Kavun : Kavun meyve olarak çok yenildiði gibi tohumlarý (çekirdekleri) de týbbî olarak kullanýlmaktadýr. Olgun kavunlarýn çekirdekleri kurutulur. Çekirdekler halk tabâbetinde öksürüðe karþý (çekirdekleri suda, suyu yarýya ininceye kadar kaynatýlýp içilmesiyle) kullanýlýr. Ayrýca kavun, sinirleri yatýþtýrýr, böbreklerdeki kaný temizler, taþlarýn düþürülmesine yardýmcý olur. Barsaklarda ülser ya da iltihab olanlarla, þeker hastalarý ve yüksek tansiyonu olanlar yememelidir.
Kavun'nun Faydalarý
*Kavun... Endiþe ve uykusuzluða iyi gelir .
*Baðýrsak ve cilt kanserine karþý Amerikan Kanser Topluluðunca tavsiye edilmiþtir.
*KAVUN...Orta boy bir kavunun yarýsý , günlük C vitamini ihtiyacýný tamamen karþýlar.
*Kavunu kestikten hemen tüketilmesi gerekir