MAÞ ÇORBASI (ÇORBA)
Maþ,fasulye ve nohut gibi bir bitkidir, koyu yeþil renkli ve yuvarlaktýr çorbasý ya da piyazý yapýlýr. Maþ çorbasý
için bir gün önceden bir ölçek dövme ýslatýlýr ertesi gün suyu süzülen dövme ile üç ölçek maþ bir tencerede
piþirilir maþ piþirince kabugu ayrýlarak suyun üstüne cýkar kabuklardan temizlenen çorbaya irice dogranmýþ sogan ve taze ya da kurutulmuþ biber ilave edilir bunlar da piþtikten sonra tencerenin altýsöndürülür ince
dogranmýþ kuru sogan yagda pembeleþtirilip çorbaya eklenince maþ çorbasý servise hazýr demektir.
Maþ çorbasýnýn yanýnda da tarhana da oldugu gibi mutlaka biber turþusu bulundurulur gerek tarhana
çorbasý gerekse maþ çorbasý sacda piþmiþ darý ekmeðiyle birlikte harika bir sabah kahvaltýsýdýr. Afiyet olsun..
![]()