Kapalý alanlarda sigara içme yasaðý die bir kanunumuz var biliyosunuz..halka açýk yerlerde yani cafe ,kýraathane,pastahane v.b. gibi yerlerde müþterilerden biri sigara içiyosa bu ceza iþ yeri sahibinemi yoksa içen müþteriyemi kesilmeli...
[u]Benim cevabým içen müþteriye olurdu</u ..nedenmi..biliyosunuz resmi kurum ve dairelerde de var bu yasak..resmi bir dairede içen normal bir vatandaþa nasýl o yasak geçerli ise..(yani kurum veya daire müdürü adýna kesilemiyosa o ceza) bence iþ eyri sahibine de kesilmemeli.içen versin cezasýný.ben iþ yeri sahibi olarak o vatandaþýn sigara içmesinden para kazanmýyorum ki bana kesilsin o ceza...hem bakýn bakalým o zman içen bir vatandaþ olurmu o umuma açýk mekanda...diyelimki ben içirmek istemedim ve itiraz ettim.kardeþim sigara içme burda die.O da bana ceza kesicekbidaha gelmicek mekanýma..gidip baþka yerde içecek.yani iþ yeri sahibi olarak ben itiraz etsemde boþuna bir anlamda.ama kanunca içen vatandaþa ceza verilse bakalým içecekmi.içsinde göreyim.içmezzz.ama o sigara içecek benim iþ yerimde.bende 600 ytl o içti die ceza vercemm.olmaz ya böle biþey..ben onun içtiði sigaradan paramý kazanýyorum sanki de o cezayý kesiyolar.. Zaten her tarafa yazýyoruz içmek yasak die..kül tablasý vermiyoz..adam halý döþeli yere basýyor sigarayý..peki bir yangýn çýkarsa ne olucak...nasýl olsa iþ yeri sahibi onun adýna o suçu da üstlenir.. diðilmi?peki adam yüz kýzartýcý bir suç iþlediyse ve o anda umuma açýk o mekandaysa yinemi iþ eyri sahibiçekicek o cezayý....peki sigara içmekle bu ceza arasýnda ne fark kalýyo. kül tablasýný koyma diolar.. adam masa üstünde yanan sigarayý býrakýp çýkýyo..veya halý döþenmiþ yere atýyo sigarasýný..arkalarýndan yanan izmarit topluyoz..anlayamadým ben..sizn görüþelriniz? .
SÝGARA YA SADECE KAPALI ALANLARDA DEÐÝL...HER ZAMAN HER YERDE HAYIR DÝYORUZ.....UNUTMAKÝ ORGANLARIMIZIN YEDEK PARÇASI YOK.....