Nizip bir zeytin memleketi olduðuna göre ve zeytinin tarihi de ilçemizde eskiye dayandýðýna göre, Sizce en yaþlý zeytin aðacý nerede olabilir ?
Nizip bir zeytin memleketi olduðuna göre ve zeytinin tarihi de ilçemizde eskiye dayandýðýna göre, Sizce en yaþlý zeytin aðacý nerede olabilir ?
Görüþleriniz bizim için önemlidir
0342 5171254
en eski zeytin aðacý þehir merkezine yakýn yerlerde olur. bu durumda yeni emniyet binasýnýn yanýnda dedemin zeytini var bizimki en eski![]()
SIKINTI YARATMA...!
Büyük karda eski zeytin aðaçlarýnýn hemen hemen hepsi kurumuþ, yanlýz taþbaþ mevkiinde yani yüksekte kalan bazý aðaçlar bu kardan az etkilenmiþ, dolayýsýyla Nizip'in en yaþlý zeytin aðaçlarý Taþbaþ daðý mevkiindedir diye biliyorum. Yine de bir araþtýrma yapmak gerekir.
Ýslam'ý kurtarmayý býrakýn, Ýslam'la kurtulmaya bakýn.
Ben Barak tarafýnda, daha çok Kilis'e doðru oldukça büyük zeytin aðaçlarý görmüþtüm. Araþtýrmak lazým...
bireysel emekli, sadece üye...
arkadaslar en yasli zeytin agaci samandoken köyünün orda yani belkiz yolunun uzerinde harbeli mevkinde ordaki agaclar cok büyük bizim agaclarda var orda dedemin dedesinden kalma agaclar hala
Þuan da ilçemizde bulunan en yaþlý zeytin aðaçlarý yaklaþýk 100 ila 110 yaþlarý arasýndadýr.Bu aðaçlarda sanýrým 1901 yýlýnda meydana gelen büyük kardan kurtulanlardan. o tarihte hepsi kurudu.
Bu resim Ýlçe Müdürlüðümüz arþivinden çýkarttýðým sanýrým 2001 yýlýnda çekilen yerine tam olarak bilemediðimiz sanýrým nizip merkezde çekilen bir zeytin aðacý arkadaþlarýmýn izlenimlerine göre 180-220 yaþlarý arasýnda olduðu söylenmektedir.Yinede kesin bir bilgi deðildir..
![]()
Ýlçemizde bulunan en yaþlý fýstýk aðacýda Nizibe baðlý karaburç köyü sýnýrlarý içerisinde Güreniz (Bilek) köyü dað yolunda bulunmaktadýr.O aðacýnda tahmini yaþý 200 civarýndadýr.Bunun la ilgili resmide en yakýn zamanda sizlerle paylaþacaðým...
Sabýrsýzlýkla bekliyoruz.
Görüþleriniz bizim için önemlidir
0342 5171254
Sayýn admin yukarýdaki yorumda vermiþ olduðum bilgiler umarým yararlý olur..
Akraba ben üstteki aðacý tanýyorumÞu uçup giden Ýlçemize yakýþtýrýlamayan sizin eski okul varya Hani þu VETERÝNER SAÐLIK MESLEK LÝSESÝ haahhh iþte onun karþý tarafýndaki zeytinliðin içindeydi o aðaç.
sitede bize karþý yapýlan bazý hareketlere ayný üslupla cevap vererek dostlarý kýrmaktansa (dost kalýp) yazmamayý yeðledik...DERVÝÞ DÖRTBUDAK
Hedef.. 5 FAKÜLTE 5000 ÖÐRENCÝ
Arkadaþlar bu bölüme bilgi içermeyen yada araþtýrmaya ýþýk tutmayan mesajlar yazmayýnýz..!