Nizip, yüksek öðrenim konusunda çok þanssýz bir ilçe. Haketmediði bir durumla karþý karþýya. Bundan dört sene önce Gaziantep Üniverstesi rektörü Nizip’e þu sözleri veriyordu;
1- Genel fakülte ve yüksek okula yeni bölümler açýlacak. 2- Nizip, Gaziantep Üniversitesinin bir sýçrama tahtasý olacak ve Nizip’e özel önem verilecek. 3- Nizip’i eðitim kurumlarý ile zenginleþtireceðini, baraj göletinin yanýnda arazi verilirse, öðretim üyeleri için lojman, sosyal tesis, kafeterya, restaurant, spor alanlarý, spor tesisleri yaptýracak. Dolayýsýyla öðrenci artacak. Evet aradan dört sene geçmesine raðmen bir çivi dahi çakýlmadýðý, bir proje üretilmediði görülmektedir. Üstelik Gaziantep Milletvekili Mehmet Sarý, Kürþat Tüzmen ve Nizip Belediye Baþkaný Hacý Fevzi Akdoðan’ýn gayretleriyle Kültür ve Turizm Bakanlýðýna ait, baraj gölüne sýfýr 95 dönüm arazininde Gaziantep üniversitesine verildiði halde. Nizip yüksek öðrenimi hala yerinde sayýyor. Ýlköðretim okullarýnýn yüzde 90’ný hayýrseverler tarafýndan yapýlan Nizip’te yüksek öðrenim kadersizliði yenilemiyor. Gaziantep Üniversitesinin Nizip’e bakýþýna anlam verilemiyor. Bu bakýþ ne zaman deðiþecek. Niziplileri yükske öðrenim konusunda tek vücut olmaya ve bu kadersizliði yýkmak için baþta yüksek öðrenimi geliþtirme derneði olmak üzere yüm Niziplileri yüksek öðrenim konusunda YÖK’e fax çekmeye, þikayet etmeye davet ediyoruz.
Haber: www.nizipdenge.com