Gökhan kardeþim senin canýn saðolsun ne demek. Ama nasýl yardýmcý olacagýz bilemiyorum Elazýð'a da
gönderemeyecegimize göre ne yapalým bilemiyorum. Artýk izinlerimizde Nizip'te denk gelirsek baþýmla
bereber. saygýlarýmla..
Gökhan kardeþim senin canýn saðolsun ne demek. Ama nasýl yardýmcý olacagýz bilemiyorum Elazýð'a da
gönderemeyecegimize göre ne yapalým bilemiyorum. Artýk izinlerimizde Nizip'te denk gelirsek baþýmla
bereber. saygýlarýmla..
Konu nizipli_mehmet tarafýndan (01.08.07 Saat 13:35 ) deðiþtirilmiþtir.
OKUNU ATTIMI ÖLÜM, SIPERLER BOSUNA; O SATAFATLI YASAM VE PARA BOSUNA; GÖRDÜK BÜTÜN INSANLARIN IÇ YÜZÜNÜ, TEK GÜZEL SEY IYILIK,BASKA DÜSLER BOSUNA.
YOÐURTLU ÇORBA
MALZEMELER
1 Su Bardaðý Nohut (akþamdan ýslatýlmýþ)
1 Çay Kaþýðý Karbonat
1 Su Bardaðý Yoðurt
1/2 Su Bardaðý Un
2 Adet Yumurta Sarýsý
5 Su Bardaðý Su
1 Adet Tavuk Suyu Tableti
1 Çorba Kaþýðý Tereyaðý
Tuz, Kýrmýzý Biber, Kuru Nane
HAZIRLANIÞI
Ön hazýrlýk olarak nohudu 1 çay kaþýðý karbonat ilave edilmiþ suda akþamdan ýslatalým. Ertesi gün nohutu yumuþayana dek haþlayalým.
Yoðurdu derin bir kap içinde 2 yumurta sarýsý ile iyice karýþtýralým Ýçine un ve biraz su ilave ilave ederek, topaksýz bir kývama gelene dek karýþtýralým.Suyu, tavuk suyu tabletini ve haþlanmýþ nohutlarý da ilave edelim. Aðýr ateþ üzerinde ve sürekli karýþtýrarak çorbayý piþirelim.
Çorbanýn piþmesine yakýn tuzu ilave ederek, çorbayý ateþten alalým. Tereyaðýný küçük bir tavada eritelim. Kýrmýzý biber ve naneyi tereyaðýnýn içine ilave edelim. Bir iki kez çevirip ateþten alalým. Yaðý çorbanýn üzerine gezdirerek servis yapalým.
Konu nizipli_mehmet tarafýndan (07.06.07 Saat 14:16 ) deðiþtirilmiþtir.
OKUNU ATTIMI ÖLÜM, SIPERLER BOSUNA; O SATAFATLI YASAM VE PARA BOSUNA; GÖRDÜK BÜTÜN INSANLARIN IÇ YÜZÜNÜ, TEK GÜZEL SEY IYILIK,BASKA DÜSLER BOSUNA.
Allah ne muradýnýz varsa versin! Þu koskaca internet aleminde sesimizi duydunuz ya...
Candan tesekkürler.
Vallahi deneyeceðim.
Selamlar,saygýlar....
Konu nizipli_mehmet tarafýndan (01.08.07 Saat 13:37 ) deðiþtirilmiþtir.
MUHARREM
Konu nizipli_mehmet tarafýndan (01.08.07 Saat 13:38 ) deðiþtirilmiþtir.
Görüþleriniz bizim için önemlidir
0342 5171254
Yankee sat abim; ne bu ya...
Her türlü yemeðin tarifini biliyon...
Yoksa evde yemekleri senmi yapýyon...?
Konu nizipli_mehmet tarafýndan (01.08.07 Saat 13:39 ) deðiþtirilmiþtir.
Selam olsun the imam hatip mezunlarýna...
Mualesef huzeyfe kardeþim tam tersi, bu benim hobilerimden birisi bunun yanýnda et iþi yani mangal iþi
olursa ben varým yoksa normal yemeklerde yokum.saygýlar..
Konu nizipli_mehmet tarafýndan (01.08.07 Saat 13:40 ) deðiþtirilmiþtir.
KARSANBAÇ
Karsambaç rendelenmiþ buz veya temiz karýýn üzerine tatlý bir þurup ekilerek hazýrlanan bir tatlýdýr. .
ZINGIL
[IMG]![]()
HAMURUN MALZEMESÝ:
*1 Su bardaðý ýlýk su
*1 Su bardaðý normal su
*1 Yumurta
*1 Tatlý kaþýðý toz þeker
*2 Su bardaðý un
*1/2 (Yarým) paket Kuru hamur maya
*Bir tutam tuz
*Kýzartma için bir tava dolusu sývý yað
ÞURUP MALZEMESÝ :
*2 Su bardaðý su
*3 Su bardaðý toz þeker
*Birkaç damla limon suyu
HAMURUN HAZIRLANIÞI :
Derin bir kaba unu koyun.Üzerine mayayý katýn.Diðer malzemeleride katýp cývýk bir hamur elde edene dek mikserle çýrpýn.Birkaç dakka ekþimeye býrakýp bekletin.
Daha sonra bir kaþýk yardýmýyla kýzgýn yaga toplar halinde atýp kýzartýn.
Her kýzaran zingili yani topu önceden hazýrladýðýmýz sogutulmuþ þuruba atýn.Biraz bekletip sonra servis yapýn.Arzuya göre üzerine hindistan cevizi serpebilirsiniz.
