DÜRÜMCÜ EMM? Y? ÇOK YAK?NEN TANIYORUM O DA BEN? TANIR... BU GÜN Y?NE 1 TIR ELB?SE GÖNDERM?? FAK?RLER ?Ç?N... KEND?S?N? SAYGIYLA SELAMLIYORUM VE BURDAN D?YORUMK? DÜRÜMCÜ EMM? SEN? ÇOOOOOOOOOOOOOOOK SEV?YORUZ... MEVLANA G?B? ?NSANSIN...
DÜRÜMCÜ EMM? Y? ÇOK YAK?NEN TANIYORUM O DA BEN? TANIR... BU GÜN Y?NE 1 TIR ELB?SE GÖNDERM?? FAK?RLER ?Ç?N... KEND?S?N? SAYGIYLA SELAMLIYORUM VE BURDAN D?YORUMK? DÜRÜMCÜ EMM? SEN? ÇOOOOOOOOOOOOOOOK SEV?YORUZ... MEVLANA G?B? ?NSANSIN...
MEVLANA VE ?EMS G?B?...
Arkadaþlar merhaba,
Uzun zamandýr tanýdýðým ve yaptýklarýný takdir ettiðim biriyle ilgili buraya yazmak istedim. Kendisi baþlýkta da yazdýðým Mehmet Cankesen.
Ýstanbul 'da tanýþtýðýmýzdan beri her Ýstanbul 'a gittiðimde yanýna uðramadan edemediðim bir abimiz Mehmet Bey. Her uðradýðýmda yanýnda en az bir Nizip 'li dostunu görüyorum. Orada hem dernek çalýþamlarýna elinden gelen her türlü desteði saðlýyor hem de þahsi olarak tek baþýna bir dernek gibi çalýþýyor. Evinden uzakta kalan Niziplilere destek olmaya çalýþýyor, oradaki Nizip 'lileri biraraya getirerek insanlarýn esaslarýný, özlerini, köklerini unutmamalarýna yardýmcý oluyor. Bu da yetmiyor, yine elindekilerle Nizip 'e yapýlar kazandýrýyor.
Nizip 'ten giden pek çok iþadamýmýz Nizip 'e sýrtýný dönerken kendisinin bu yaptýklarýný takdir etmemek elde deðil. Bizler de elimizden geldiðince kendisine destek olmaya çalýþmalýyýz. Ben de bu ortamda kendisini anmak gerektiðini düþündüðüm için yazmak istedim.
Saygýlar,
Sonuna kadar haklýsýn
Görüþleriniz bizim için önemlidir
0342 5171254
Mehmet Cankesen abimizin ismini pek sýk duydum ama kendileriyle tanýþma fýrsatým olmadý.. özellikle Nizipteki bazý mimari yapýlarda ismini görüyorum..
Nizip acil ünitesi bunlarýn baþýnda geliyor.. sanýrým bu binanýn yapýmýnda çok büyük desetekleri var.. Allah razý olsun diyorum. inþallah tüm Nizipli iþadamlarýmýz Mehmet Cankesen gibi Nizip'e ve Niziplilere faydalý olur..
Edited by - akhenaton on 8/13/2006 6:54:40 PM
Allah razý olsun mehmet abimizden Nizip'li olupta Nizip'i düþünmeyen insanlara(öyle biri war mý ben bilmiyorum)örnek oluyor...
mehmet cankesen demek Nizip sevdalýsý demektir hastanemizle ilgili yenibir uðraþýn içinde þuan netleþirse hepimiz duyarýz ALLAH yardýmcýsý olsun.. selamlar.
Bende buradan (alp27) kardeþimin yazdýklarýna katýlýyorum. NÝZÝP için herkes taþýn altýna elini sokmalýdýr. çünkü baþka NÝZÝP yoktur. herkes maddi destek saðlayamayabilir ama manevi desteði de unutmamak lazým.
Mal kaybeden, bir þey kaybetmistir, onurunu kaybeden birçok þey kaybetmiþtir.
Fakat cesaretini kaybeden her þeyini kaybetmistir.
Kasapoðlu abim sýrf senin için yine yazarým beeeeee.......
Kasapoðlu abimin amcasýna da,
Maaaaþaaaallaaaaaahh..... Hizmetlerinin devamý gelir inþaaaaaaaallaaaaaah.....
Ya bu amcamýz çok hayýrsevermiþ,Allah razý olsunda,hani diyorum bekarlarý da evlendirse fena olmaz hani....
Dimi yani.....?
Bakýn kendim için istiyorsam naaamert olayýýýýýým.... Ben,geceleri yalnýzlýktan caný sýkýlan ve konuþacaðý bir eþi olmadýðý için,Nizip.com'dan çýkamayan,hergün annesi ve dedesi ile kavga eden,ahýrdaki sarýkýzla dertleþmeye mecbur kalan,zavallý gençler için söylüyorum...Yoksa kendim için deðil....
http://images.google.com.tr/images?q=tbn:zinKpfCJBJzzmM:http://www.bigbabas.ch/speise/durum.jpg[/IMG] Dürümcü emmiyi görmedim ama,dürümlerinin namýný duydum..... ýýýýýmmmmm...! Nasýlda caným çekti valla....
