Bu zararlý denilen yiyecekleri maalesef çocuklarýmýzdan ve gençlerimizden uzak tutup,vazgeçiremiyoruz.
Bu zararlý denilen yiyecekleri maalesef çocuklarýmýzdan ve gençlerimizden uzak tutup,vazgeçiremiyoruz.
Sayýn site yetkilisi, Ben Prof. Dr. Mustafa Türkmen, Sitenizde yer alan, Kanserojen katký maddeleri ile ilgili yazýyorum. Bu yazýnýn altýnda Doç. Dr. Mustafa Türkmen adý yer almaktadýr. Bununla ilgili olarak Cumhuriyet Baþsavcýlýðýna yaptýðým aþaðýda yer alan suç duyurusunu sizinle paylaþmak istedim. Çünkü, Mustafa Türkmen ismi bir tesadüf ya da bu bilgiyi yaymak isteyenler tarafýndan kasten kullanýlmýþ olabileceði gibi ayný isimli bu unvanda bir bakasý da olabilir. Ben isim benzerliðinden dolayý bunu yazmak durumunda kaldým. Kýsacasý bu araþtýrmanýn ve yer alan bilgilerin bana ait olmadýðý konusunda sizleri de aydýnlatma ihtiyacý hissettim. Eðer ayný isimde baþka birisi yoksa bu mesajým bir anlamý olur diye düþünüyorum. Sanki birileri bu bilgileri yaymak istiyor.
Ýnternet ortamýnda “HACETTEPE ÜNÝVERSÝTESÝ ARAÞTIRMA SONUÇLARI” adý altýnda Kanserojen gýda maddeleri ile ilgili Ek’ te örneði sunulan bir mail dolaþmakta olup, yazýnýn altýnda “Doç. Dr. Mustafa TÜRKMEN” ibaresi yer almaktadýr. Zaman zaman elektronik posta adresime gelen mailler ve telefonlardan dolayý bu durumdan haberdar oldum. Yaptýðým araþtýrmada bu bilginin kaynaðýna ulaþmam mümkün olmadý. Ben Hacettepe Üniversitesi personeli deðilim ve böyle bir çalýþmam da olmadýðý gibi uzmanlýk alaným Su Ürünleri olup, bu konu uzmanlýk alaným da deðildir. Dolayýsýyla bu mailde yer alan bilgiler de bana ait deðildir. Bu durum ekteki bilgilerin yayýlmasý amacýyla isim ve unvanýmýn kullanýlmýþ olabileceði göstermektedir. Diðer taraftan, Mustafa TÜRKMEN ismi çok yaygýn olduðu için, ayný isimde bu konuda uzman baþka bir kiþinin olabileceði ihtimali de mevcut. Ayrýca bu tür maillerde dikkati çekmek için HACETTEPE ÜNÝVERSÝTESÝ gibi büyük bir üniversitenin adýnýn ve Doç. ve Prof gibi akademisyen unvanlarýnýn kullanýlmasý yolu da bu bilgiyi yaymak isteyenlerin bir yöntemi olabilir. Çünkü internet ortamýnda pek çok konuda bu tür maillerin ve bilgilerin maalesef sýklýkla yer aldýðýný ve bilgi kirliliðine sebep olduðunu görmekteyiz. Kaldý ki bilim adamlarý tarafýndan yapýlan araþtýrmalarýn literatürlerle desteklenip tamamen bilimsel temellere dayandýrýlmasý, belirli bir bilimsel formatta yapýlmasý, ispatlanabilir olmasý, ulusal veya uluslar arasý bilimsel dergilerde yayýnlanabilmesiyle yeterliliðini ortaya koymasý gerekmektedir. Tüm bu aþamalardan sonra ancak bilimsel bir araþtýrma niteliðini kazanabilir. Oysa tüm bunlarýn aksine ekte yer alan ve internet ortamýnda adýmýn kullanýlarak yayýlmaya çalýþýlan bu metnin bilimsel bir çalýþma niteliðinde olmadýðý da görülmektedir. Bu durum, malum metni bu yolla yaymaya çalýþanlarýn tüm bu bilimsel gerçeklerden bihaber olduðunun göstergesidir. Sözün özü bizler bilimsel çalýþmalarýmýzý bilim camiasýna ya da hedef kitlelere bu metotlarla yayýnlamayýz.GÝRESUN CUMHURÝYET BAÞSAVCILIÐINAGÝRESUN
Bilgisayar ve internet alanýnda uzmanlýðým olmadýðýndan, isim ve unvanýmýn kullanýlmasý ile ilgili (ayný isimde baþka bir kiþi de olabileceði ihtimali olabilir) bana ait olamayan ve suç unsuru olabileceðini düþündüðüm bu konunun uzmanlarý tarafýndan araþtýrýlarak sorumlularý hakkýnda gerekli iþlemin yapýlmasý hususunda gereðini arz ederim. 29.12.2009.
