öncelýkle bu sýtede bunu goz onune getýrdýgýnýz ýcýn teserum ederým .ne mutlu memleketýmz sehýt verdýyse .ruhlarý sad olsun...
öncelýkle bu sýtede bunu goz onune getýrdýgýnýz ýcýn teserum ederým .ne mutlu memleketýmz sehýt verdýyse .ruhlarý sad olsun...
Konu nizipli_mehmet tarafýndan (03.08.07 Saat 10:39 ) deðiþtirilmiþtir.
Arkadaþlar çanakkale þehitligini görmeyen varsa lütfen ilk fýrsatlarýnda mutlaka oraya gitsinler bu ülke topraklarýnda dogan yaþayan her kiþinin ilk ziyaret etmesi gereken yerlerin baþýnda orasý gelir diyorum.Orada vede diger yerlerdeki þehitlerimize rabbimden rahmet diliyorum...
tüm türkiye yi gezdim.daha çanakkale kýsmet olmadý.bir an önce gitmek için can atiyorum.
ALLAH tan tüm þehitlere rahmet diliyorum...
Selam dostlar ben size birþey sormak sitiyorum..bizi çanakkale savaþýna sürükleyen etkenler nelerdi? bu savaþ kim savaþýydý? niçin savaþa girdik? bu savaþýn faturasýný kim ödedi? binlerce fidan gibi mehmedi salt Almanlarla mütefik oldgumuziçin, ateþin içine atmýþ olmayalým mý?Bu gün ortadoguyu kasup kavuran( kirli savaþýn) sizce ABD ve ýraklý masum çocuklarýn savaþý olabilirmi? Tarih nasýl not düþürecek sizce? Bana kalýrsa her iki ülkenin torunlarý dabu kirli savaþý kendi zafeleri olarak taktim edecekler..ama iþin içinde dolar ve petolu kimse aklýna getirmeyecek.. birazda burdan bakalým... ve selam.
Konu nizipli_mehmet tarafýndan (03.08.07 Saat 10:40 ) deðiþtirilmiþtir.
Sn.Beyoðlu belitmiþ olduðunuz konu ayrý bir baþlýk altýnda deðerlendirilebilir, isterseniz güncel konularda ayrý bir baþlýk açýn.
Mesaj yazan diðer arkadaþlar konu baþlýklarýna ve ciddiyetine uyarlarsa forumumuz arzuladýðýmýz seviyeyi yakalayacaktýr. Anlayýþýnýza teþekkür ederim.
Bu hafta Çanakkale Þehitleri haftasý olduðu için, bu konuyu tekrar gündeme getirme ihtiyacý gördük. Tabloda yer alan isimler, dedelerimizin amcalarýdýr. Eðer onlarla konuþma imklaný bulursanýz bu konuda daha saðlýklý rivayetlere ulaþabiliriz....
Görüþleriniz bizim için önemlidir
0342 5171254
sunu iyi biliyorumki biz canakkale savasindan sonra cok yol katlettik o zaman ülkemize girenlere karsi savastik simdi biz onlara savas aþtik tabi silahla degil bugün almanya ve diger avrupa olsun tüm ülkelerde ne kadar hizli bir sekilde islami yayiyoruz artik nerdese her köyde cami var akin akin müslüman oluyorlar biz ic bir zaman kaybetmedik allah canakkale deki sehitlerimizin inanc ve baþarilarini bizede nasip etsin.
sayýn beyoðlu farklý ve haklý bir yorum yapmýþ. elbette þehitlerimizi anmak güzel .ama çanakkalede niçin hep gençlerimiz öldü diye sormaya hakkýmýz var. olaya farklý açýdan bakmak güzel. hikayelerle uyumak isteyenler her zaman uyumaya sonra da yok olmaya mahkumdurlar. bu günkü ýrakýn iþgali gibi o zaman da yurdumuz iþgal edilmek istendi. ancak bu iþgali hýzlandýranlar hem içteki hem dýþtaki savaþ ve emperyalizmin uþak ve çýðýrtkanlarýdýr. bunlarýn isimlerinin yerli veya yabancý olmasý önemli deðildir.selamlar.beyoðlu seni anlýyorum...
VAR MISINIZ?
