Konu zeytinyaðý olunca dayanamýyorum,
Ýlçemiz ki zeytin ve zeytinyaðý üretiminde hatýrý sayýlýr ayrýca üretilen z.yaðlarýmýzda kalite bakýmýndan, benim diyen zeytinyaðlarý ile yarýþýr... hal böyle iken sulu yemek servisi yapan lokantalarýmýz neden baþka sývý yaðlarý tercih ederler anlamýþ deðilim, üstelik özellikle de yaz aylarýnda sýcaktan dolayý etli yapýlan yemekler bir hayli aðýr olurken, zeytinyaðlý yemeklerin dayanýlmaz lezzeti, hafifliði ve saðlýk bakýmýndan tartýþýlmaz faydalarý varken.
Batý da zeytin bölgelerinde yanyana onlarca zeytinyaðlý yemek servisi yapan minik lokantalar var,öðle saatlerinde yer bulmakta güçlük çekersiniz hem saðlýklý hemde lezzetli.
Bizde ise pamuk, ayçiçek yaðlarý veya yaðlý kýrmýzý et ile yapýlmýþ ilk anda lezzetli gibi olan ancak yedikten yarým saat sonra mide yanmalarýna sebeb olan yemekler var, uzun vadeli saðlýk boyutunun vahameti de cabasý...
Yok mu böyle bir iþletme açabilecek cesaretli bir giriþimci..? (elin adamý baklavaya kullanýyor biz neden yemekler de kullanmayalým.)