Tüm islam aleminin mübarek miraç kandilini kutlar mübarek olmasýnýn dilerim
ALLAH'ýn daveti üzerine peygamberiz bir gece melekler tarafýndan mekkeden kudüse götürülmüþtür. Burada cebrail ile birlikte bütün gökleri aþarak ''sidretül münteha'' denilen makama yükselmiþ ve ALLAH ile görüþmüþtür. Bu yolculuðun Mekkeden Kudüse kadar olan bölümüne isra Kudüsten ALLAH ile görüþmesine kadar ise Mirac denir. Bu görüþmede pegamber efendimize ümmet'i için vakit namaz ve Mirac hediye edilmiþtir. Hayýrlý Kandiller...
Affýmýza vesile olmasý dileklerimle miraç kandiliniz Mubarek Olsun...
Dayan be gönlüm!.
Bîçâre deðilsin, Yaradan sana yâr..
Kimsesiz deðilsin, yanýnda "Kimsesizler kimse...si" var!
Biliyorum, Sýðmazsýn hiç bir yere, dünya sana dar!
Ama dayan gönlüm! Dayan ki her gecenin mutlaka bir sabahý var...
tüm abilerimin, ablalarýmýn ve kardeþlerimin kandilini kutluyorum.inþallah bu gün; barýþý ,huzuru, kardeþliði de beraberinde getirir.
DÜN, TARÝH OLDU.
YARIN,BÝR GÝZEMDÝR.
BUGÜN ÝSE BÝR ARMAÐAN..
Ýslam Peygamberi Miraç\'ý anlatýyor!
Hz. Muhammed (SAV) anlatýyor: “Mirac gecesinde, bakýr týrnaklarý olan bir kavme
uðradým. Bunlarla yüzlerini ve göðüslerini týrmalýyorlardý. - Ey Cebrâil! Bunlar da
kim?” diye sordum...
--------------------------------------------------------------------------------
Enes (R.A)’den rivayete göre Resûlullah (S.A.V.) Efendimiz þöyle buyurdu:
“Mirac gecesinde, bakýr týrnaklarý olan bir kavme uðradým. Bunlarla yüzlerini ve
göðüslerini týrmalýyorlardý.
- Ey Cebrâil! Bunlar da kim?” diye sordum.
- Bunlar, dedi, insanlarýn etlerini yiyenler ve ýrzlarýný, þereflerini payimal
edenlerdir.”3
Ebû Hureyre (R.A.)’den rivayete göre, Mirac gecesinde Resûlullah (S.A.V.) Efendimizin:
Eken ve hasad yapan bir kavme rastladýðý, hasadý tamamlar tamamlamaz, olduðu gibi
ekinin yerine geldiði, Hz. Cebrail (A.S.)’ýn: “Bunlar mücahidlerdir” haberini
verdiði; sonra: Baþlarýný taþla ezen bir kavme rastladýðýný, baþý ezildikçe eski
haline döndüðünü, Hz. Cebrail (A.S.)’ýn: “Bunlar baþlarý namaza gitmeyen
kimselerdir” dediðini; sonra: Avret yerlerinde bir yama ile hayvanlar gibi otlayan
bir kavme rastladýðýný, Hz. Cebrail (A.S.)’ýn: “Bunlar zekâtlarýný vermeyenler”
dediðini; sonra: Pis bir eti çið çið yiyen fakat piþmiþ temiz et isteyen bir kavme
rastladýðýný, Hz. Cebrail (A.S.)ýn: “Bunlar zina yapanlardýr” dediðini; sonra: Bir
demet odun toplayan fakat taþýyamayan bir adama rastladýðýný, adamýn bu demete yeni
ilaveler yaptýðýný, Hz. Cebrail (A.S.)’ýn: “Bu, nezdinde emânet olup, emaneti eda
etmeyen, baþka emanet talep eden kimsedir” dediðini; sonra: Dil ve dudaklarý kesilen
ve her kesiliþte tekrar eski haline dönen bir kavme rastladýðýný, Hz. Cebrail
(A.S.)’ýn: “Bunlar insanlarý fitneye çaðýran kimselerdir” dediði; sonra: Küçük bir
delikten çýkan büyük bir öküze rastladýðý, bu öküzün o delikten tekrar geri gitmek
isteyip muktedir olamadýðý, Hz. Cebrail (A.S.)’ýn: “Bu, söz söyleyip piþman olan
fakat, istediði halde sözünü geri alamayan kimse olduðu” kaydedilir.4 Ebû Said
el-Hudri (R.A.)’den rivayete göre, Mirac gecesinde Resûlullah (S.A.V.) Efendimiz:
- Ey Cebrail! Kimdir, bu? diye sordu. Cebrail (A.S.) da:
- Bu, baban Hz. Adem (A.S.)’dýr, dedi. Hz. Adem (A.S.), bana selâm verdi, merhaba
dedi, hayýr duada bulundu. Bana:
- Merhaba, ey salih peygamber, ey salih oðul! dedi.
Daha sonra baktým, bir toplum gördüm ki, dudaklarý deve dudaðý gibiydi. Onlara bir
takým memurlar görevlendirilmiþti, dudaklarýný kesiyorlar ve aðýzlarýna ateþten bir
taþ koyuyorlar, bu taþlar mak’adlarýndan çýkýyordu.
