![]()
- Okul Adý : Ticaret ve Anadolu Ticaret Meslek Lises
- iÖðretim Þekli : Normal
- Öðrenci Sayýsý : 467
- Derslik Sayýsý : 14
- Telefon : 0 (342) 5172793
- Faks :
- E-Posta :
- Web : http://www.Niziptml.k12.tr/
- Adres : Mimar Sinan Mah.Lise Cad.
- Hakkýnda : Nizip Ticaret Lisesi 1982-1983 eðitim ve öðretim yýlýnda Nizip Ortaokulunun üst katýnda öðretime açýlmýþtýr. 19 Ekim 1983 tarihinde kendisine geçici olarak tahsis edilen ve özel bir þahýs tarafýndan yaptýrýlan tek katlý 6 derslikli Birecik yolu üzerindeki müstakil binasýna taþýnmýþtýr. Kendi binasýna 01 Temmuz 1987 tarihinde taþýnmýþtýr. Ayný sene okul 3308 Sayýlý Çýraklýk ve Meslek Eðitimi Kanunu kapsamýna alýnmýþtýr. Okulumuz 14.08.2001 tarihinde Mimar Sinan Mahallesi Lise Cad. Bayraktar Sokaktaki Nizip Lisesi’ nden geçici onayla devraldýðý yeni binasýna taþýnarak; 2001- 2002 öðretim yýlýndan itibaren eðitim öðretimini bu binada sürdürmektedir. Okulumuzda 2 adet bilgisayar laboratuarý 1 adet sunum odasý 1 adet daktilografi atölyesi 2 adet fen bilimleri laboratuarý, 1 kütüphane, 1 rehberlik bürosu, 2 adet masa tenisi, 1 adet voleybol sahasý, 1 adet kapalý salon 1 kantin ve 1 kooperatif bulunmaktadýr. Okulumuzda 3 yönetici 20 öðretmen 2 memur 1 hizmetli, toplam 25 görevli bulunmaktadýr. Sýnýf mevcutlarý ortalama 25 kiþi olup boþ dersimiz bulunmamaktadýr. Bilgisayar ve ADSL Internet baðlantýsý kesintisiz olarak öðrencilerin kullanýmýna verilmekte olup projeksiyon makinesi ve tepegöz gibi teknolojik araçlar kullanýlarak eðitim öðretim yapýlmaktadýr Öðrencilerimiz haftada ortalama 6-16 saat bilgisayar karþýsýnda uygulamalý olarak bilgisayar öðrenimi almaktadýrlar. Öðrencilerimiz okulumuz tarafýndan sigortalý yapýlmakta ve mezunlarýmýz okul bitiminde hemen iþ bulabilmektedirler.