[IMG]http://www.Nizip.com/gallery/displayimage.php?imageid=1644
[IMG]http://www.Nizip.com/gallery/displayimage.php?imageid=1644
gece çekimine örnek olarak:
burada f/8, iso 160, enstantene hýzý ise 3 sn ile çekim yapýldý
tripod olarak da makinemim çantasýný kullandým
![]()
benim tavsiyem mutlaka teknik bilgi yanýnda;
bol bol ayný pozu farklý deðerlerle çekmek, çekilen her karenin hangi deðerlerle çekildiðini not edip daha sonra kýyaslamak üzere saklamak ve benzer konularda daha önce çekilmiþ fotoðraflarýn hangi deðerlerle çekildiðine bakmak da oldukça katkýda bulunacaktýr
sayýn ibrahim hoca istersen fotoðraflarý buraya açýp; eleþtirel yanýtlarýmýzý burda yöneltelim
böylece o fotoðrafta eksik kýsýmlarý göstermiþ oluruz
tabii mutlaka exif bilgilerini de yazalým
üstadým olur bazýlarýný buraya atalým. ama safari maceremiz ayrý olarak orda devam etsin safari fotoðraflarýný oraya atarýz.burayada kaliteli dediðimiz paylaþmak istediðimiz fotoðraflarý atalým...
rahat çalýþabileceðimiz ve malzemesi bol yerler yavaþ yavaþ beliriyor zaten
rahatsýz edici bakýþlar, canlýlalrý ürküten yabancý konuklarýn olmadýðý malzemesi bol yerler tercihim biliyorsun
bu koþullarda safari ruhu hep var olacak
selamlar
çekilen fotoðraflara baktýðýmda epey bir yol kat ettiðimizi düþünüyorum
yaþadýðýmýz þehrin doðal yapýsý beliriyor giderek
doðaya ait materyallerle çalýþmak ayrý bir keyif bunun gezilere katýlan katýlýmcýlara da bulaþtýðýný görünce seviniyorum![]()
sayýn admin hepsi guzel kareler ancak hepsini birden deðerlendireceðim çünki 4 tane fotoðrafý deðerlendirmek hem uzun sürer hem de exif bilgileri yer almadýðýndan bazý önerileri yapamayacaðým
sadece kadraj içerisinde fazla olan, gereksiz olan kýsýmlarý crop yapmanýzý öneriyorum, onun dýþýnda hareketli bu spor fotoðraflarý oldukça net ve iyi diyebilirim
selamlar
izler
elbette ýþýk ve konu önemli ama pozizyon duruþ ve bence en önemlilerinden birisi makinenin kalitesi arkadaþlar
bakalým benimkini begenecekmisiniz
Konu mehmet gül tarafýndan (18.06.07 Saat 13:30 ) deðiþtirilmiþtir.
sonbahara doðru
çevremizdeki canlýlar ile ilgili gözlem ve fotoðraf çekmek üzere ilgili arkadaþlarla kýsa süreli geziler planlanmasýný öneriyorum
selamlar
bu arada kütüphane bölümünde çevremizdeki canlýlar kategorisi oldukça iyi bir geliþme göstermiþ ve içerik de zenginleþmiþ
bizler de Nizipte orjinal olarak çektiðimiz fotoðraflarý bu bölümde kullanýrsak tamamen buraya özgü bir bölüm oluþmuþ olacak
Ýlginize teþekkür ediyorum. O bölümle ilgili fotoðraflar üzerine size ve ibrahim hocama, bilgiler bakýmýndanda Hasan beye güveniyorum. Zamanla eþsiz bir kaynak olacaðýna ve sizlerle anýlacaðýna eminim.
Görüþleriniz bizim için önemlidir
0342 5171254