Nizipte 24 yýl oturdum dýþarýda bir kere bile yemedim annem evde kelle yapardý valla çok güzel olurdu.
Ama bursada Nizipteki gibi bir kelle de yemedim( Annem senede bir kere falan yapar ama Nizipdeki gibi olmuyor demek ki buranýn kellesinde bir gariplik var) ( Hani burayý sevmiyorum ya mutlaka bir bahane bulucam )by bursa
mehmetenes27@yahoo.com.tr
kelle paçamýýý?
aman eksik kalsýn, hayvancaðýzýn kellesinden paçasýndan ne istiyonuz yaw...
Selam olsun the imam hatip mezunlarýna...
kardaþ ben zergilliyim ama bu tarifi veren kýzýlcakentlidir malumunuz
kelleci ler onlar kell için bir birini vuranlar diye biliyorum
(ne kadar dogrusa)
daha bitmedimi þu kelleniz paçanýz yaaa. zaten her taraf kokmuþ...![]()
Selam olsun the imam hatip mezunlarýna...
temmuz 3 de Nizipteydim bu kadar sýcaga ragmen yaptýk yedik vallahi
mehmet abi sen istanbul da yasýyosun demek yaa bu sýcaklarda gidilmez nizibe ben marmaristeyim bu kadar sýcak görmedim yaw..:d
Akçakentlilerden baþka bu tarifi iyi bilen olmaz meslek sýrrý
Nizip li olmak ayrýcalýktýr
dün antebin maçýna baktým GAZÝANTEP-kasýmpaþa:2-0........ANTEP (SÜPER)lige çok iyi baþladý iþallah böyle devam eder...ama veyseli vermekle çok büyük hata etti ama saglýk olsun....goller:::ALÝ BAYRAKTAR---Cristian Zurita...iki yýldýz....
helal olsun yorum teyzeye antep yemekleri nerdesiniz
Antep Sofrasýnda müþterilere verilen kelle paçanýn nasýl yapýldýðýna þahid oldum.piþen kellenin dil-beyin-çene ve iç kýsýmlarý önce ayýklanýyor.Parçalanmýþ etler bir yerde toplanýyor.Buzdolabýnda bazen 2-3 gün kalýyor..salçalý-soslu et suyuna biraz süt katýlýyor.istege göre sarýmsak katýlýyor.buzdolabýndaki ayýklanmýþ kelle atleri bu suyun içinde ýsýtýlýyor ve müþterilere antep kelle-paçasý þeklinde sunuluyor.tad olarak biraz deðiþik..ama lezzetli..baþka bir kelle-paça uzmaný olan Diyarbakýrlý Paçacý Hasan'da da neffis kelle yapýlýyor..Onlarýnki günlük ve suyu da kelle suyu..
Ramazan TARHAN/Astronom/HARÝTA MÜHENDÝSÝHayatý Kolaylaþtýrýr
www.tarhanharita.net
Bu tarifteki bence kelle paça deðil, rahmetli anneannem yapardý eðer baðýrsaðý doldurursan bunun adý mumbar olur.
T.C VATANDAÞI, NE MUTLU TÜRKÜM DÝYENE
mumbarýn çok ayrý ve çok özel bir yeri vardýr.þimdiki kadýnlar onu yapmaya tenezül bile etmiyor.korkarým ki bir süre sonra bu yemek yok olacak.zaten mumbarýn þimdiki adý da kokareç oldu...
Ramazan TARHAN/Astronom/HARÝTA MÜHENDÝSÝHayatý Kolaylaþtýrýr
www.tarhanharita.net