NÝZÝP mutfaðýnýn demirbaþ yemeklerinden biride dolmadýr.kýþýn kurutulmuþ patlican,kabak biberle yapýlýr.yazýn taze sebzelerle yapýlýr.misafirlerimize yapýlan en güzel yameklerimizdende biridir.
malzemeler:
1 kg pirinç
1 kg dolmalýk biber
1 kg kabak
1 kg patlýcan
2 yemek kaþýðý biber salçasý
2 yemek kaþýðý domates salçasý
2 yemek kaþýðý pul biber 1 tatlý kaþýðý karabiber,tuz
250 gr kýyma
2 baþ soðan,4-5 diþ sarýmsak
YAPILIÞI
Bütün malzemeler temizlenir,yýkanýr malzemeler karýþtýrýlýr ve dolma doldurulur.üzerini geçmiyecek þekilde su ilave edilir.piþirme süresi kaynamaya baþladýktan sonra yaklaþýk 45-50 dk dýr.ocaðý kapatmadan 20 dk önce 1 çay kaþýðý limon tozu veya limon suyu ilave edilir.ve benimde en sevdiðim yemeklerden biridir.
![]()
Nizip'in karýþýk yaz dolmasý