önceden biliyordum yine de saðol
önceden biliyordum yine de saðol
GÝDERÝZ NUR YOLU ÝZDE GÝDERÝZ BÝR GÜN AKÞAM OLUR BÝZDE GÝDERÝZ
SUSKUNLUÐUN BEDELÝ,ÇARESÝZLÝÐÝN DÝYETÝ..
DAHA ÖNCE OKUDUÐUM BÝ KISSA.PAYLAÞIM ÝÇÝN TEÞEKKÜRLER
''HEY KUL! KIL NAMAZINI
ÇEKME DÜNYA NAZINI
YARIN KILARIM DÝYENLERÝN
KILDIK CENAZE NAMAZINI ''
K----- CAN DEMEK, SEN DEMEK-----M
EVET BU ÇOK GÜZEL BUNU DAHA ÖNCEDE OKUMUÞTUM.
KANIMIZLA YÜKSELECEKSE MUHAMMED (S.A.V) DÝNÝ DURMAYIN KILIÇLAR DOÐRAYIN BÝZÝ
Konu miksam1988 tarafýndan (07.06.07 Saat 11:05 ) deðiþtirilmiþtir.
Made Ýn NizipLi
tskler asi mavi bu gzuel paylasimin icin...
1. Evlilik kainata yayýlan ilahi sevgiyi beraber tatmak demektir.
2. Sevgi, Allah’ýn erkekle kadýn arsýna koyduðu bir rahmettir.
3. Yuvada zahmetle rahmet iç içedir. Bu zahmeti Allah için çekenler içindeki rahmeti bulurlar.
4. Yuvada niyet ebediyen kardeþliktir.
5. Edep herkes için,en kalýcý sermaye,en süslü elbise ve en emniyetli makamdýr.
6. Maddi zevklerin süresi kýsadýr,tadý kýsadýr.
7. Dünya insan için,insan ise kulluk için yaratýlmýþtýr.
8. Sevginin kýblesi yüce Allah’týr.
9. Ýman ve edeple yüce Allah’a baðlanmayan kalplere hakiki ve daimi huzur haram kýlýnmýþtýr.
10. Kul kulluðunu bilsin,haceti için Rabbine yönelsin,verilmeyince sabredip rýza göstersin,diye her istediði verilmez.
11. Dünya ile cennetin farký bilinsin diye kula burada her istediði verilmez.
12. Mümin günahlarý dýþýnda baþýna gelen her þeyi hoþ görmekle rahat eder.
13. Mutluluk elindekine sevinebilmek onunla yetinebilmektir.
14. Haset eden mesut olmaz.
15. Kul yüce Rabbinden razý olursa Rabbi de ondan razý olur.
16. Bütün mesele hayatý doðru okumak,doðru anlamak ve doðruluk üzere yaþamaktýr.
17. Bir þeyin hoþumuza gitmeyiþi onun kötü ve hayýrsýz olduðunu göstermez.
18. Bazý sýkýntýlar müminin kalbini niyaza,dilini duaya alýþtýrýr.
19. Evlenen iki kiþi birbirinin nasibidir.
20. Yuvadaki mutluluðun þifresi; rýza,vefa,sevgi ve sabýrdýr.
21. En geçimsiz insanda bile hoþa gidecek bir özellik bulunur.
22. Sýrf güzellik ve zenginlik saadet için yetmez.
23. Koca hanýmýnýn bir huyundan ve durumundan hoþlanmadýðý zaman onu hemen gözden ve gönülden çýkartmamalýdýr.
24. Ailesine razý olan rahat eder vefa gösterenleri yüce Allah mükafatlandýrýr.
25. Sevdiðimizi kusuru ile kabul etmek mutluluk için ilk adýmdýr.
26. Bir kimsenin iyi hali kötü halinden daha fazla ise o kimse iyi insan kabul edilir ve kusurlarý affedilir.
27. Eðer bir kadýn namus kusuru iþlemiyorsa,onun diðer davranýþ bozukluklarýna sabredilmelidir.
.
28. Tevazu hakkýna razý olmaktýr.
29. Aile reisi erkek yüce Allah’a karþý sorumludur. Onun ailesine güzel davranmasý farzdýr.
30. Kadýnlarýnýz hakkýnda Allah’tan korkun . Onlar sizin yanýnýzda bir emanettir.
31. Ýyi geçim karþýsýnda öfkelenip kendini kaybettiðinde,aklý olmak,aðýr davranmak ve sabretmektir.
