Eski ye dair neleri özlüyoruz
Eski ye dair neleri özlüyoruz
Konu nizipli_mehmet tarafýndan (16.10.07 Saat 08:18 ) deðiþtirilmiþtir.
eskiden terasa(dama) çýkýp asmanýn altýnda oturup çay içerdik ve yanýmýzda küçük bir radyo olurdu. sonra komþuyu çaya çaðýrýrdýk ve tebeþir taþýyla kareler çizerdiksonra küçük taþlar bulur dama oynardýk) bunu yapmayý çok özledim.. oysa þimdi bilgisayarlarda satranç oynuyorum ama o damanýn tadýný alamýyorum... nerde eski muhabbetler.......
Konu nizipli_mehmet tarafýndan (08.06.07 Saat 08:42 ) deðiþtirilmiþtir.
iþte þimdi damarýma bastýn akhenaton, damada henüz beni yenen çýkmadý..
Beni tanýyanlara sorabilirsin...)))
Konu nizipli_mehmet tarafýndan (08.06.07 Saat 08:43 ) deðiþtirilmiþtir.
eskiden,1977 lerde ,þimdiki askerlik þubesi yerinde HAAS bahçesi vardý,biz okuldan kaçardýk ,has,marul ,yani.yemeye giderdik.nerde o günler
Konu nizipli_mehmet tarafýndan (16.10.07 Saat 08:19 ) deðiþtirilmiþtir.
ramazan bey ben oynardým ama hep yenilirdim) bi ara bu iþin inceliðini bize de öðretirsen sevinirim...
Ramazan abi bir gün kapýþalým biz de sizin kadar usta olmasakta babamýzýn olmaya çalýþýrýz...
Mühendishane-i Berri-i Hümayün -:--:- Ýstanbul
Taþtýn yine deli gönül sular gibi çaðlar mýsýn? Akdýn yine kanlý yaþým yollarýmý baðlar mýsýn?
Nidem elim ermez yare bulunmaz derdime çare? Oldum ilimden avare beni bundan eðler misin? (Yunus Emre)
alýntý
ahmetaksoy:
eskiden,1977 lerde ,þimdiki askerlik þubesi yerinde HAAS bahçesi vardý,biz okuldan kaçardýk ,has,marul ,yani.yemeye giderdik.nerde o günler
Ne bahçesiiiiiiii..?
Konu nizipli_mehmet tarafýndan (16.10.07 Saat 08:20 ) deðiþtirilmiþtir.
Selam olsun the imam hatip mezunlarýna...
Nasýl özlenmez ve nasýl özlemem o güzelim günleri akþam oldugunda sokaklarda kavurga satanlarý,
komþularýn oturmaya gelmelerini ve bizlerin onlara gitmemizi tandýr baþýnda kavurga yememizi yaþlýlarýn
sohbetlerini bazen ninelerimizin gençliklerini anlatmalarýný ve hikaye anlatmalarýný. Yatmaya yakýn yataklarý
dama çýkarmamýzý daha sonra damda karpuz kesip yememizi nasýl özledim bilemezsiniz. Þöyle bir
bakýyorumda eskilerden bir eser yok sanki dalý konu kýrýlmýþ, beli eyilmiþ ve kurtlanmýþ bir aðaç gibi, dönüpte yüzüne bir bakaný yok ve gençliðinden/þatafatýndan bir eser yok. saygýlarýmla..
Konu nizipli_mehmet tarafýndan (16.10.07 Saat 08:23 ) deðiþtirilmiþtir.
OKUNU ATTIMI ÖLÜM, SIPERLER BOSUNA; O SATAFATLI YASAM VE PARA BOSUNA; GÖRDÜK BÜTÜN INSANLARIN IÇ YÜZÜNÜ, TEK GÜZEL SEY IYILIK,BASKA DÜSLER BOSUNA.
huzeyfe,
marul tarlasý?
Konu nizipli_mehmet tarafýndan (16.10.07 Saat 08:20 ) deðiþtirilmiþtir.
var da yazmak önemli deðil ben þuan havasýný bile özlüyorum ama gidemiyorum nizibe hayat orada çok farklý her yönü ile
Konu nizipli_mehmet tarafýndan (16.10.07 Saat 08:21 ) deðiþtirilmiþtir.
ÖÐR. GÖR. TUNCAY ÇELÝK
GÜMÜÞHANE ÜNÝVERSÝTESÝ
ÝRFAN CAN KÖSE MYO
Çocuk olup, Nizipte cücükel, gazoz kapaðý bir de gülle oynamayý özledim........
...
Cücükel ne demek abicim..? Ayrýca gazoz kapaðýndan çok ne var ki..? Özlediysen sana bir çuval toplayayým...Ne yapacaksýn ki gazoz kapaklarýný...
Cücükel, eskiden taþlarla oynanan bir oyundu. Sorun da zaten þimdi gazoz kapaklarýnýn cok olmasýnda huzeyfe kardes. Eskiden sokak sokak dolaþýr gazoz kapaðý toplardýk. Tabi gazoz kapaðý dediysek, þimdiki plastik olanlardan deil, metal kapaklar. Onlarý tasla iyice ezer, düzlerdik. Sonrada birbirimizn gazoz kapaðýný almak için oyun oynardýk. Þimdi çocuklar modern kapaklarla oynuyor ya(TASOLAR). Hem þimdi çocukta deiliz ya huzeyfe.... Dediðin gibi 1 çuval kapak göndersen ne olacak. Oynayacak arkadaslarý o yaþa getirebilecek misin?Beni getirebilecek misn Yok. Dedik ya Ö Z L E D Ý K L E R Ý M Ý Z !!!!!!!
Konu nizipli_mehmet tarafýndan (16.10.07 Saat 08:24 ) deðiþtirilmiþtir.
...
Anlýyorum abicim... Evet anlýyorum galiba...
Konu nizipli_mehmet tarafýndan (16.10.07 Saat 08:24 ) deðiþtirilmiþtir.
ahhh be arkadaþlar insan geride býraktýðý neyi özlemiyorki...Þimdi saysak hepsin belkide onlarca sayfa olur...eniyisi tek birþey geride kalan herþeyi...
Konu nizipli_mehmet tarafýndan (16.10.07 Saat 08:25 ) deðiþtirilmiþtir.
eleþtirmek için deðil deðiþtirmek için var olalým...