Nizipli olupta delikli kayayý bilmeyen yoktur. Zira Nizipli gençlerin yüzmeyi ana karnýndan sonra öðreneceði yerlerden biridir delikli kaya. Akçakent’in yeþil bahçeleri içinde Nizip’ten bahçe aralarýndaki toprak yoldan ve yeþil köprü üzerinden dað yolundan gidilen iki yolu vardýr. Zaten her iki yoldan gidince toz toprak ve kan ter içinde kalýp tuman ile çimdiðimiz berrak ve serin suyu vardý.
Çocuklar bahçe arasýndan delikli kayaya giderken mevsimine göre miþmiþ, erik, ðas, nar, hayir ve ceviz gibi meyveleri ðýrgýzlamak için el ammisinin bahçesine dalarlardý. Bu sýrada ya bahçe sahibi eline taþ alýp kovalar yada bahçenin sahibinin karýsý var ise bürsürü bedua ile “bu gün pazar itler azar diyerek söylenirlerdi” Nizibin gençleri için doðal ve tabii , açýk ve bedava yüzme havuzuydu. Gözümüzde o kadar büyüktü sanki akar bir ýrmaktý. Kendinizi o tatlý sulara býrakýp serinlemek yokmu ah! O zevk hiç bir þey ile deðiþilmezdi. Hele suya delikli kayanýn üstünden yüksek yerden atlamak öyle zevkliydi ki anlatamam. Mubarek sanki tramplen iki kademeliydi korkmayanlar en yüksekten atlardý, en sevmediðim tumansýz çimenlerdi akçakentli olmamýz sebebiyle o þekil yüzenleri koymazdýk ve kýzardýk. Azda olsa kumlu sahilide vardý hakkýný yememek lazým delikli kayanýn o sýcak kuma uzanýr yatardýk sonra koþarak su yüzeyindeki kayadan suya kafa üzeri balýklama dalmak yokmu , suda baþtan vurma oynardýk. Bir kalabalýk olurdu sorma gitsin bir taraftan koþup suya atlayan bir tarafta yüksek yerden atlayan bir taraftan da yüzmeyi öðrenenler aman Yarabbi ne güzel duygulardý onlar.
Hiç unutmuyorum bir defasýnda boðulan bir çocuðu kurtarmýþtým derinlik mi 1,5-2 metre arasýnda olduðu olurdu, öyle þiþindim ki çocuðu kurtarýnca he he he he gel bana sor. Bir hafta anlattým durdum. Dostlar bir güzellikti delikli kayada yüzmek, parasýz insanlarýn veya arkadaþ grubunun uðrak yeriydi delikli kaya. Biz yerli olmamýz sebebi ile çoðu zaman balýk tuttuktan sonra uðrardýk yýkanmak yani çimmek için, hele delik olan o kayanýn içi buz gibiydi sýrt üstü yatýn inanýn yarým saat içinde hasta olmanýz iþten bile deðildi.
Ah! Delikli kayam ah seni izinde o halde görünce yýkýldý bütün dünyam o pis kokulu renkli suyunu görünce insanlýðýmdan utandým, keþke hafsalamdaki o görüntüler ve o duygular kalsaydý, kalsaydý da seni o halde görmeseydim.
Sevgili dostlar aslýnda delikli kaya bu kadar kýsa ifadeler ile anlatýlacak bir yer ve güzellik deðil amma diðer duygularý da kardeþlerimin ifade etmesi dileði ile duygu yüklü yazýlarýnýzý bekliyorum.
Selamlar