32. Peygamber efendimiz bütün aile reislerine örnek bir koca,örnek bir baba ve örnek bir arkadaþtý.
33. Annelerimiz, Peygamber Efendimize bazen sabýr gerektirecek anlar yaþatýrdý.
34. Birden fazla kadýnla evlenip,her birinin fýtratýný uygun davranýp hepsini memnun etmek çok zordur.
35. Resul-u Ekrem kadýnlara ve çocuklara karþý insanlarýn en merhametlisi idi.
36. Dilimle kýzarým ,kalbimle deðil…
37. Bazen erkeði idare etmek evin hanýmýna düþer. En zor anlarda ondaki annelik þefkati ve sabrý yuvayý ayakta tutar.
38. Aile reisine düþen görevlerden biri de hanýmýnýn hoþuna gidecek iþler yapmak,onu sevindirmek,zaman zaman þakalaþmak ve onu rahatlatmaktýr.
39. Yüce Allah’ýn haklarýný iyi bilen ve en güzel koruyanlar,halkýn haklarýný da o derece güzel korurlar.
40. Cenabý Hakkýn aþýklarý halký sevmekten ve onlara hizmet etmekten zevk alýrlar.
41. Elinde sevgi sermayesi olan kimse,bunu önce en yakýnlarýna harcamalýdýrlar.
42. Sevdiðine verecek gül bulmasan Allah için bir kez olsun gül…
43. Sevgisiz insan aþýklarýn gözünde ölüdür.
44. Sizin en hayýrlýnýz, ailesine karþý en güzel davrananýzdýr. (hadis-i þerif)
45. Bir erkeðin en güzel oyunu eþi ile yaptýðý latifeler ve onun gönlünü alýcý hareketleridir.
46. Sert,kaba ve asýk suratlý insaný ne halk sever ne de Cenabý Hak sever.
47. Hiþ kimse hakkýnda zan.tahmin,hayal,rüya ve keþif ile hüküm verilemez.
48. Erkek hanýmýna güvenmelidir.
49. Hiþ kimse hakkýnda onun görünen bir kusurundan baþka kusurunu söyleme hakkýmýz yoktur.
50. Görmediðimiz kusuru söylemek deðil,düþünmek bile yanlýþtýr,vebaldir. Bu kötü zandýr. Dinimizde kötü zan yasaklanmýþtýr.
51. Yerinde kýskançlýk harama giden yolu týkamaktýr.
52. Kadýn kendisini koruyan ve kýskanan kocasýný takdir eder,ona güvenir.
53. Sebepsiz, gereksiz,deliksiz ve boþ vesveseden kaynaklanan kýskançlýk afet olur.
54. Koca hanýmýna dini emirlerden herhangi birini yerine getirmediði için,tepki gösterebilir,tavýr alabilir.
55. Dinimizde yuvanýn sorumlusu ve reisi erkektir.
56. Erkek hakka uyduðu,hayýrlý ve doðru olaný istediði sürece kadýnýn kocasýna itaat etmesi farzdýr.
57. Ailenin varlýk sebebi,keyif ve eðlence deðil,ilahi emanetleri taþýmaktýr.
58. Evlenen bir kadýnýn üzerindeki en büyük hak kocasýnýn hakkýdýr.
59. Erkek önce annesinin ve babasýnýn,sonra hanýmýnýn hakkýný düþünmelidir.
60. Annesini üzüp hanýmýný sevindiren bir kimsenin yüzü gülmez.
61. Terbiye bir babanýn ve bir annenin çocuklarýna býraktýðý en kalýcý mirastýr.
62. Örf ve adetlerden gelen yükler bazen kadýna zulüm derecesine çýkmaktadýr. Kadýn annelik ve iþleri dýþýnda fazla yýpratýlmamalý.
63. Kocanýn maddi imkaný varsa hanýmýna yardýmcý olacak ev aletleri veya hizmetçi taktir etmelidir.
64. Koca hiçbir zaman özrü yokken zaruri nafakayý temin etmekten ,çalýþmaktan ve evin dýþ hizmetlerinden kaçamaz.
65. Allah Resulü sevgili kýzýnýn bir yandan ibadet, diðer yandan hizmetle olgunlaþmasýna,sevap almasýna ve gelecek nesillere örnek olmasýný istiyordu.
