Nizip mutfaðýnda tatlýnýn önemli bir yeri vardýr .Nizipliler acýnýn en acýsýný sever ama tatlýyýda ihmal etmezler .anneannnelerimiz ,babaanneleremiz eskiden son baharda sucuk, bastýk, muska ,simit dilmesi yapar kýþ için hazýrlarlarmýþ.tabi evlerde bahçeli ve mustakil olduðu için kolay olurmuþ
size yapýlmasý kolay ve pratik simit dilmesi tarifi
MALZEMELER
1çay bardaðý simit(ince bulgur)
3 su bardaðý su
1 su bardaðý pekmez
1 su bardaðý þeker
4 yemek kaþýðý niþasta
süslemek için ceviz
YAPILIÞI
3 bardak suyun içinde simit 5 dk kaynatýlýr içine pekmez ilave edilir.niþasta ayrý bir kasenin içinde yarým çay bardaðý su ile eritilip tencereye ilave edilir koyulaþýncaya kadar kaynatýlýr ve þeker ilave edilir arzuya göre þeker miktarý arttýrýlabilir.kare borcama veya küçük tepsiye dökülür üzerine ceviz konulur soðuduktan sonra dilimlenerek servis yapýlýr
piþme süresi yaklaþýk 15-20 dk dýr
![]()