![]()
- Okul Adý : Zübeyde Fidan Sayýn Ýlköðretim Okulu
- Öðretim Þekli : Normal
- Öðrenci Sayýsý : 433
- Derslik Sayýsý : 16
- Telefon : 0 342 518 04 40
- Faks :
- E-Posta :
- Web :
- Adres : Yunus Emre Mah. Mehmetçik Cad. No:12
- Hakkýnda : Yunus Emre Mahallesinde, 1996 yýlýndan önce okul yoktu. Gaziantep ve Þanlýurfa’yý birbirine baðlayan E-90 (Ýpek) yolunun mahalleyi ilçemizden ayýrmasý ve öðrencilerin okula gitmek için bu yolu geçmek zorunda olmasýndan dolayý yolda sürekli kazalar meydana gelmekteydi. Çocuklarýn kazalarda ölmesi nedeniyle bu duruma üzülen hayýrsever vatandaþlarýmýzdan Osman SAYIN, burada 1996 yýlýnda bir okul yaptýrdý. Zübeyde Fidan Sayýn Ýlköðretim okulunun arsasý 4953 metrekaredir, Önceleri ilkokul olarak yapýlmýþtýr. 6 derslik, bir müdür odasý, bir müdür yardýmcýsý odasý ve bir tanede araç–gereç odasýndan ibaretti ve çatýsý yoktu. Daha sonra ülke genelinde zorunlu öðrenim 8 yýla çýkarýlýnca ilköðretime çevrilmiþtir. Bu sýrada okulun mevcudu sürekli artýnca ve 6,7 ve 8. sýnýflar için idare odalarý sýnýflara çevrilmiþtir. 1 oda kalýnca bu oda hem idare odasý, hem öðretmen odasý hem de araç-gereç odasý olarak kullanýlýyordu. Bu da sýkýntýya neden oluyordu. 2004 yýlýnda eski binaya çatý ve genel onarým yapýldý. Ayrýca yanýna 3 katlý 9 derslikli, bir bilgisayar teknolojileri sýnýfý, bir laboratuar, özürlü tuvaleti, bir çok amaçlý salon, kütüphane ve idareci odalarý bulunan yeni bir bina yaptýrmýþtýr.Okulumuza kalorifer tesisatý döþenmiþtir. Yeni okul binasý, 2005-2006 eðitim ve öðretim yýlýna yetiþtirilmiþtir