66. Kadýnýn kocasýnýn anne ve babasýna bakmasý ve onlara hizmet etmesi bir hayýr ve faziletti.
r
67. Hizmet gönülsüz olarak yapýlýrsa tat vermez ve sevap getirmez.
68. Annesinin ve babasýnýn hakkýný korumak,sürekli hizmetlerini yapmak kadýna deðil,kocasýnýn kendisine farzdýr.
69. Bir evin gelini kayýnpederinin ve kayýnvalidesinin evladý olmuþtur.
70. Allah’a ve ahiret gününe iman eden bir mümin,cennete girene kadar hayýr ve hizmete doymaz.
71. Müslüman’ýn en önde gelen sýfatý etrafýna hizmet edip rahmet olmaktýr.
72. Bu ümmet erkeðe ve kadýný ile insanlara hayýr ve hizmet taþýmakla görevlidir.
73. Mümin asla cimri,bencil ve kalbi katý olmaz. Bu hastalýklara tutulan kimse imanýn tadýný alamaz.
74. Gelin kaynanasýnýn kýzý, o da gelinin annesi yerindedir.
75. Kayýnvalide demek;asýl anne yerine geçen anne; kayýnbaba da asýl baba yerine geçen baba demektir.
76. Gelin kaynanasýnýn rakibi deðil, oðlunun refikidir, yani can dostudur.”Oðlumu benden ayýrdý” diye geline tavýr yapmak helal deðildir.
77. Gelini her iþe koþturacak bir hizmetçi gibi görmek doðru deðildir.
78. Allah için halka hizmet ve hayýr dua etmek Peygamber ahlakýdýr
79. Peygamber efendimiz kýzý Fatýmayý evlendirirken ona “sen evin iç iþlerini gör;Alide dýþ iþlerini görsün” buyurmuþtur.
