yaný allah karsýna havasýz býrýný çýkarsýn o zaman
yaný allah karsýna havasýz býrýný çýkarsýn o zaman
Aþký Ya Yaþarsýn Yada Yazarsýn...
Diyen Þair Sonra da
Ne Yaza Bildik... Ne de Yaþayabildik...
Demiþ...
SaRýma LaRciverRt Ol...
Nizip insaný yumuþaktýr.Yabancý bir eve bie iþten dolayý gittiginde sanki yýllardýr akrabasýn davranýþýyla karþýlaþýrsýn.Misafir perliklerine diyecek yoktur hele hele köylerinde.Paraya azda olsa düþkün insanlardýr.Esnaf kesimi hep ayný sayýlýr .Örnegin dönerci birisin iyi kazandýgýný bilirse kendiside dönercilik yapmaya el açarsa hiç þaþýrmam.Sosyal faaliyet sýfýr denilecek seviyededir malesef.Bir aralar sinema acýlmýþtý bende merak ettim gideyim bakayým güzel mi diye ama koca salonda filmi ancak 3 kiþi izledik.Yanýmdaki 2 kiþiyide ben getirmiþtim zaten...
Bu nedenle Nizip de okuyan yüksekokul ögrencilerine acýyorum.Hem sosyal aktivitelerini yapamýyorlar hemde adam akýllý oturcak bir cafe bile yok(OSMANLI PARKI NI SAYMAZSAK ÇÜNKÜ YENÝ AÇILDI SAYILIR)
herkezin farklý farklý görüþleri var hepside birer gercek hepsinede katýlmamakkaçýnýlmaz![]()
Nizipli insanýn bence en büyük özelliði;
nizipte birisi bir iþyeri açsýn bakýyor bu iþte para var.
nizipli o iþten anlasada anlamasada en az 100 kiþi o iþi yapmaya baþlar
örnek olarak
cep telefoncu dükkaný
VCD kiralama
Ýnternet Kafeler ( Cafe Sahiplerinin %90 ý Bilgisayar Kullanmayý Bilmez : ) )
Mahmut ÖZDEMÝR
-----------------------------------------------
Düþmaným, düþmanlýðýndan vazgeçinceye kadar, ben de onun amansýz düþmanýyým.
-----------------------------------------------
Ýnsan'a insan olduðu için deðilde buþun þusun diye deðer verenler aciz mahluklardan baþkalarý deðildir....
valla onu bunu bilmem nizip adamý delikanlý olur fatih abime selamlar![]()
a.s caným
eyvallah
özellikler diye konu açýlmýþ ama tüm arkadaþlar nedense karakter yorumlarýna dalmýþ bahsettiðiniz tüm o þeyler türkiyenin ve dünyanýn her yerinde olan þeyler. nizip'in en büyük özelliði o kadar büyük olmasýna raðmen herkes birbirini tanýr hemen herkes karýþtýrýldýðý zaman bir noktadan akraba çýkar. yemek adabý konuþma adabý deðiþmez. içerde yaþayan arkadaþlar birde dýþarýdaki insan karakterlerini görürseler aradaki farkýn anlaþýlmasý için iyi bir deðerlendirme olur. burda insanlarýn ölüsünün dahi bulunmasý için illaki kokunun etrafa yayýlmasý lazým ama nizip öylemi komþuluk iliþkileri bence çok iyi arkadaþlar memleketimiz özel kýymetini bilelim.