Dürümcü Emmi 17 Ekim tarihli TAKVÝM gazetesinde Tüm Türkiyeye tanýtýldý.
Gurur duyduðumuz bir haber.
Dürümcü Emmi 17 Ekim tarihli TAKVÝM gazetesinde Tüm Türkiyeye tanýtýldý.
Gurur duyduðumuz bir haber.
Osman Demir Istanbul
Selam olsun emmiyeeeeeeeeee... Duyduðuma göre kasapoðlu abim emminin oðluymuþ... Ýþte buna bayýldým...
Selam olsun the imam hatip mezunlarýna...
Olsun ben yinede kasapoðlu abimi seviyom... Yaw hakkaten bu aralar yine kayýp...
Selam olsun the imam hatip mezunlarýna...
huzeyfe daha bismillah 2. mesajda konuyu daðýtma...
dürümcü emmimiz haberde de belirtildiði gibi niziplilerin hem emmisi hem babasýdýr. ilçemize yaptýklarý ortadadýr.Allah kendisinden razý olsun.
Ya Olduðun Gibi Görün...
Ya da Göründüðün Gibi Ol...
Sevgili dürümcü amca babamýn arkadaþýymýþ.Babamýn dediðine göre dürüm amca 1989 yýlýnda nizipte lokanta çalýþtýrýrken iþlerin kötü gitmesinden dolayý istanbula gitmiþ.Dürümcü amcanýn gittiði 1989 yýllarýnda neden hiç bir Nizipli sahip çýkmadý dürümcü amcaya þimdi neden bu kadar önem veriyorlarda el üstünde tutuyorlar. Nedeni dürümcü amcanýn zengin olmasýmý ?Önemli olan iyi gün dostluðu deðildir kara gün dostluðudur.
Allah razý olsun...
Bu sene yazin almanyadan izine gelirken yanina ugradim sagolsun kendine yakisir sekilde agirladi sonra beni aldi büyük bir depo tutmus icerisini gezdirdi icerisi magazadan daha cok elbise vardi dedi bunlarin hepsi nizibe gidecek fakir hemserilerimize gercektende cok duygulandim tek kelimeyle büyük insan mehmet cankesen abi allah kendisine cok versin cünkü ozaman fakirlerde seviniyor DÜRÜMCÜ EMMi ye SAYGILARLA...............
Konu kuyumcu tarafýndan (19.09.07 Saat 07:40 ) deðiþtirilmiþtir.
merhabalar biþey sormak istiyorum öncelikle bu dürümcü emmi þu bizim bildiðimiz nizipteki uður kebabýn sahipleriyle bie alakasý varmý çünkü onlarýnda soyadý cankesen hatta liseyi beraber okuduðumuz þýh müslüm cankesen acemilikten asker arkadaþým olur oda bu satýrlarý okuyosa çok selam. ben istanbulda yaþýyorum evim kadýköye yakýn sayýlýr namýný çok duydum ama bi türlü gitmek kýsmet olmadý inþallah bir gün kýsmet olurda giderim. yardýmlarý için allah razý olsun demekten baþka biþey yapamýyoruz malesef hem de binkere umarým bu davranýþ diðer zenginlerimize örnek olur istanbuldan tüm hemþerilerime sevgilerle.....
SELAMLAR dürümcü emmi yani mehmet abi eger yanilmiyorsam ugur kebabin sahibi rahmetli ugur abinin amcasi oglu olmasi lazim sih müslümün de amcasi olmasi lazim saygilar
Slm arkadaslar tek býrsey yazmak ýstýyorum galýba bý baba'nýn evlatlarýna býraka býlecegý en buyuk mýras su usteký yazýlar
Kasapoglu durumcuemmi'nin yegenidir sýh muslum amcasýogludur,cigerci ugurda amcasý ogludur rahmetli
sevgili huzeyfe DÜRÜMCÜ EMMÝ benim amcam olur yani rahmetli babamýn küçüðü,ama kendi çocuklarý ile bir farkým yok,kardeþ gibiyiz,ayrýca bir yere kaybolmadým buradayým,iþler bu ara yoðun pek sýk giremiyorum.Üstte yazýlanlarý okudum tüm hemþehrilerimize canýyürekten sevgilerimi sunuyorum,dualarýnýz için Allah razý olsun.
Mal kaybeden, bir þey kaybetmistir, onurunu kaybeden birçok þey kaybetmiþtir.
Fakat cesaretini kaybeden her þeyini kaybetmistir.
DÜRÜMCÜ EMMÝ ULUSAL GAZETELERDEN GÜNEÞTE
Gazete 2. sayfasýnýn dörtte birini Emmi ye ayýrdý
Bizde gýpta ile Okuduk
Dürümcü Emmi'nin inanýlmaz hikayesi!2 kardeþi hastane yok diye öldü. Ýnat edip, zengin oldu. Kazandýðý parayla acil servis yaptýrdý. 3. kardeþi bu sayede kurtuldu
Gaziantep'in Nizip ilçesinde acil servis olmadýðý için 2 aðabeylerini trafik kazasý sonrasýnda kaybetti Mehmet Cankesen... 1976 yýlýnda caný gibi sevdiði 31 yaþýndaki kardeþi Ahmet'e bir TIR çarpar ve aðýr yaralý olarak Nizip Devlet Hastanesi'ne kaldýrýlan kardeþi, hastanede acil hizmetler servisi olmadýðý için Antep'e sevkedilir. Ve Antep'e birkaç kilometre kala hayata veda eder.
VE DÝÐER KARDEÞ
37 yaþýndaki bir diðer kardeþi Hüseyin ise1981 yýlýnda Birecik yolunda bir kazaya uðrar bu defa... Yine ayný sahneler, yine Antep'e sevk... Ama Antep'e varmadan kollarýnda can verir Mehmet Cankesen'in aðabeyi... Mehmet Cankesen 'Param olursa Nizip'e acil ünitesi yaptýracaðým ve insanlarýn hastane kapýlarda ölmemesi için bütün paramý harcayacaðým' sözünü tam 18 yýl sonra gerçekleþtirir. 'Dürümcü Emmi' lakaplý Mehmet Cankesen, tezgahýný 19 yýl önce Kadýköy'e kurar. Nizip'te küçük mütevazý bir dükkanda kebapçýlýkla iþe baþlayan serüvenüne Ýstanbul'da devam ediyor. Dürümcülük yaparak kazandýðý parayla acil ünitesi yaptýran Dürümcü Emmi, 2003 yýlýnda, 925 metrekare alana sahip, katlý, Doðu ve Güneydoðu Anadolu Bölegesi'nin en büyük acil ünitelerinden birisinin inþaatýna ilk harcý koydu. 'Mehmet Cankesen Acil Ünitesi' olarak kapýda yazan bu ismin hikayesini bilen de var bilmeyen de ama Mehmet Cankesen için önemli olan insanlarýn ölmemesi...
Aylin KARAGÖZ 13 KAsým 2007
Osman Demir Istanbul