80. Kadýnýn kendisine nikah düþen bir erkekle konuþmasý;zaruret kadar olmasýdýr.
81. Dinimizin emrettiði bütün hükümler herkes için bir rahmet ve saadet sebebidir.
82. Evinizde yapacaðýnýz hizmetleriniz size Allah yolundaki mücahidlerin sevabýný kazandýrýr. (hadis-i Þerif)
83. Evi kadýna dar eden geçimsiz erkeðin vebali büyüktür.
84. Bir kadýn için en hayýrlý yer evin içidir.
85. Tedavi eðitim,hizmet ve zaruri ihtiyaç durumlarý hariç,kadýn evinin dýþýnda olmamalýdýr.
86. Kadýna hac farz olmuþsa koca haz yapmasýna engel olamaz.
87. Anne babasý hasta olup kendisine ihtiyaçlarý olan bir kadýn onlarla ilgilenmek için izinsiz girebilir.
88. Kadýn,kocasý izin vermese de belirli aralýklarla anne ve babasýný ziyaret edebilir
89. Dünya tarihinde zulümle payidar, isyanla bahtiyar olmuþ kimse yoktur.
90. Yüce yaratacaðýmýzýn kulu üzerinde ki hakký , Ona hiçbir þeyi ortak koþmadan sadece ona kulluk ve ibadet etmektir.
91. Allah’u Teala Kur-an’ý Kerimde kendisine ibadetten sonra Anne ve Babaya itaati emretmiþtir.
92. Kul,annen ve babasýna iyilik ve ihsanda bulunduðu müddetçe ömrü bereketli olur.
93. Kim Allah’u tealaya þükreder,fakat anne ve babasýna teþekkür etmez ise onun þükrü kabul olmaz.
94. Siz babalara iyelik ve itaat ediniz ki çocuklarýnýz da size iyilik ve itaat etsinler. (hadis-i Þerif)
95. Buluð caðýna kadar bir çocuðun bakým,eðitim,terbiye ve farz olan ilimlerin öðretilmesi babaya aittir.
96. Aile içinde Allah rýzasý için yapýlan çabalar,çalýþmalar ve harcamalar birer sadakattir,hayýrdýr, hizmettir.
97. En güzel hizmet, insanýn nefsine ve nesline edep kazandýrmasýdýr; çünkü edebin sonu cennettir.
98. Bir kimseyi ibadet,hizmet.gönül huzuru isteyen bir iþe çaðýrýrken;çok tatlý ifadeler kullanýlmalýdýr.
99. Ben ne kusur iþledim ki bu kadýndan sýkýntý çekiyorum. Yoksa benim kusurlarým mý ona yansýyor.
100. Sabredin; ibadete , örtüye,zikre devam edin. Kimseyle,özellikle anne ve babanýzla din konusunda kavgaya girmeyiniz.
101. Söz kavgaya dönüþüyorsa iþi sükut ederek savýn
102. Doðru bildiklerinizi Allah için yapýn. Gösteriþe kaçmayýn. Kimseden alkýþ ve aferin beklemeyin.
103. Güzellik gönülde ve edepte olursa devamlý olur.
104. Ýyi niyet ve ibadet için de olsa kocanýn veya hanýmýnýn hakkýný ihmal etmek hak deðildir.
105. Camide cemaate imamlýk yapmak,minberde ezan okumakta kadýna verilmeyen bir görevdir.
106. Þeytan kötü iþleri deðil, hayýrlý ve usulsüz,ölçüsüz iþleri yaptýrarak evin huzurunu kaçýrabilir.
107. Kur-an ve sünnete uymayan her iþ dengesizdir; dengesiz her iþ zararlýdýr.
108. Erkek için dýþarýdaki farz ibadetler ve zaruri iþler bitip eve dönünce evde ailesinin hakký baþlar.
109. Ýbadet içinde olsa hanýmýný ihmal etmek , görmemezlikten gelmek doðru deðildir.
110. Bütün ibadetler nefsin keyfine göre deðil, dinimizce öðretilen edebe karþý yapýlmalýdýr ki Allah için yaþanmýþ olsun.
Semerkand yayýnlarý Aile saadeti kitabýnda alýnmýþtýr.
M.Saki EROL
Allah razý olsun Kurban
Kitabýn adýný çok duymuþtum
Ýnþallah bende alayým.
paylaþýmlarýn için teþekkürler mustafajým bu güzel sözlerin dewamýný kitapta bulabilir arkadaþlarýmýz kitaba ulaþmak için pozitifpazarlama.com web adresi
Deli olmadan veli olunmazmýþ...
yok melek yuzlum herkonuya en ýcten býr sekýlde sahýp oluyoruz onun ýcýn her kýlýga burunuyoruz
Aþký Ya Yaþarsýn Yada Yazarsýn...
Diyen Þair Sonra da
Ne Yaza Bildik... Ne de Yaþayabildik...
Demiþ...
SaRýma LaRciverRt Ol...
ÖYLESÝNE SENSÝZ ÖYLESÝNE YALNIZIM KÝ.
ÝNAN GÜN IÞIÐI BÝLE HEP KARANLIK,VE HEP ÇARESÝZ
SADECE SEVMÝÞTÝM VE SEVÝLMEK ÝSTEMÝÞTÝM.
ÞÝMDÝ ANLADIM.
GEÇ KALINMIÞ BÝR SEVDAYDI BU,
AYLARCA ARAYIP DURDUM,
AMA NAFÝLE…………
BEN SANA YAKLAÞTIKÇA SEN UZAKLAÞIYORDUN.
MESAFELER,ZAMAN HERÞEY ALEYHÝMEYDÝ,
RABBÝME HER EL AÇIÞIMDA,SENÝ DÝLÝYORDUM.
ÝMKANSIZ BÝR SEVDA ÝSTÝYORDUM,
TIPKI MECNUNUN SEVDASI GÝBÝ.
EVET SONUNDA OLDU.
MECNUN GÝBÝ SEVDÝM.
VE MECNUN GÝBÝ KAVUÞAMADIM.
AMA BÝLÝYORUM KÝ;
MECNUN AÞIKLAR BAHÇESÝNDE KAVUÞACAK SEVGÝLÝYE.
YA BEN…..
BEN KAVUÞAMAYACAKMIYIM?
Konu miksam1988 tarafýndan (08.06.07 Saat 18:05 ) deðiþtirilmiþtir.
Made Ýn NizipLi