Emin Hoþgeldin,
Ama ne demek istediðin tam olarak anlayamadým.Biz buradayýz görüþmek dilkellerimle
Selamlar Saygýlar
Emin Hoþgeldin,
Ama ne demek istediðin tam olarak anlayamadým.Biz buradayýz görüþmek dilkellerimle
Selamlar Saygýlar
Emin kardeþim hoþ geldin!
Tekliflerinin hepsine de varýz inþaallah! Biz, yýllardan beri baðýrýp çaðýrdýk çok az arkadaþýmýz uðradý.Aramýza hoþ geldin!
Selamlar,saygýlar
MUHARREM
"Çok samimi iki dost ve arkadaþlardý. Fakat bir tanesi çok kurnaz atýlgan ve hareketli, diðeri ise çok saf, dürüst ve sessizdi. Bir gün kurnaz olan arkadaþ , diðer arkadaþýn yanýna giderek iþlerinin bozulduðunu söyler ve kendisinden para ister. Samimi dostu onu hiç kýrmaz ve elindeki bütün parayý arkadaþýna verir. Arkadaþý bu parayla iþlerini düzeltir. Bir süre sonra kurnaz olan yine arkadaþýnýn yanýna gider ve arkadaþýnýn evlenmek üzere olduðu niþanlýsýný çok
beðendiðini ve kendisine vermesini ister. Arkadaþý çok þaþýrýr, ne diyeceðini bilemez.Fakat aralarýnda o kadar kuvvetli bir sevgi vardýr ki arkadaþýna hayýr diyemez, niþanlýsýný arkadaþýna verir.
Zaman içinde Saf olanýn iþleri bozulur ve birden arkadaþý aklýna gelir
ben ona sýkýþtýðýnda iyilik yapmýþtým diyerek arkadaþýnýn iþ yerine gider
ve kendisine çalýþmasý için iþ vermesini ister. Arkadaþý ona iþ vermez. Bizimki piþmanlýk ve üzüntü içinde geri döner ama yinede arkadaþýna kýzamaz. Bir gün sokakta dolaþýrken yanýna hasta ve yaþlý bir adam yaklaþýr. Fakir olduðu için ilaç alamadýðýný söyler. Bizimki yaþlý adamcaðýza acýr, istediði ilaçlarý alýr ve adamcaðýza verir. Kýsa bir süre sonra yaþlý adamýn öldüðünü duyar. Yaþlý adam çok zengindir ve bütün mirasýný kendisine býrakmýþtýr.
Saf adam artýk zengindir. Biraz da sevdiði dostuna olan kýrgýnlýðýyla dostunun iþ yerinin karþýsýnda bir ev alýr ve oraya yerleþir. Bir gün evinin kapýsýný dilenci bir kadýn çalar. Yaþlý kadýn çok aç olduðunu, kendisine yemek vermesini ister. Bizim saf hiç düþünmeden kadýný içeri alýr karnýný doyurur, Kimsesi olmadýðýný
öðrendiði kadýna; Kendisinin de yanlýz olduðunu söyler ve bu evde birlikte
yaþýyalým sen evin iþlerini ve yemekleri yaparsýn der, yaþlý kadýn hiç
düþünmeden kabul eder. Bir süre sonra yaþlý kadýn bizimkine, kendine
uygun bir kýz bulup evlenmesini söyler. Bizimki böyle bir kýzý nasýl
bulacaðýný, kendisinin tanýdýðý olmadýðýný söyler.Yaþlý kadýn ona uygun bir
kýz tanýdýðýný ve kendisiyle görüþtürebileceðini söyler. Görüþmeler
sonucunda evlenmeye karar verilir ve düðün davetiyeleri basýlýr. Bizimkisi
kýrgýn olduðu halde çok samimi dostunu yinede unutamamýþtýr. Biraz da
geldiði konumu görmesi açýsýndan samimi arkadaþýna da davetiye gönderir .
Düðün günü gelir çatar. Saf adam düðün salonunda bir þeyler söylemek
isteðiyle mikrafonu alýr ve baþlar yaþadýklarýný anlatmaya; Eskiden çok
sevdiðim bir dostum vardý. Bir gün iþleri bozulunca benden borç para istedi elimdeki bütün parayý verdim. Evlenmek üzere olduðum niþanlýmý çok beðendiðini söyleyerek benden istedi. Çok üzülerek onu da kendisine verdim . Çünkü biz gerçek dosttuk onun üzülmesini istemedim. iþlerim bozulduðunda onun fabrikasýna gittim ve çalýþmak için kendisinden iþ istedim. Bana iþ vermedi. çok üzüldüm, ama yinede arkadaþýma kýzmýyorum .çünkü biz gerçek dosttuk. Bu konuþma üzerine kurnaz olan arkadaþý daha
fazla dayanamaz mikrofonu eline alýr ve baþlar konuþmaya;
Benim de bir zamanlar çok sevdiðim bir dostum vardý.
