Bundan bir süre önce beþ yaþýndaki oðlum kaza geçirdi. Ciddi bir yaralanmaydý. Onu yerde kanlar içinde baygýn görünce dünya baþýma yýkýldý. Sanýrým onun o baygýn halinin resmi zihnimden hiç silinmeyecek. Ýlk tepkim yaþayýp yaþamadýðýný kontrol etmek oldu. Yaþadýðýný anlayýnca tekrar canlandým. Kaptýðým gibi arabaya kadar koþarak götürdüm. En yakýn hastahaneye doðru son surat yola çýktým. Fakat Ankara trafiði geçit vermiyordu. Dörtlülerin yanmasý ve korna çalmamda sürücülerin yol vermelerini saðlamadý. Bense her geçen saniyenin hayati öneme sahip olduðunu görüp, bütün riskleri göze alarak karþý þeride geçtim. Karþýdan araçlar, otobüsler, kamyonlar geliyordu. Bana selektör yapmalarýna raðmen ben þeridi deðiþtirmediðim gibi ayný suratla üzerlerine sürmeye devam ettim. O anda kafamda tek bir düþünce vardý. Oðlumu hastahaneye yetiþtirmek. Eðer o ölürse benim için zaten hayatýn bir anlamý yoktu. Geç kalýrsam zaten ölebilirdi. Bu nedenle karþýdaki arabalarýn bana vurmasý önemli deðildi. Benim kararlý ve ölümü göze alýþým bütün yollarýn bana açýlmasýna neden oldu.
Ayný hýzla hastananeye ulaþtým. Acil serviste ilk müdahele yapýldý. Durumun ciddi olduðu söylendi. Oðlumun yarý baygýn ve serumlu haline bakarak düþünceye daldým. Ben, onunla yeterince ilgilenmiþ miydim. Ona sevgimi gösterebilmiþ miydim. O anda þunun farkýna vardým. Hayatýn hay huyu arasýnda ona yeterince sevgimi göstermemiþtim. Hep yanýmda olduðunu düþünmüþtüm. Ona bir þey olursa beni en çok yýkacak olan onu doyasýya sevememiþ olmak olacaktý. Bir þeyi neden kaybedince deðerini anlýyoruz. Biz milletçe neden yaþayanlara gerekli ilgiyi göstermiyoruz.
Neyseki yapýlan mudahaleler sonucu iyileþti. O günden beri çocuklarýmla daha çok ilgilenmeye baþladým. Çünkü onlar büyüyorlardý. Onlarýn bu çocukluk halleri geçip gittiðinde bu yaþlarýný çok arayacaktým. Televizyonda bir þehit babasýnýn ölen oðlunun resmini öperken söylediði “seni yaþarken öpmedim. Ölürken doyasýya öpeyim” sözünü daha iyi anlýyordum. Ayrýca, ölürken deðil yaþarken doyasýya öpmenin ve onlarý okþamanýn hazzýný yaþamaya çalýþýyordum.
Siz siz olun sevdiklerinize daha bir sýký sarýlýn. Unutmayýn ki bu sarýlýþ sizin son sarýlýþýnýz olabilir. Gömüleceðiniz mezar kazýlmýþ, sarýlacaðýnýz kefen dikilmiþ olabilir. Henüz fýrsat elinizdeyken bunu kullanýn.