Bukadar anlatýma gerek yok.
10 da devre
20 de biter....
herkese slmlar
Bukadar anlatýma gerek yok.
10 da devre
20 de biter....
herkese slmlar
firkiklerde barajla top arasýndaki uzaklýðý belirleyen kiþiye ulan baban da böylemi yürüyor bu ne kadar uzun adým
bide korner var tabii oha oha ordan da kornermi kullanýlýr gel penaltý kullan daha iyi yaw...
ya dokuz aylýklar bu oyunlarý unutmayalým..
muslu
yorum çoçukken 1 gol atana kadar imanýmýz gevrerdi biraz daha büyüdük bu sefer attýgýmýz gol sayýsý toplamaz oldu 10 devre 20 de biter dedik...yorum neydi Nizipin artik bir sahasi yoktur sag olsunlar park ki yapanlar babalarina rahmet park yaptiniz orayi bari bii yerede yeni bii kum saha yapin
dokuz adým say penaltýkaleci sayarsa uzun uzun atar adýmlarý. sonra penaltýyý atacak takýmdan biri cýkar. babanýn yanýnadamý böyle gidiyorsun der. bu cok komik. bir de 6 adým sayýlýr eger 6 adýmda penaltý atýlýrsa kaleci kaleyi ter eder penaltýyý kullanan adamda zýrtikle boþ kaleye arkasý donük topukla topu yuvarLar.
hala anlamýþ degilim neden 7 adým deðilde 9 adým? :-?
Dayan be gönlüm!.
Bîçâre deðilsin, Yaradan sana yâr..
Kimsesiz deðilsin, yanýnda "Kimsesizler kimse...si" var!
Biliyorum, Sýðmazsýn hiç bir yere, dünya sana dar!
Ama dayan gönlüm! Dayan ki her gecenin mutlaka bir sabahý var...
bir de genelde kalleciler uzun boylu olur ve haliylede ayaklarý uzun olur.
Hele de maclar topuna felansa demeyin keyfine. Millet kendini parçalar. Bir de toplar plastik ya genelde, top sahibi maça baþlamadan þöyle der;
"Patlarsa aramýzda...!!!" genelde de patlar körolasý top...
Konu Gökhan Dokuyucu tarafýndan (14.06.07 Saat 07:35 ) deðiþtirilmiþtir.
coskun
Huzeyfe çocukluðum aklýma geldi zibillikte az top oynamadýk. Bunlarýn hepsini de yaþadýk. Allah seni eyi etsin.
Yalnýz bir þey eklemek istiyorum.
Güya zengin mahalle çocuklarý ile fakir mahalle çocuklarý arasýnda maç olurdu. Biz fakir kesimdeniz tabi ayakkabýsýz eþofmansýz. Her neyse adamlar tövbe o zaman çocuklar tabi atak yapar gol kaçýrýrlardý ve sonra gol olmuþ gibi sevinirlerdi. "Ülen bunlar niye seviniyor olum gol, mol olmadý bunu neresi gol. top dýþarý çýktý, körmüsünüz,neye seviniyorsunuz " diye naralarý atardýk. Meger adamlar güzel pozisyon oldu diye birbirini tebrik ediyorlarmýþ. Biz ne anlarýz tebrikten. Biz de kaçýran oldumu ülen hayvan herif bu gol kaçarmý diye sahanýn ortasýnda yandým yandým kovalardýk çocuðu. Vay be ne günlerdi.
Konu Gökhan Dokuyucu tarafýndan (14.06.07 Saat 07:35 ) deðiþtirilmiþtir.
toprak sahada ne oynanýrdý bu kurallarla hey gidi eski günler hey...
ÖÐR. GÖR. TUNCAY ÇELÝK
GÜMÜÞHANE ÜNÝVERSÝTESÝ
ÝRFAN CAN KÖSE MYO
ya ben de pazarcami mah. mahallede topp vardý ama babam istanbuldan bana futbol topu getirmiþti güzeldi de yazýn geceleri mahallemizin abileri halil abi,ahmet ab,eyüp abi fln gece çaðýrýrlardý top oynama oynatmýyacaklar die gitmek istemiodum sonra gel senide fasulye yapalým deyince giderdimm.....10 yaþýna kadar adam gibi oynayamadým.ya fasulye,ya mercimek ya da nohu maç yapmýyoz ki erzak karrþýlaþtýrýyoz sanki...
10 yaþýna kadar adam gibi oynayamadým.ya fasulye,ya mercimek ya da nohu maç yapmýyoz ki erzak karrþýlaþtýrýyoz sanki...
gerçekten çok güzel bir anlatým biçimi eline saðlýk...
Pazarcamii mah. genelde þýhlar caminin içinde top oynardýk þýhlar camisini bilen bilir orda iki aðaç vardýr sanki kalle direktleri olsun diye dikmiþler
ah ah...
þýlar camisis süper di ya
gökhan kardeþim
islim sayýn ilk.öðre.okuludda güzeldi
biz kendi okulumuzda yapardýk...islim sayýn ilkokul'unda þimdi yýkýlmýþ galiba yeniden yapýlýyor...çok güzeldi yaa valla unutlmaz o günler...hele bi de haftasonu müdür falan gelip bizi kovalardý...okulda da bizi görünce ben size demedim mi top oynamayýn diye derdi burda...biraz kýzardý ama olsun)
yaa islim sayýmýn yýkýlmasý kötü oldu yaa en güzel günlerim o okulda geçti benimm...
Þimdi mahalle maçlarýnýn yerini halý saha maçlarý aldý sizce eski maçlarýn tadýný veriyor mu![]()
gökhan abiiii bi gün unutmam kaleci deðiþti die iki pen altý kullanacaktým arabanýn dikiz aynasý kýrýldý o günden ölece kaldýýýý
teyyyy teyyyy teyyyy nerde o mahalle maçlarý
iki mahalle kavga eder MAÇI kazanan dövüþüde kazanmýþ olurrrr DERLERDÝÝÝÝÝ![]()