Bu hafta yaklaþýk 14 milyon ilk ve ortaöðretim öðrencisi karne alýyor. Zayýfý olan öðrencilere karþý sert davranmayalým.
Ýlköðretim okullarý ve liselerde öðrenim gören öðrenciler, bu hafta karne alacaklar. Zayýf notlara karþý zayýfý olan öðrencilere anlayýþlý davranýlmasý gerektiðine inanýyorum. Karnelerde öðrencinin sadece derslerdeki baþarýsýný gösteren notlarýn deðil, sosyal iliþkilerine yönelik bilgilerin de bulunduðunu bilmeliyiz.
Derslerde baþarýsýz olan çocuðun 1. ve 6. sýnýfta yeni bir ortama uyum saðlama, arkadaþlara ve öðretmenlere alýþma sorunlarý yaþayabileceðini, 8. sýnýf ve lise dönemindeki çocuklarýn ise okulla beraber sýnavlara hazýrlanma stresiyle derslerinde baþarýsýz olabilir. Bu dönemlerde ailelerin çocuklarýna ilgi, sevgi ve þefkatle yaklaþýp yardýmcý olmalarý lazým. “Aileler karnesinde zayýfý olan çocuklarýna sert tepki göstermemeli. Zayýf karne ailede bir kriz yaratmamalýdýr. Sorunun aþýlmasý için çocuk, öðretmen ve aile birlikte hareket etmelidir.” Örneðin önceki gün Aldýðým duyumlara göre Birecik ilçesinde 15 yaþýndaki bir öðrenciye babasý, zayýf notla karþýma çýkma sözleri öðrencinin gidip kensini asarak intihar etmesine neden oldu. Bu sözleri söyleyen baba, acaba vicdaný rahat mýdýr? Sizce. Tabiiki çook piþmandýr. Nerden bilecekti ki çocuðunun gidip kendini asacaðýný. Bizlerde bu konuda geleceðimizin güvencesi olan çocuklarýmýza karþý daha ýlýmlý ve hoþgörülü davranmalýyýz... Bizim Nizip Gazetesi