MALZEMELER
500 gr. yaðlý kýyma,
1 kg. küçük kuru soðan,
1 kahve fincaný nar pekmezi,
Tuz, karabiber
HAZIRLANIÞI
Kýymaya biraz tuz ve karabiber konur ve az suyla yoðrulur. Etler ceviz büyüklüðünde parçalar kopartýlarak yuvarlak köfteler yapýlýr. Soðanlar iri ceviz büyüklüðünde ikiye bölünür. Þiþe bir köfte bir soðan saplanýr. Mangalda piþirilir. Piþirilen kebaplar bir tepsiye dizilir. Üzerine sulandýrýlmýþ nar pekmezi veya az su gezdirilir, ateþte 10 dakika aðzý kapalý kapta bekletilir ve servis yapýlýr
[ame="http://www.dailymotion.com/video/xqb5l9_vahe-nin-sofrasy-soyanly-nizip-kebaby-tarifi_lifestyle"]Vahe'nin Sofrasб - SoПanlб Nizip Kebabб tarifi - Dailymotion video@@AMEPARAM@@http://www.dailymotion.com/video/xqb5l9_vahe@@AMEPARAM@@xqb5l9_vahe[/ame]