Ýþlerim bozulduðunda kendisinden para istedim, bütün parasýný bana verdi.
Sonra ondan niþanlýsýný istedim, üzülerek niþanlýsýný da verdi. Niþanlýsýný
istememin nedeni o kadýnýn arkadaþýma layýk olmamasýydý (Hayat kadýnýydý)
Kendisi çok saf olduðu için arkadaþýmý o kadýndan bu
þekilde kurtardým.Ýþleri bozulduðunda gelip benden iþ
istedi, Arkadaþýmý kendi emrimde çalýþtýramazdým, o yüzden iþ vermedim.
Günün birinde karþýlaþtýðý yaþlý adam benim babamdý. Babam ölmek
üzereydi, onu arkadaþýmýn yanýna ben gönderdim ve mirasýný ona ben býraktýrdým. Evine gelen dilenci kadýn benim annemdi.Ona bakýp iyi yaþamasýný saðlamak için gönderdim. Þu anda evlenmekte olduðu kýz de benim kýz kardeþim. Onu arkadaþýmla evlenmesine ben ikna ettim.
Deðerli misafirler, iþte biz böyle dostuz..."
Selamlar Saygýlar
Dostlar Sn.Ali Rýza Ündeþ'e ait eskiye özlem isimli þiiri sizlerle paylaþmak istiyorum.
Selamlar Saygýlar
Eskiye Özlem
Eskiye özlem olur ya, hatýrlarsýn anýlarý
Yaþarken deðerini bilmediðin dakikalarý özlersin
Hatta bazen saniyeleri
Arkadaþlarý özlersin
Aslýnda ne sen, ne de onlar gitmemiþtir bir yere
Anýlar doðduðu yerde, insanlar olduðu yerdedir halbu ki
Ufak bir sýzý saplanýr göðsüne
Eski yaþananlarý özlersin bazen
Konuþmalarý, suratlarý, hareketleri
Yaptýklarýnýzý özlersin
Düþünürsün dünü, bugünü, yarýný
Düþünürsün, geri gelmeyecek tonla yaþananý...
Sabahleyin Yusuf ile görüþtük. Acý bir haber aldým. Deðerli kardeþimiz ÖMER KESKÝN rahmet-i rahmana kavuþmuþ.Ýnanýn þu anda ne diyeceðimi bilmiyorum.Anlaþýlan hazan mevsimi bizden de yapraklar koparmaya baþladý.
Hepimizin baþý saðolsun!
Yarabbi, biz kardeþimizin salihlerden olduðuna þehadet ediyoruz.Onu salihler zümresine kat, ona maðfiret eyle, mekanýný cennet, kabrini pürnur eyle!
MUHARREM
Bowling Oyunu hakkýnda biraz araþtýrma yaptým;BOWLÝNGÝN TARÝHÇESÝ
Bu oyunu ilginç kýlan önemli bir yaný var.
Batýda esirlerin (bu esirler Müslümanlar oluyor) vucudunu baþý dýþarda kalacak þekilde topraða gömüp baþlarýna bu toplarý atarlarmýþ. Topu baþa isabet ettiremeyenler kendini günahkar sayýp kiliseye dua etmeye gidermiþ.
Biz çocukken futbol oynamamýza karþý çýkýlýrdý. Gavurlar Hz. Hüseyinin baþýný top yapýp oynamýþ derlerdi.
Bizde azýcýk tarih okumuþluktan olur mu ozaman futbol yoktu derdik.
Ýþte kulaktan duyma tarih bilinci böyle saçma ve yanlýþ oluyor. Bu iþin doðrusu Batýda Müslüman esirlerin baþýyla oynan Bowling olduðunu anlýyoruz.
Bowling oynamak günah mý derseniz
Topu herhangi bir insanýn baþýna vurmadýðýnýz sürece günahý yoktur.
Bowling basit anlamda dizilmiþ 10 adet kuka'yý (pin, lobut) bir topla devirmeye çalýþmak olarak görülse de bugün 90 dan fazla ülkede 100 milyondan fazla oyuncu ile hem keyifle oynanabilen, hem de yarýþma sporu olarak son derece ciddi bir çalýþma gerektiren bir strateji ve koordinasyon sporudur.
