Gerçetten güzeldi emegi geçenlere teþekkürler
bu yýl ben bulanamadým festivalde kýsmetse seneye bulunurum
fotolarý at da bari buradan bakým nýzýpli mehmet
Email geçersiz
Ramazan abiye ben de katýlýyorum.Her sene ayný þeyler.Hiç bir heyecaný yok.Havai fiþek,sünnet,düðün vs. getirilen 1-2 tane sanatçý... Bir nevi halk konseri gibi.. Protokol konuþmalarý.. "Festival" demek maalesef biraz güç. Zeugma adýna festival düzenleniyor fakat zeugma için birþey yapýlmýyor.Çoðu kiþi varlýðýndan bile habersiz.Nizipten öteye tanýyan bile yok.Keþke "festival" sayesinde biraz olsun adýný duyurabilseydi.Ulusal kanallarda yayýnlandý mý bilmiyorum?
Festivalden öte,zeugma için ne yapýyoruz o daha önemli.Çýkan mozaikler bile Antep'e gidiyor,Nizip'e ise tozu kalýyor maalesef.. Zeugma için acilen bir þeyler yapýlmalýdýr."Festival"in biraz populizm için yapýldýðýný düþünüyorum.Sadece bir geceden ve konserden öte olmayan festivalden pek farklý biþey düþünülemez maalesef.Halkýn katýlýmý bile yok zeugmayý protokol ziyaret etmiþ.. Halk nerede? Burnumuzun ucunda servet yatýyor,biz hiç birþey yapmýyoruz.Böyle eþsiz Fýrat manzaralý,buram buram tarih kokan baþka bir yer nerede var?
Saygýlarýmla..
Nizip'de bir etkinliðe, yeniliðe imza atmak, öne çýkmak yürek ister. Maalesef önceden fikir üretmiyor, üretilen kafamýza yatmýyor, ortaya nakit koyamýyoruz. Bireysel çabalarda çok fazla tenkit alýyor, kýt imkanlar, dar zamanlar ve ilk organizasyon tecrübesizlikleri dikkate alýnmýyor. Birkaç festival veya þenlik havasýnda yapýlmýþ etkinlikle tecrübe kazanýlmaz. Burada hem organizasyonu yapanlarý dar imkan ve bürtçeleriyle böyle bir etkinlik yaptýklarý , çabaladýklarý için takdir etmek, hem de geniþ bir festival komisyonu kurmadýklarý için tenkit etmek gerekir. Gönül isterki butür etkinlikleri en az maliyetle en geniþ katýlýmla nasýl gerçekleþtirilebiliriz, araþtýrýlsýn, komisyonlar kurulsun, görev daðýlýmlarý yapýlsýn. Okullarýndan, Odalarýna, küçük derneklerinden, basýn kuruluþlarýna kadar herkes üzerine yük alsýn. Ortaya çýkan baþarý veya baþarýsýzlýkta pay alsýn.
Görüþleriniz bizim için önemlidir
0342 5171254
Kimse kýzmasýn, alýnmasýn, RAMAZAN TARHAN Bey'in tespitlerine bende katýlýyorum. Bu tür eleþtri ve tesbitler gelecekte yapýlacak olan festivallerin daha görkemli ve amacýna ulaþýr nitelikte festivaller olmasýný saðlayacaktýr.
ALLAH'tan Baþkan AKDOÐAN'ýn ZEUGMA'yý koruma ve kurtarma çalýþmalarýný anlatan konuþmasý olmasaydý Nikah ve plaket töreni zannedecekti millet...
Sayýn valimiz bile NÝZÝP'in adý bir kez olsun telafuz etmedi, Antep'te bir proðrama davet edilmiþ gibi Antep'lilere hitaben bir konuþma yaptýlar. Buda anlam veremediðim bir aný olarak hafýzamýza yerleþmiþtir zannedersem.. Nizip'li idarecilerimizin bunuda gözden geçirmelerinde fayda vardýr.
sitede bize karþý yapýlan bazý hareketlere ayný üslupla cevap vererek dostlarý kýrmaktansa (dost kalýp) yazmamayý yeðledik...DERVÝÞ DÖRTBUDAK
Hedef.. 5 FAKÜLTE 5000 ÖÐRENCÝ
emeði geçenlere tþkler. bu tür etkinliklerin devamýný bekliyoruz
SIKINTI YARATMA...!
ramazan abi ve derviþ abinin dedikleri doðru ve yerinde tespitler yapmýþlar ve festival ise bunu 1 deðilde 2veya3 güne yayýp soprsal aktiviteler(ünlü bir kaç voleyol takýmý ile nizip'in takýmý maçlar yapsalar) ve benzeri faaliyetler olsa ve ulusal medya tam anlamýyla yer edindirmek lazým gelir birde vai beyin bir kere bile nizipin adýný telafuz etmemesi nizipe önem verilmediðinin bir göstergesi olarak niteleyebilirim nizip 2. hatta 3. safta tutulan bir yer olarak görüldüðünün kanýtý gibi gelir bana göre...
http://www.nizip.com/gallery/browseimages.php?c=131
3. zeugma festivalinin diðer resimleri için
Ya Olduðun Gibi Görün...
Ya da Göründüðün Gibi Ol...
Aþký Ya Yaþarsýn Yada Yazarsýn...
Diyen Þair Sonra da
Ne Yaza Bildik... Ne de Yaþayabildik...
Demiþ...
SaRýma LaRciverRt Ol...
Gercekten organizasyon güzeldi, Gülay'ýn konserine ancak yetiþebildim ama bana göre en nefis yeride o þarkýlardý.
Eyvallah !!!