SEVGÝLÝ HEMÞERÝLERÝM BURASI BÝNLERCE ÞEHÝDÝMÝZÝN YATTIGI ,VATANIMIZI KURTARMAK ÝÇÝN CANLARINI VERDÝKLERÝ O MUHTEÞEM YER ÇANAKKALE.MUTLAKA GÝDÝLMESÝ VE ÝBRET ALINMASI GEREKEN YER.EGER YOLUNUZ ÝSTANBULA DÜÞERSE MUTLAKA BÝR GÜNÜNÜZÜ ÇANAKKALEYE AYIRIN.
SEVGÝLÝ HEMÞERÝLERÝM BURASI BÝNLERCE ÞEHÝDÝMÝZÝN YATTIGI ,VATANIMIZI KURTARMAK ÝÇÝN CANLARINI VERDÝKLERÝ O MUHTEÞEM YER ÇANAKKALE.MUTLAKA GÝDÝLMESÝ VE ÝBRET ALINMASI GEREKEN YER.EGER YOLUNUZ ÝSTANBULA DÜÞERSE MUTLAKA BÝR GÜNÜNÜZÜ ÇANAKKALEYE AYIRIN.
Konu mehmet gül tarafýndan (24.06.07 Saat 07:20 ) deðiþtirilmiþtir.
SAÐOL MEHMET GÜL ABÝ
KANIMIZLA YÜKSELECEKSE MUHAMMED (S.A.V) DÝNÝ DURMAYIN KILIÇLAR DOÐRAYIN BÝZÝ
çanakkale kutlamalarýna sayýn a.n.sezerin katýlmamasý beni çok üzdü
Beni de hiç üzmedi o cumhurbaþkaný katýlmasa idi üzülürdüm...
Ya ben Çanakkale'ye gitmeyi cok istiyorum. Balýkesiride cok görmek istiyordum en sonunda yolunu bulup bi kaçamak yaptým ve gittim. inþallah Çanakkale'de nasip olur.
Ben tarihime, geçmiþime cok baglý birisiyim, o yüzden Çanakkale'^ye gidersem bir nevzede olsa o yýllarý anlabilicegim, o hatýralarý daha iyi yaþayacagýma inanýyorum.
Gerci Türk olupda Çanakkale'ye gidipde o yýllarýn çilesini, iyisini, kötüsünü bir nefesde olsa solumamak imkansýz.
Eyvallah !!!
Çanakkale I.dünya savaþýnda apayrý bir öneme sahip bir savunma cephesiydi.Ýtilaf devletleri bu cepheyi geçtikleri takdirde bizim iþimiz Allah'a kalacaktý.Ancak kurban olduðum Allah Ýtilaf devletlerine o fýrsatý vermedi.Çanakkale geçilemedi ve itilaf devletleri hiç ummadýklarý bir direniþle karþýlaþtýlar.Yani anlayacaðýnýz bu savaþ I.dünya savaþýnýn seyrini deðiþtirmiþtir.
ÞAÝR NE GÜZEL DEMÝÞ:
Þu Boðaz harbi nedir? Var mý ki dünyâda eþi?
En kesif ordularýn yükleniyor dördü beþi.......
Ey þehid oðlu þehid, isteme benden makber,
Sana âgûþunu açmýþ duruyor Peygamber.
Gittim gördüm. Gerçekten harikulade bir yer. Ýnsanýn içi bir tuhaf oluyor o topraklarda gezince.Ýnsanýn gözleri yaþarýyor. Duygulanmamak elde deðil, kolaymý, tam 250000 þehit verdik o topraklarda.Bu gün bu topraklarda mutlu ve huzurlu yaþýyorsak o þehitlerimizin yüzü hürmetine.
Konu Mustafa KANAL tarafýndan (17.07.07 Saat 07:14 ) deðiþtirilmiþtir.
Sayýn Mehmet GÜL arkadaþýmýz ne diyor. Siz ne diyorsunuz. Býrakýn þimdi Cumhurbaþkanýnýn gelip gelmemesini onu baþka bir zaman tartýþýrsýnýz. Bu konuyu bölmeyelim lütfen..
Sevgili kardeþlerim,gerçekten biz 1.Dünya savaþýnda savaþmadýk bir savunma cepesi oluþturduk ,savaþtan maðlup çýkmamýzýn ana sebebide cephelerin fazla olmasý.
Çanakkale
Yemen
Balkan gibi cephelerde kaybetmemiz bizi 22.milyon kilometre kareden 900 kusur metre kareye düþürdü
Hele Yemen beni hep yakar çanakkale gibi,zira Çanakkale Anadolunun geçiþ kapýsýydý,Yemen Mekke ve Medinenin geçiþ kapýsýydý Allahýmýza hamdolsun milyonlarca þehit verdik amma Devletimizede Dinimizede zeval verdirmedik amma ne fayda bizi yabancýlar yýkamadý amma müslüman kardeþlerimiz yýktý.Ne acýdýr bu gün Yemende Yol yaparken ölen çinliyi anýyorlar amma Ülkelerini koruyan müsliman Türke bir mezarlýðý bile çok görüyorlar.
Olsunun biz osmanlý evladý olarak bu görev birdaha çýksýn seve seve bir daha yaparýz.Selamlar
SEN BENDE BEN ÖLÜRSEM ÖLÜRSÜN
SEN ÖLÜRSEN BEN ZATEN ÖLÜRÜM
bu yýl ýcýnde gezý oldu katýlamadým ama çok uzuldum gýdemedýgýme ýns. gýdecegým ama