- Ey Cibril! Bunlar kimler? dedim. Cebrail (A.S.):
- Onlar, yetimlerin mallarýný haksýzlýkla yiyenlerdir, dedi. Sonra baktým bir toplum
vardý ki, derilerinden sýrým kesiliyor ve aðýzlarýna týkýlýyor. Ve yediðiniz gibi
yiyiniz deniliyor. Ve bu onlara en iðrenç bir þey oluyor.
- Bunlar o koðucular, fitnecilerdir ki, insanlarýn etlerini yerler ve sövmek ile ýrz
ve namuslarýna saldýrýrlar, dedi. Sonra baktým, bir toplum var ki, önlerine bir
sofra kurulmuþ, üzerinde benim gördüðüm etlerin en güzellerinden kebaplar var,
etraflarýnda da leþler var. Onlar, o güzel etleri býrakýp bu leþlerden yemeye
baþladýlar.
- Bunlar kim? Ey Cebrail! dedim. Cebrail (A.S.):
- Bunlar zinakârlar, ALLAH’ýn helal kýldýðýný býrakýrlar da haram kýldýðýný yerler,
dedi. Sonra baktým bir toplum var ki, karýnlarý evler gibidir. Bunlar Firavun
ailesinin yolu üzerinde bulunuyor. Firavun ailesi sabah ve akþam ateþe atýlýrken
bunlara uðruyor, uðradý mý bunlar bir fýrlýyorlar, fýrlayýnca her biri karnýnýn aðýr
basmasý ile düþüyor ve bunun üzerine Firavun ailesi bunlarý ayaklarýyla çiðniyorlar.
- Ey Cibril! Bunlar kimler? dedim... Cebrail (A.S.) dedi ki:
- Bunlar, karýnlarýnda faiz yiyenlerdir. Sonra bir takým kadýnlar memelerinden
asýlmýþ ve birtakým kadýnlar baþ aþaðý ayaklarýndan asýlmýþ.
- O bunlar zina eden ve çocuklarýný öldüren kadýnlardýr, dedi.5
Ve daha bir çok müþahedeler… Neler, neler… Özetlersek: Mi’râc gecesi Resûl-i Zîþân
(S.A.V.) Efendimiz yüksek makamlara çýktý. Melekût âlemini seyretti. Bunda maddî
þartlar, zaman ve mekân kaydý ortadan kalktý. Gökler kademe kademe açýldý, nûrdan
yaratýlmýþ olan melekler mevkibi ile lâhût âleminde dolaþtý. Mâverâ göründü. Ýlâhî
nûr, Rahmânî feyz dalgalarý içinde yüzdü. Arþ’ý, Ferþ’i seyretti. Sidre-i Müntehâ’ya
ulaþtý. Makam-ý Mahmûd’a eriþti.
Peygamberler içinde en yüksek makam olan “Makam-ý Mahmûd” Hz. Muhammed (S.A.V.)
Efendimize nasib olmuþtur. Nasýl ki semavî kitaplar içinde en mükemmel ve mukaddes
olan Kur’an-ý Kerim, kendisine nazil olmuþtur. Mirâc, ALLAH Teâlâ’ya yakýnlýðýn en
üstün derecesidir. Her ne kadar Peygamberlerden bâzýlarýna Meleküt âleminin
sýrlarýnýn gösterildiðini Kur’an-ý Kerîm haber vermiþse de, cismiyle bu makamlara
yükselen tek Peygamber Hz. Muhammed (S.A.V.) olmuþtur.
Konu HMERMER tarafýndan (10.08.07 Saat 10:38 ) deðiþtirilmiþtir.
Mübarek;
-Cumanýz
-Miraç Kandiliniz
-Üç Aylarýnýz
kutlu olsun. Allah Ramazan'a kavuþtursun. Amin.
bireysel emekli, sadece üye...
Herkesin Miraç Kandili Mübarek Olsun
SIKINTI YARATMA...!
Herkesin miraç kandilini kutlar hayýrlara vesile olmasýný temenni ederim.
Herksin Kandilini Kutalarim Hayirlara Vesile Olmasi Dilegiyle
Aþký Ya Yaþarsýn Yada Yazarsýn...
Diyen Þair Sonra da
Ne Yaza Bildik... Ne de Yaþayabildik...
Demiþ...
SaRýma LaRciverRt Ol...
Hepimize hayýrlý ugurlu olsun...
Ýnsanlar Ýçin En Güzel Hediye Hiç Masrafý Olmayan
Ama Degeri Çok Olan Ufacýk Bir Gülümsemedir...
herkesin miraç kandinili kutlar büyüklerin ellerinden öperim
hayýrlý kandiller ,herkesin kandili mübarek olsun
selamlar,
ilker
** Bizi güçlü yapan yediklerimiz deðil, hazmettiklerimizdir. Bizi zengin yapan kazandýklarýmýz deðil, muhafaza ettiklerimizdir. Bizi bilgili yapan okuduklarýmýz deðil, kafamýza yerleþtirdiklerimizdir.
allah hayýrlara vesile etsin...