[HA]Firik[/HA] pilavý
Firik pilavý
KAÇ KÝÞÝLÝK: 6
HAZIRLAMA SÜRESÝ: 15 dk
PÝÞME SÜRESÝ: 15 dk
Malzemeler:
500 gr kuzu kuþbaþý
1 büyük soðan
250 gr [HA]firik[/HA]
250 gr pilavlýk [HA]bulgur[/HA]
4 su bardaðý sýcak su
150 gr tereyaðý
1 su bardaðý haþlanmýþ nohut
1 çorba kaþýðý [HA]biber salçasý[/HA]
Tuz, karabiber
Hazýrlanýþý:
* Soðaný temizleyip küp küp doðrayýn. Kuþbaþý eti tencereye alýn, suyunu salýp çekinceye kadar kavurun. Soðaný ekleyip kavurmaya devam edin. Salça, tuz ve karabiber ekleyip karýþtýrýn. 4 su bardaðý sýcak su ilave edip bir taþým kaynatýn.
* Haþlanmýþ nohudu ekleyin. Firik ve pilavlýk bulguru ilave edip suyunu çekinceye kadar piþirin. Tencereyi ocaktan alýp 5 dakika dinlendirin. Tereyaðýný kýzdýrýp karabiber ekleyin ve pilavýn üzerine gezdirin. Tahta kaþýkla yavaþça karýþtýrýn. Sýcak olarak servis yapýn
Hemen firik al : týkla