haber: www.Nizipdenge.com
![]()
Nizip Alkan Kýz Meslek Lisesi, Nizip Anadolu Meslek Teknik Lise ve Endüstri Meslek Lisesi, Nizip Mesleki Eðitim Merkezi ve Nizip Ticaret ve Anadolu Ticaret Meslek Lisesi'nin her yýl ortaklaþa düzenlediði Mesleki ve Teknik Eðitim Fuarý dün büyük katýlýmla açýldý. Salý günü saat 16:30'da Alkan Kýz Meslek Lisesi'nde Nizip Ýlçe Kaymakamý Mustafa Canarslan tarafýndan açýlýþý gerçekleþtirilen fuarda bir konuþma yapan Nizip Ticaret ve Anadolu Meslek Lisesi Müdürü Abdülkadir Bakýrcý, Türkiye ve geliþmiþ ülkelerdeki mesleki eðitim hakkýnda bilgiler vererek "Ülkemizde mesleki eðitime öðrencilerin yönlendirilmesi gerek. Üniversiteli iþsizler ve mesleksiz lise mezunlarý yetiþtirmek yerine meslek sahibi gençler yetiþtirerek ülkemize yararlý bireyler kazandýrmalýyýz." dedi. Fuarda Milli Eðitim Bakanlýðý'nýn Türkiye Genelindeki Mesleki ve Teknik Eðitim okullarý arasýndaki yarýþmada il 1.liði ve bölge 3.lüðü kazanan Anadolu Ticaret Meslek Lisesi öðrencileri Kaymakam Mustafa Canarslan tarafýndan ödüllendirilerek baþarý belgesi verildi. Fuarda Kýz Meslek Lisesi Öðretmeni Kýymet Taþ ve öðrencileri tarafýndan hazýrlanan mefruþat sergisi bayanlar tarafýndan büyük ilgi gördü. Fuar Cuma gününe kadar açýk kalacak.