Bir Tek Seni Unutamam
Bir baþýma bu kentin sokaklarýnda yürüyorum. Üþüyorum. Ne kadar uzaksan bana o kadar soðuyor hava. Sen yoksa, sýcaklýk hep mevsim normallerinin altýnda. Bu yüzden meteoroloji raporlarý umurumda bile deðil. Kar mý yaðýyor yoksa yaðmur mu bana ne? Ben senin hasretinle sýrýlsýklamým zaten,daha ne kadar ýslanabilirim ki?
Burada mýsýn deðil misin belli deðil. Bazen gidiþlerin kahramaný oluyorsun, bazen sonsuz kalýþlarýn. Doyumsuz gecelerdesin kimi zaman, bazen de yalnýz karanlýklardasýn. Bitmek bilmez bir þarkýsýn ama ben mi notalarý yanlýþ basýyorum da sen bu þarkýyý söyleyemiyorsun? Neden susuyorsun?
Aþkýn sessizliði ne kadar korkunç olur bilir misin? Bir tek kelimeye hasret geçen gecelerin hesabýný soracaðýn kimse de yoktur üstelik. Kendi kendiyle konuþana deli derler ya, beni çoktan akýl hastanesine kapatmalarý gerekirdi. Hem de iflah olmaz hastalar bölümüne…
Yokluðuna alýþmaktan korkuyorum,ne kadar kötü… Yokluðunu yürüyorum sokaklarda. Yokluðunu içiyorum kadeh kadeh. Hiç gelmeme ihtimalin bir idam mahkumuna dönüþtürüyor beni. Hiçbir þey yapmadan beklerler ya hücrelerinde, ölümün soðuk nefesini hissederek… Anlamlý olan bir þey yoktur onlar için.Belki de bir an önce ölmektir akýllarýndan geçen ,bu bekleme iþkencesi bitsin diye…Bu yokluk hissi öldürecek beni…
Gelebilme ihtimalinse yüreðimdeki kuþlarý havalandýrýyor,kanat seslerini duy. Gelmek iste bana. Bir görsem yüzünü,ah bir dokunsam sana…
Göreceksin,sevdanýn çiçek çiçek açtýðýný umudun bir yangýn gibi alev alev ikimizi birden sardýðýný. Anladým ki mümkün deðil seni sensiz yaþamak. Ben o gönlü geniþlerden deðilim. Madem içimdesin, yüreðimde taþýyorum seni,o zaman yanýmda da olmalýsýn. Sensiz yaþanmayacak bu aþk ötesi yok..
Þimdi yalnýz geceleri seviyorum. Seni yýldýzlarda buluyorum. Daha bir dayanýlýr oluyor sensizlik sancýsý. Mümkünü yok çýkmayacaksýn aklýmdan, bu yüzden gece, el ayak çekilmiþken, hiçbir ses yokken sen ve gece.. Zaman geçer,her þey unutulur, bir örtüyle kaplanýr acýlar ama… BÝR TEK SENÝ UNUTAMAM..
(MEHMET COÞKUNDENÝZ)
Evimin bütün duvarlarýnda senin yüzünü görüp, bana baktýðýný hissediyorsam...
Ve bu beni her gün hep ayný þekilde heyecanlandýrýyorsa...
Ýçtiðim çayýn þekeri, sigaramýn dumaný, kahvaltýmýn her lokmasý sen oluyorsan...
Sokakta bana bakan her insan, yüzümdeki tarifsiz sevinci görüp hayrete düþüyorsa...
Sevdiðin þarkýyý defalarca baþa alýp býkmadan defalarca dinleyebiliyorsam...
O þarkýnýn her sözüne seninle ilgili ayrý bir anlam yüklüyorsam...
Yüzlerce kiþinin arasýnda bile kadehimi sadece senin þerefine kaldýrýyorsam...
Baþýmý döndüren þeyin aslýnda içki deðil, sana olan aþkým olduðunu biliyorsam...
Yorucu bir günün sonunda ufacýk bir sözünle, bir gülüþünle uzun bir tatilden dönmüþ gibi enerji doluyorsam...
Ve o enerjiyle hiç uyumadan günlerce çalýþabileceðimi duyumsuyorsam...
Gün boyu saatleri, dakikalarý sayýp 'Neden geçmiyor bunlar' diye hayýflanýyorsam...
Ve hep seninle buluþacaðýmýz aný bekliyorsam...
Kitap okurken seni düþünmekten kendimi alamayýp ayný satýrý defalarca tekrar ediyorsam...
Sonra sana bunu anlattýðýmda birlikte ne kadar güleceðimizi düþünüp keyifleniyorsam...
Seninle ilgili planlar yapýyorsam...
Sadece varsayýmlara dayalý olsa bile o planlarý mükemmelleþtirmek için her ayrýntýnýn üzerinde dakikalarca düþünüyorsam...
Ýzlediðim filmdeki baþrol oyuncularýnýn yerine kendimizi koyup 'Biz olsaydýk böyle yapardýk' diyorsam...
Yüzyýllardýr sevgililerin kullandýklarý klasik sözcüklerin benim duygularýmý anlatmaya yetmediðini fark ediyorsam...
Yine de bunlarý söylemekten hiç ama hiç býkmýyorsam...
Aþkýmýn coþkusunu sana yansýttýðýmda senin de bana ayný coþkuyla karþýlýk vereceðini biliyorsam...
Kahkahanýn en güzelini seninle atacaðýmý, yemeðin en güzelini seninle yiyeceðimi, içkinin en keyiflisini seninle içeceðimi düþünüyorsam...
'Hayatýnýn en anlamlý þeyi ne' diye sorduklarýnda tereddüt bile etmeden senin adýný verebiliyorsam...
Sen benim için vazgeçilmez olmuþsun demektir...
Mehmet Coþkundeniz