sadece Nizipte war mýksam
Aþký Ya Yaþarsýn Yada Yazarsýn...
Diyen Þair Sonra da
Ne Yaza Bildik... Ne de Yaþayabildik...
Demiþ...
SaRýma LaRciverRt Ol...
Bence de doðru bir uygulama deðil tatilini yapmak isteyen herkes istediði zaman gider tatilini yapar gelir. Bir çok esnaf da iþyerini kapatýyor ama tatile felan giden esnaf sayýsý öyle büyük bir oranda deðil.
Lüzumsuz bir uygulama. Tatil yapmak isteyen 2 3 gün kendi þahsýna yapabilir. Þehirdeki bütün ayný iþ kolundaki esnafýn ayný anda kapanmasý saçma geliyor bana. Baþka bir sistem deneyebilirler. Mesela sýralý bir þekilde yapabilirler.Sayýlarýnýda dernekler ayarlar.
AINESI ISTIR KISININ LAFA BAKILMAZ.
Uygulama harika... Esnafýmýzýn da ailesi var. Onun da gezmeye ailesi ile beraber tatil yapmaya hakký var. Bir yýl boyunca býkmadan usanmadan sabahtan akþama kadar hizmet veren esnafýmýzýn yýlda 3-4 günlük tatili çok görmemek gerektiðini düþünüyorum. Acaba bu konuda sýkýntýlý olan arkadaþ çalýþtýðý iþ yerinde izin tatil bayram diye geceleri sayýklamýyor mu![]()
bu anlattýklarýný esnaf kardeþimiz kendi iþyerini kapatýp gittiðinde kapatý diye her hangi bir cezaya tabii tutuluyormuki.istediði zman yine kapatsýn gitisn ailesiyle tatiline.kimse kendisine biþey diyecekmi ki.biz toplu halde kapanmalarýna karþýyýz..bunu anlatmaya çalýþýyoruz.thalep kardeþ.
yok yaw nie kaldýrýlsýn kii býrakýndan adam lar biraz tatil etsinler
allah allah yaw arkadaþ zaten özel sektör degýlmi bu esnaf ýstedýkleri zaman gitsin ler tatýle mecburi tatýlmi olurmuþ..kaldýrýlsýn..
ben bugün traþ olucaktým.düðün vardý.bide gittimki BERBER arkadaþýmýzda esnaf sahresindeymiþ..hadi anladým da baþkasýna gideyim dedim oda kapalý.mecburen birecik e gittim...bu ne yaa böyle toplu kapanma çað dýþý bir olay.bence kaldýrýlmalý..
Gereksiz ve lüzumsuz bir uygulama,tatil yapmak isteyen kendi zamanýný kendi ayarlasýn onlarýn tatili halka yansýyan bir zulüm olmasýn.....
esnaf sahresi çok saçma tatile gitmek isteyen iþyerini kapatýr gider ona kimse karýþmaz ama fýrýncýlar birnevi amme hizmeti yapýyor kapatmaya haklarý yoktur bence.
Ah ahhhh su sahre ýsý keske ýstanbuldada olsa,,,,,Arkadaslar serbest olsa kýmseler sahreye fýlan gýtmez bence nýzýpte hangý esnafýmýz normalde 10 veya 15 ýscýsýne ucretlý ýzýn verýyordur sýzce onun yerýne sahreyla personel ýzýn yapmýs ve kafayý býraz kafayý dagýtmýs dýnlenmýs olur sahsý gorusumdur...Ama mutlaka ký nobetcý býr kac esnaf kalýyordur herhalde?(Calýsan personel acýsýndanda dusunelým)
Konu cankesen tarafýndan (14.08.07 Saat 13:29 ) deðiþtirilmiþtir.
Evet kaldýrýlmasý gerekli.Bence zaten bu uygulamanýn çýkýþ sebebide, nizipli saygýdeðer esnaflarýmýzýn hasit olmasý.Esnafýmýzý öldürsen çoluðunu çocuðunu alýp tek baþýna dükkanýný kapatýp tatile çýkmaz.Sebebi ise acaba ben kapatýrsam yanýmdaki esnaf arkadaþým bir ekmek yer diye.O yüzden kapatamaz iþyerini.Esnaf sahresinde ise tüm iþyerleri kapalý olduðu için hasitlik kýskançlýk yapacak bir durum yok. Yani bu esnaf sahresinin yeðane sebebi esnaflarýmýzýn hasit kýskanç olmasý..Benim kiþisel görüþüm bu.Sakýn olaki esnaflarýmýz darýlmasýn ..
çok doðru konuþmuþssun musatafa..aynen öyle valla.en gerçek sebep bu iþte..