Afiyet olsun.....
Aðýzlý Kadayýf
Kullanýlacak Malzemeler
3 su bardaðý þeker
300gr tereyað
Aðýz lor
500 gr kadayýf
2 çorba kaþýðý limon suyu
[u]Hazýrlanma Þekli
Yöremin aðýzlý kadayýfý: Aðýz, hayvanýn yavrulamasýndan hemen sonra saðýlan ve kesilen temiz sütünün kaynatýlýp koyulaþmasýyla elde edilen lordur. Kadayýf tereyaðý ile ovulur. Tepsiye yayýlýr sýkýca bastýrýlýr. Aðýz üzerine yayýlýr. Onun üzerine tekrar kadayýf yayýlýr. Çok sýký bastýrýlýr. Üzerine parça parça tereyaðý atýlýr. Kömür ateþinde döndüre döndüre piþirilir. Ters çevrilir. Öbür yüzüde piþirilir. Ilýk olarak þerbeti dökülür.
ÞERBETÝ: Üç su bardaðý þekerle iki su bardaðý su kaynatýnp ineceðine yakýn limon suyu koyun. 5-8 dakika daha kaynatýp ýlýtýn.
Fetir
MALZEMELER
6-8 adet kuru yufka
2 su bardaðý süt
1,5 su bardaðý þeker
3 yemek kaþýðý tereyaðý
YAPILIÞ TARÝFÝ
Bir tencereye süt, þeker ve tereyaðý koyularak bir taþým kaynatýn.
Öte yandan kenarlarý yüksekçe bir tepsinin içine ‘fetir’ de
denilen kuru yufkalarý geliþigüzel doðrayarak yerleþtirin.
Sýcak sütlü karýþýmý yufkalarýn üzerine gezdirip, 20-25 dakika kadar
yufkalarýn sütü çekip, kabarmasýný bekleyin ve servise sunun.
Arzu ederseniz fetir yaðlamasýnýn üzerine dövülmüþ ceviz ya da fýndýkiçi de
serpiþtirebilirsiniz.
Edited by - admin on 18.11.2006 10:20:39 PM
Konu nizipli_mehmet tarafýndan (07.06.07 Saat 14:49 ) deðiþtirilmiþtir.
Ben Nizip'te oldu?um için bende sorun yok ama, gurbettekilere Allah sab?r versin.
AINESI ISTIR KISININ LAFA BAKILMAZ.
Sizce bunlar forumdamý kalmalý ?
yoksa makaleleremi taþýnmalý ?
Orada bir kütüphane oluþsun istiyorum.
0342 5171254
kütüphaneye abii icinden ayiklanmalý ama bence bazý lari
MeLeq ÞeyTAn oLurSa....
bencede hiç gurbettekileri düþünmüyor musunuz? valla ben de görünce benim de aðlayasým geldi.hiç bir yerde yok memleketim tatlarý. o çarþý ekmeðini þimdiye kadar hiç bir yerde görmedim.kaldý ki o güzelim yemekleri yemek. bu forumu gerçekleþtiren arkadaþlara caný gönülden teþekkür ederim.
arkadaþ ben soðan kebabýný hiç bir þeye deðiþmem Ramazan da geliyor...deeeeeeeeeeeeehhh
![]()
SOGAN KEBABI
Malzemeler:
1/2 kg kiyma, 1/2 kg. yeni dünya, Tuz, karabiber.
Kiymaya biraz tuz ve karabiber konur ve az suyla yogrulur. Etler ceviz büyüklügünde parçalar kopartilarak yuvarlak köfteler yapilir. Soganlar iri ceviz büyüklügünde ikiye bölünür. Sise bir köfte bir sogan saplanir. Mangalda pisirilir. Pisirilen kebaplar bir tepsiye dizilir.Üzerine sulandirilmis nar pekmezi veya az su gezdirilir, ateste 10 dakika agzi kapali kapta bekletilir ve servis yapilir.
Konu nizipli_mehmet tarafýndan (21.06.09 Saat 18:43 ) deðiþtirilmiþtir.
Mühendishane-i Berri-i Hümayün -:--:- Ýstanbul
Taþtýn yine deli gönül sular gibi çaðlar mýsýn? Akdýn yine kanlý yaþým yollarýmý baðlar mýsýn?
Nidem elim ermez yare bulunmaz derdime çare? Oldum ilimden avare beni bundan eðler misin? (Yunus Emre)
DOMATOS DÜRÜMÜNÜ UNUTMAMAK LAZIM
EN EZÝYETSÝZ VE LEZZETLÝ YEMEKLERÝMÝZDENDÝR...
Ya Olduðun Gibi Görün...
Ya da Göründüðün Gibi Ol...
CENGÝÝÝÝÝÝÝÝÝZ.........Soðan kebabýnýn içinde yeni dünyanýn ne iþi var anlamadým.Yeni dünya kebabý da var ona sözüm yok.Bu arda arkadaþlar Erik Tavasýný unutmuþ bu da Nizip yemeðidir.</div
Konu nizipli_mehmet tarafýndan (21.06.09 Saat 18:43 ) deðiþtirilmiþtir.
Mal kaybeden, bir þey kaybetmistir, onurunu kaybeden birçok þey kaybetmiþtir.
Fakat cesaretini kaybeden her þeyini kaybetmistir.
Siz gençler annelerinize sorsanýzda, bu yemekleri onlar nasýl yaparlarmýþ ?
Buraya tekrar tekrar ekleseniz ortaya çok güzel bir arþiv çýkar.
Bide maþ çorbasý vardý, bakalým tarifini verebilecek varmý ?.
0342 5171254