Yeni stad projesi olan Seyrantepe tüm Galatasaray camiasýna ve taraftarlarýna hayýrlý olsun.
SEYRANTEPE SERÜVENÝNÝN 10 YILLIK SEYRÝ....!!!!!!!
ALINTIDIR.
![]()
Ali Sami Yen Stadý' nýn renovasyonu ile ilgili ilk proje Faruk Süren' in hazýrlattýðý projedir. (Maliyet: ~$90.000.000)
Ýlgili proje, alan olarak mevcut Ali Sami Yen Stadý arazisine oturmaktadýr. Projeye göre stadýn oturma alaný yoldan geriye kaydýrýlacak ve Mecidiyeköy tarafýna bakan kýsým sadece GS Store ve loca/suit giriþi olarak kullanýlacaktýr. Taraftar giriþi ve stadýn yoðunluk yaratacaðý kýsým ise mevcut Eski Açýk tribün' ün bulunduðu taraftadýr. Stadýn altýnda yüksek kapasiteli bir otopark bulunacak ve bu giriþ de Ortaklar Caddesi' nden yapýlacaktýr. Proje, stadýn yanýsýra bir iþ merkezi ve Likör Fabrikasý' nýn da alýnmasý halinde, bir alýþveriþ merkezini barýndýrmaktadýr
[IMG]![]()
Mehmet Cansun döneminde, imkanlar doðrultusunda daha ekonomik bir proje hazýrlatýlmýþtýr. (Maliyet: ~$40.000.000)
Faruk Süren döneminin ardýndan Mecidiyeköy civarýnda gerçekleþtirilen projelerin, bölgenin ofis ve alýþveriþ merkezi ihtiyacýný gidermesi ve kulübün mali problemlerinden dolayý, karlýlýk getirmeyecek bir yatýrýmda bulunmamak adýna ilk projeden vazgeçilmiþtir. Mevcut alan üzerinde minimum maliyet ile gerçekleþtirilecek, sadece stad inþaatýný içeren bir proje hazýrlanmýþtýr.
Özhan Canaydýn, Mehmet Cansun' un projesini kabul etmemiþ, Faruk Süren tarafýndan hazýrlatýlan projeyi revize etmiþtir. (Maliyet: ~$65.000.000)
Mehmet Cansun tarafýndan hazýrlarýlan proje kýsýr bulunmuþ, bunun yerine Faruk Süren tarafýndan hazýrlatýlan proje, iþ ve alýþveriþ merkezleri çýkartýlarak kabul edilmiþtir. Finansman problemleri nedeni ile uygulama gerçekleþtirilememiþtir.
[IMG]![]()
Seyrantepe Projesi Gündeme Geliyor. (Maliyet ~$100.000.000)
Devlet, bölgede trafiði ve yoðunluðu arttýracak olmasý gerekçesi ile, Mecidiyeköy' de yeni bir stad yapýlmasýný istememektedir. Bu doðrultuda, Þiþli Belediye Baþkaný Mustafa Sarýgül' ün de ön ayak olmasý ile, Seyrantepe arazisi kulübümüze tahsis edilmiþtir. Çeþitli finansman modelleri üzerinde çalýþýlmasýna ve dünyaca ünlü Amsterdam Arena Advisory ile protokol imzalanmasýna raðmen, kulübümüz proje finansmanýný yaratamadýðýndan inþaata baþlanamamýþtýr.
Hükümet, TOKÝ vasýtasýyla stad projemize dahil oluyor. (Maliyet: ~$140.000.000)
Kulüp yönetimi, Seyrantepe Projesi üzerinde bir türlü sonuç vermeyen çalýþmalarýný sürdürürken, hem Mecidiyeköy' deki hem de Seyrantepe' deki inþaat izinlerinin süreleri dolmuþtur. Kulübün elinde kala kala, yeniden inþaat izni verilmeyen Mecidiyeköy' deki ASY arazisi ve yeni imar planýna göre üzerinde yalnýzca sportif tesis yapýlmasýna izin verilen 384 dönümlük Seyrantepe arazisi kalmýþtýr. Üstelik devlet Seyrantepe' yi geri istemektedir.
Tüm yaptýrým gücünü kullanarak, Galatasaray' ý Mecidiyeköy' den uzaklaþtýrmak konusunda kararlý olduðunu gösteren hükumet, TOKÝ(Toplu Konut Ýdaresi) kanalý ile kulübümüze yeni bir teklif yapmýþtýr. Buna göre Galatasaray Mecidiyeköy' deki arazinin tümünü ve Seyrantepe' deki 384 dönümlük arazinin 264 dönümünü devlete iade edecek, TOKÝ' de bu araziye karþýlýk Seyrantepe' de kulübe kalan 120 dönüm arazi üzerinde yapýlacak yeni stadýn finansmanýný üstlenecektir.
FENERBAHÇELÝYÝZ VARMI DAHA ÖTESÝ
![]()