Selam olsun the imam hatip mezunlarýna...
Hiç söyleme þimdi olsa da yesek þöyle süs biberi yanýnda acýlý ahhh ahh...
þaka bir yana oktay abi gerçekten tam bir Nizipli diðer giriþimci kiþilere örnek olmasý gerekir..
Devlet giriþimçilerden küçük bir parada olsa alýp isimlerini o yapýlan yere verebiliyor...
Nizipimizin iþ adamlarý Nizip iiçin çalýþmasý gerekiyor çünkü baþka Nizip yok..
Kayserili iþ adamlarý bir tane burssuz öðrenci býrakmýyor sizce neden çünkü o kiþiler gelecekte kayserinin
beyinleri olacaklar onlarda aynýuygulamayý yapacaklar..Ama bizde çok farklý burs olayýný yanlýþ lanse ediyorlar.
Nizipteki gençlere önem ne kadar veriliyor ki ne tür bir sosyal etkinler yapýlýyor...
Bende bir Nizip'li olarak Dürümcü Emmi'yi bu hizmetlerinden dolayi tebrik ve taktir ediyor,hayirli hizmetlerinin devamini diliyorum.Saygilarimla. Ali KARABACAK
hýzmetlerýnden dolayý tesekkur ederýz
Aþký Ya Yaþarsýn Yada Yazarsýn...
Diyen Þair Sonra da
Ne Yaza Bildik... Ne de Yaþayabildik...
Demiþ...
SaRýma LaRciverRt Ol...
Sevgili Mehmet Akpek kardeþim. Sizden KARPUZATAN dergisinin tüm sayýlarýný isteyeceðim fakat buda bencillik olur. Eðer imkanlar ölçüsünde bu dergilerin tüm sayýlarýný burada yayýnlarsanýz hem ben hemde tüm Nizipli ve Nizip severlerde faydalanmýþ olurdu. Bu isteðimi inþaallah yerine getirirseniz sevinirim. Çalýþmalarýnýzda baþarýlar dileðiyle Yâradana emanetsiniz....
Abdurrahman ÖRSKIRAN
Hayat Eczanesi
Amacýmýz hayýrlý olunca, kapýlarda açýlýyor kendiliðinden. Önümüzdeki hafta karpuzatan dergisinin tüm sayýlarýný bulabilirsin arkadaþým. Allah'a emanet ol
Görüþleriniz bizim için önemlidir
0342 5171254
Dürümden aldý acil servis yaptý
ÝKÝ kardeþini hastane yolunda kaybeden Nizipli dürümcü Mehmet Cankesen, kazandýðý parayla ilçesine acil servis yaptýrdý.
Nizipliler'in iyilik meleði
Ýki aðabeyini hastane yolunda kaybedince kendisine memleketi Nizip'te acil servis açmaya söz verdi Yýllar sonra sözünü tuttu ve dürüm satarak kazandýðý parayla doðunun en büyük acil servisini açtý.
Yaþadýklarý ilçede acil servis olmadýðý için 2 aðabeyini þehirdeki hastaneye götürürken kaybeden bir adam örnek bir davranýþ sergiledi. Gaziantep'in Nizipli ilçesinde dürümcülük yapan Mehmet Cankesen, 1976 yýlýnda trafik kazasý sonucu aðýr yaralanan aðabeyleri Hüseyin ve Ahmet Cankesen'i hastaneye götürürken yolda hayatýný kaybetti. Kardeþlerinin acýsýyla kahrolan Cankesen, o anda kendisine söz verdi. "Bir gün param olursa, baþka insanlarýn ölmemesi için Nizip'te acil servis yapacaðým" diyen Cankesen daha sonra Ýstanbul'a yerleþti ve yine dürümcü dükkaný açtý. Cankesen'in 18 yýl önce açtýðý dürümcü dükkanýnda iþleri iyi gitti.
![]()
ÖÐRENCÝLERE BURS
Ýyi bir gelir sahibi olan Cankesen, sadece dürüm satarak kazandýðý parayla, yýllar önce verdiði sözü tuttu ve memleketi Nizip'te 925 metrekare alana sahip, 3 katlý Doðu ve Güneydoðu Anadolu Bölgesi'nin en büyük acil servis ünitesini kurdu. Yaptýrdýðý acil servisin dýþýnda memleketinde çok sayýda öðrenciye de burs verip, fakirlere yardým eli uzatan Cankesen 'Niziplilerin babasý' unvanýný aldý. Cankesen "Yeter insanlar hastane kapýlarýnda ölmesin" dedi.
Erhan ÖZTÜRK
Osman Demir Istanbul