Prof. Dr. Mustafa TÜRKMEN
Ek: Ýnternet ortamýnda dolaþan bilginin içeriði
Sayýn site yetkilisi, Ben Prof. Dr. Mustafa Türkmen, Sitenizde yer alan, Kanserojen katký maddeleri ile ilgili yazýyorum. Bu yazýnýn altýnda Doç. Dr. Mustafa Türkmen adý yer almaktadýr. Bununla ilgili olarak Cumhuriyet Baþsavcýlýðýna baþvuru yaptým. Çünkü, Mustafa Türkmen ismi bir tesadüf ya da bu bilgiyi yaymak isteyenler tarafýndan kasten kullanýlmýþ olabileceði gibi ayný isimli bu unvanda bir bakasý da olabilir. Ben isim benzerliðinden dolayý bunu yazmak durumunda kaldým. Kýsacasý bu araþtýrmanýn ve yer alan bilgilerin bana ait olmadýðý konusunda sizleri de aydýnlatma ihtiyacý hissettim. Eðer ayný isimde baþka birisi yoksa bu mesajým bir anlamý olur diye düþünüyorum. Sanki birileri bu bilgileri yaymak istiyor. Bu bilgileri yukarýdaki linkinizden çýkarýrsanýz çok memnun olurum. Bu mesajý sizleri þikâyet anlamýnda yazmýyorum, galiba sizin sitenize de bir þekilde giriþ yapmýþ.
Prof. Dr. Mustafa Türkmen
GÝRESUN CUMHURÝYET BAÞSAVCILIÐINA
GÝRESUN
Ýnternet ortamýnda “HACETTEPE ÜNÝVERSÝTESÝ ARAÞTIRMA SONUÇLARI” adý altýnda Kanserojen gýda maddeleri ile ilgili Ek’ te örneði sunulan bir mail dolaþmakta olup, yazýnýn altýnda “Doç. Dr. Mustafa TÜRKMEN” ibaresi yer almaktadýr. Zaman zaman elektronik posta adresime gelen mailler ve telefonlardan dolayý bu durumdan haberdar oldum. Yaptýðým araþtýrmada bu bilginin kaynaðýna ulaþmam mümkün olmadý. Ben Hacettepe Üniversitesi personeli deðilim ve böyle bir çalýþmam da olmadýðý gibi uzmanlýk alaným Su Ürünleri olup, bu konu uzmanlýk alaným da deðildir. Dolayýsýyla bu mailde yer alan bilgiler de bana ait deðildir. Bu durum ekteki bilgilerin yayýlmasý amacýyla isim ve unvanýmýn kullanýlmýþ olabileceði göstermektedir. Diðer taraftan, Mustafa TÜRKMEN ismi çok yaygýn olduðu için, ayný isimde bu konuda uzman baþka bir kiþinin olabileceði ihtimali de mevcut. Ayrýca bu tür maillerde dikkati çekmek için HACETTEPE ÜNÝVERSÝTESÝ gibi büyük bir üniversitenin adýnýn ve Doç. ve Prof gibi akademisyen unvanlarýnýn kullanýlmasý yolu da bu bilgiyi yaymak isteyenlerin bir yöntemi olabilir. Çünkü internet ortamýnda pek çok konuda bu tür maillerin ve bilgilerin maalesef sýklýkla yer aldýðýný ve bilgi kirliliðine sebep olduðunu görmekteyiz. Kaldý ki bilim adamlarý tarafýndan yapýlan araþtýrmalarýn literatürlerle desteklenip tamamen bilimsel temellere dayandýrýlmasý, belirli bir bilimsel formatta yapýlmasý, ispatlanabilir olmasý, ulusal veya uluslar arasý bilimsel dergilerde yayýnlanabilmesiyle yeterliliðini ortaya koymasý gerekmektedir. Tüm bu aþamalardan sonra ancak bilimsel bir araþtýrma niteliðini kazanabilir. Oysa tüm bunlarýn aksine ekte yer alan ve internet ortamýnda adýmýn kullanýlarak yayýlmaya çalýþýlan bu metnin bilimsel bir çalýþma niteliðinde olmadýðý da görülmektedir. Bu durum, malum metni bu yolla yaymaya çalýþanlarýn tüm bu bilimsel gerçeklerden bihaber olduðunun göstergesidir. Sözün özü bizler bilimsel çalýþmalarýmýzý bilim camiasýna ya da hedef kitlelere bu metotlarla yayýnlamayýz.
Bilgisayar ve internet alanýnda uzmanlýðým olmadýðýndan, isim ve unvanýmýn kullanýlmasý ile ilgili (ayný isimde baþka bir kiþi de olabileceði ihtimali olabilir) bana ait olamayan ve suç unsuru olabileceðini düþündüðüm bu konunun uzmanlarý tarafýndan araþtýrýlarak sorumlularý hakkýnda gerekli iþlemin yapýlmasý hususunda gereðini arz ederim. 29.12.2009.
Prof. Dr. Mustafa TÜRKMEN
Ek: Ýnternet ortamýnda dolaþan bilginin içeriði
Ýsim çýkarýldý.
Görüþleriniz bizim için önemlidir
0342 5171254