Nizip müftülüðü,yaz kur'an kurslarýnýn sona ermesi dolaysýyla,kur'an kurslarý,merkez camiler ve köylerde açýlan kurslarda eðitim ve öðretim gören öðrenciler arasýnda bir bilgi yarýþmasý düzenlendi.yarýþmaya 50 ye yakýn öðrenci baþvurdu. yapýlan test usulü eleminasyon sistemiyle bu öðrencilerin sayýsý 12 ye düþürüldü.
Ardýndan bugün(23.08.2007)Nizip belediyesi nikah ve toplantý salonunda halkýmýzýn büyük katýlýmýyla yarýþma gerçekleþtirildi.
yarýþmaya katýlan öðrencilere,itikat,Ýbadet,Siyer ve Ahlak dallarýnda toplam 20 soru yöneltildi.
Sorulan bu sorularýn 19 unu doðru cevaplayan Merkez Çarþý Camii kur'an kursu öðrencisi CELAL ÇELÝK birinciliði elde etti.
2.sýrada merkez müftülük kýz kuran kursu ve Þahinbey kur'an kursu da 3. liði elde etti.
Yarýþmada dereceye giren öðrencilere ödüllerini,Nizip müftü vekili ve ilçe vaizi Þaban Anuþtekin takdim etti.
Birinciye: 100 ytl,
ikinciye:75 ytl,
üçüncüye de :50 ytl para ödülü verildi.
Ayrýca yarýþmaya katýlan tüm öðrencilere çeþitli hediyeler verildi.
![]()
Bu arada þunu da ifade edeyim:
1.olan öðrenci,benim öðrencim.sitemizden yakinen tanýdýðýnýz Orhan bey'in,yani Orhan çelik'in oðlu.Elde ettiði baþarýsý ve bize yaþattýðý sevinçten dolayý Sevgili celal çelik kardeþimi tekrar tekrar kutluyor,baþarýlarýnýn artarak devam etmesini yüce mevladan niyaz ediyorum.