Ýngiliz antropolog, Sir Flinders Petrie'nin 1930'da Mýsýr'da yaptýðý araþtýrmalarda bir çocuk mezarýnda bowling benzeri bir oyuna ait malzemeler bulmasý bu oyunun M.Ö. 5200 yýllarýna uzanan (bazý kaynaklarda M.Ö. 3200 olarak geçiyor) bir geçmiþi olduðunu, en az 5000 yýllýk bir oyun olduðunu ispatlamýþtýr. Bu dönemde bu oyunun mermer yarým daire þeklinde bir alandaki 10 adet taþ kukayý taþ toplarla devrilerek oynandýðý düþünülüyor.
Eski Polonezyalýlarýn oyandýklarý ula maika adlý oyun da 60 feet mesafeden k*****rýn devrilmesine dayanan bir oyun olarak bowling oyununun geçmiþinde yer almakta. Ýþin ilginci bu mesafe hala günümüzde de kullanýlýyor.
Tüm bu dönemlerde avcý ve savaþçýlarýn yeteneklerini geliþtirmek için benzer oyunlar oynadýklarý ve bu oyunlarýn bowling'in temelini þekillendirdikleri biliniyor. Alman tarihçi William Pehle M.S. 300 lü yýllarda bu oyunun Almanya'daki izlerine deðinmekte. 3. ve 4. yüzyýllarda bu oyun pek çok kilisede günahlardan arýnmanýn bir simgesi olarak kullanýlýyordu. Tapýnanlar kegel adýndaki 9 ahþap kukayý devirerek günahlarýndan ne kadar kurtulduklarýný gösteriyorlardý. Bu testi baþarý ile geçenler tamamen günahlarýndan da kurtulmuþ sayýlýyordu. (Protestanlýðýn kurucusu Martin Luther tüm k*****rý devirmesiyle anýlýyor) Bowlingçiler için kullanýlan kegler deyimi bu döneme aittir.
Dinsel bir törenden tekrar bir spor haline dönüþen bowling tipi oyunlarýn kayýtlarýna Avrupa'da 14. yy.da rastlandý. Bu yýllarda oyun o kadar popüler oldu ki ünlü 100 yýl savaþlarýnda askerler ok talimleri yerine kendilerini oyuna kaptýrýnca King Edward III (1327-1377) ve King Richard II (1377-1399) bu oyunun oynanmasýný yasakladýlar. Daha sonra King Henry VIII oyunu yasallaþtýrdý ve hatta kendisi de oynadý.
Tarihi boyunca dýþ mekanlarda oynanan bowling oyunu 1840 yýlýnda New York'ta iç mekana inþa edilen ilk kulvarlarýn yapýlmasýyla 19. yy. da artýk popüler bir iç mekan oyunu haline geldi.
Tüm dünyada oynanmasýna raðmen kurallarý belirli olmayan bowling oyunu ilk organizasyonuna 1875 yýlýnda 9 kuka bowling oynatan 9 kulüp tarafýndan oluþturulan "National Bowling Organisation" ile kavuþtu. Bu organizasyon ve diðer kulüpler standartlarý belirlemek için yýllarca çalýþtý ve sonunda 1895 yýlýnda New York'ta kurulan ABC - American Bowling Congress ile tek bir çatý altýnda toplandý ve bugün de geçerli olan pek çok kuralý saptadýlar.
20 yy.da bu sporda çok ciddi geliþmeler oldu. 1905 yýlýna kadar kullanýlan sert ahþap toplarýn yanýnda plastik toplar kullanýlmaya baþlandý. 1914 yýlýnda Brunswick Evertrue adýnda gizli plastik formülü ile ürettiði ilk marka plastik topunu üretti (bu malzemeye Mineralite adýný verdi).
Belki hiç bir þey bowlingin tarihinde 1940 yýlýnda American Machinery & Foundry (AMF) tarafýndan üretilen otomatik Pin Yerleþtirme Makinesinin (Automatic Pinspotter) bulunmasý kadar önemli bir deðiþiklik yapmadý. 1950'lerin baþlarýnda artýk pinleri yerleþtiren pinboy denilen çocuklarýn yerini bu makinalar almaya baþladý.
Günümüzde geliþen teknolojiler, otomatik skorlama makinalarý ile geliþen bowling sporu tüm dünyada 100 milyondan fazla oyuncusu ile bir Olimpiyat Sporu olma yolunda ilerliyor.
Osman Demir Istanbul
ZÝZÝP TEN KASIT NEDÝR ANLAMADIM.
SIKINTI YARATMA...!
BURDAYIZ KARDEÞ SENÝ DÝNLÝYORUZ 96 LÝSE MEZUNUYUM