Geceleri siperler bir baska alem olmaktadir. Asker birbirleriyle yarismalar yapmakta,iddialara girmektedir. Tarihte hicbir millettin evlatlarinin girmeye cearet etmeyi bile düsünemyecegi bu iddialar, sabah yapilacak muharebede kim daha önce sehit olacagi üzerine idi. Kimin kazandigi ancak Allah in huzuruna varildiginda ögrenilecekti gercegi ancak o bilirdi o nun huzuruna sehit olarak varmak ne büyük lütuf, ne büyük devlettir..
Bazen yarismalar gece baskinlari gece kesifleri icin gönüllü seciminde olurdu kim düsmandan esir getirecektir ? Kim gündüz ölüm sacan makinali tüfegi alip getirecektir kim makinali tüfek atesi altinda ilerleyip inlemeleri duyulan yaralilara su götürecek ya da yaralilari getirecekti iddialarin bir kismida bunlar icindir.
Bazen su götürülen ,ölmek üzere olan yarali bir düsman neferidir . Olsun o da ana baba evladidir o da delikanlidir yazin sicaginda inleyen bir yarali susuz birakilir mi hic ? ..Susuzluktan kavrulmus dudaklara su döken eller artik düsman degil dost elleridir..
Söyle diklerine göre ertsi gün sehit olacaklar adeta aksamdan belli olurmus sehit olacaklari daha baska bir nes.e bir sevinc sararmis.Tarif edilemeyecek zevk icinde olurlar gülüsürler sakalasirlarmis... Ne korku ne ürkeklik... Gercektende hücumzamani yaklastiginda büyük bir askla siperde kelime-i sehadet getirerek " salaten tüncina " okuyarak hücum icin siranin kendine gelmesini beklerlerdi "Hücum..!" emri verildigi anda " huylanmis aslanlar" gibi firlayarak " ölüme susasmiscasina " dögüsmeye koyulurlardi.
Bir muharebe aninda yaralarindan kanlar damlayarak hücum eden bir binbasinin kucagina hemen önünde kosan gencecik bir tegmen vurularak düser binbasi basi dizine yatirdigi sehit tegmenin agliyarak gözlerinden öperken:
" Yavrum... evladim... rütbece ben senin önündeydim nicin sehitlik sirasini benden önce kaptin?."
diyerek biraz sonra oda sehit olmaya kosiyordu ...
Isin sirri...
onlarin nasil sehit oldugunu bilmekte degil onlarin nasil yasadigini anlamakta ve yasamakta..
VAR MISINIZ??.
Konu nizipli_mehmet tarafýndan (03.08.07 Saat 10:42 ) deðiþtirilmiþtir.
ÇOK GÜZEL BÝRKONUYA DEÐÝNMÝÞSÝNÝZ ALLAH ONLARA RAHMET ETSÝN MEKANLARI CENNET OLSUN ÖYLEDÝRDE ÝNÞALLAH BU KONUNUN ÜZERÝNDE GAZÝANTEP GAZÝLER DERNEÐÝ ÇOK DURUYOR. BU HAFTA DA BÝR SERGÝ AÇTI ÇOK GÜZEL ÇALIÞMALAR YAPMIÞLAR O SERGÝYÝ GEZDÝM ÇOK ÞAÞIRDIM ÇOÐUNLUÐU NÝZÝP DOÐUMLUYDU.ÞÝMDÝ SÝZLERÝNDE BU KONUNUN ÜZERÝNDE HASSASÝYETLEDURMANIZDAN DOLAYI AYRICA EN DERÝN DUYGULARIMLA KUTLUYORUM.
Konu nizipli_mehmet tarafýndan (03.08.07 Saat 10:41 ) deðiþtirilmiþtir.
muharrem bilgehan üye hemsehrimizin, çanakkale gezisi sirasinda görüp, bizler için çektigi fotografi ekliyorum. ruhu sad olsun. bu resim hakkinda bilgisi olan varsa admin@Nizip.com adresine mail atarsa sevinirim.
![]()
NUR ÝÇÝNDE YATSINLAR MEKANLARI CENNET OLSUN...
Bir kahraman takým ve de YAHYA ÇAVUÞ'tular,
Tam üç alayla, burada gönülden vuruþtular.
Düþman, tümen sanýrdý bu þaheser erleri,
Allah'ý arzu ettiler, akþama kavuþtular.
Konu nizipli_mehmet tarafýndan (03.08.07 Saat 10:41 ) deðiþtirilmiþtir.