haber: www.Nizipdenge.com
![]()
Milli Eðitim Bakanlýðý ve TÜBÝTAK iþbirliði ile yapýlan Ýlköðretim Okullarý 6-7-8 sýnýflarý arasýnda yapýlan "Bu Benim Eserim" Proje yarýþmasýnda ilk 50 içine girerek Türkiye birinciliði alan Altýnbaþ Ýlköðretim Okulu'nun küçük mucitleri ilçeye sevinçle döndüler. Baþarýnýn mimamrlarýndan olan Altýnbaþ Ýlköðretim Okulu proje danýþman öðretmeni Ayþe Akpek, proje sahibi olan öðrencilerden Ebru Demirel ve Kübra Bayýrlý, Okul Müdürü Adnan Uzunaslan ve ilçe Milli Eðitim Müdürü Mahmut Kurt ilçe Kaymakamý Mustafa Canarslaný Ziyaret ettiler. Kaymakam Canarslan, yarýþmada ilçemizi baþarýyla temsil eden öðrencileri ve o baþarýda büyük pay sahibi olan öðretmenleri kutlayarak baþarýlarýnýn devamýný diledi.
Milli Eðitim Müdürü Mahmut Kurt ise yaptýðý açýklamada; "Yarýþmaya Gaziantep'i temsil etmek üzere toplam 3 proje katýlmýþtýr. Bunlarýn 2 tanesi Matematik ve bir tanesi ise ilçemizden katýlan fen projesidir. Ama yarýþmada Gaziantep'ten katýlan matematik projeleri derece alamazken, Ýlçemizi temsil eden Adile Altýnbaþ Ýlköðretim okulu'nun fen projesi ilk 50 proje içine girerek Türkiye 1.si olmuþtur. Gösterdikleri büyük baþarýdan dolayý okul müdürünü, öðretmenlerini ve baþarýlý öðrencilerimizi kutluyorum." dedi