güle naz ,gülen az
bülbür eder güle naz
girdim bir dost baðýna
aðlayan çok gülen az
güle naz ,gülen az
bülbür eder güle naz
girdim bir dost baðýna
aðlayan çok gülen az
HALKA HÝZMET HAKKA HÝZMETTÝR ÇEVRE DOSTLARI GELÝYOR
MENGER
Kara kara kazanlar, Kara yazý yazanlar, Cennet yüzü görmesin, Aramýzý bozanlar
Ýðne ile kuyu kazdým, Ýçine düþeyazdým, Ayrýlýk mektubunu, Hem aðladým hem yazdým
Mendilim dalda kaldý, Gözlerim yolda kaldý, Ela gözlü sevdiðim, Bilmem nerede kaldý
Yazý yazdým yaz idi, Kalemim kiraz idi, Kusura bakma emmioðlu, Mürekkebim az idi
Kara koyun kuzuludur, Boynuzlarý yazýlýdýr, Çok bekletme Mehmet Aða, Bacaklarým sýzýlýdýr
Eski Cami direk ister, Söylemeye yürek ister, Benim karným toktur ama, Arkadaþým börek ister
Made Ýn NizipLi
Fasulye fasýl olur, Yemesi nasýl olur, Anne beni eversen, Bak geçim nasýl olur
Sepet sepet yumurta, Sakýn beni unutma, Unutursan küserim, Mektubumu keserim
Maydanoz ot deðil mi, Yapraðý dört deðil mi, Ben yârimden ayrýldým, Bu bana dert deðil mi?
Karyolanýn yaylarý, Ben sayarým aylarý, Babam gelecek diye, Hazýrladým çaylarý
Kaleden indim bu gün, Elimde kaynar güðüm, Ne vefasýz yar imiþ, Ne dün geldi, ne bugün
Kýzýn adý Melek'tir, Entarisi bir tekdir, Yakasý açýk olan, Sevdalýyým demektir
Elbisesi dar gelir, Dar sokaktan yar gelir, Ellemeyin yârime, Ayda yýlda bir gelir
Damda durma oðlan, Býyýðýn burma oðlan, Beni sana vermezler, Gönlünü yorma oðlan
Bahçelerde ýsýrgan, Gâvur deðil, Müslüman, Uzat dilin öpeyim, Yemin ettim ýsýrmam
Portakal dilim dilim, Sevdiðim adýn Selim, Selim benim olunca, Olurum telli gelin
Made Ýn NizipLi
Manava ayva gelmiþ, Parasý fazla gelmiþ, Çok çalýþýn oðlanlar, Kýzlara da zam gelmiþ
Toplu iðnemin boladý, Sarýðýný kim doladý, Beþ yüz asker içinde, Gönlüm seni diledi
Ben kalede kýþlarým, Kýrmalý mendil iþlerim, Senin gibi besteciyi, Kirmanýmda koþlarým
Arabasý dört teker, Düz ovada sap çeker, Bekâr kalan oðlanlar, Gece gündüz ah çeker
Ben bir altýn kutuyum, Yar yanýnda mutluyum, Verin benim yârimi, Üç gündür oruçluyum
Keklik gelir seke seke, Ayaðýnda gümüþ toka, Ben annemden ayrýlmazdým, Ayýrdýlar çeke çeke
Tilki girdi kümese, Tavuklarý yemese, Genç kýzlarýn koynuna, Sakallýlar girmese
Dilbeyandýr köyümüz, Buz gibidir suyumuz, Kendimiz köylü ama, Þehirlidir huyumuz
Daðlarda ardýç kurusu, Dibinde keklik sürüsü, Yok mu bunun hiç kimsesi, Yoksa garip misin güzel
Iraftaki siniler, Piske vursam iniler, Askerdeki yârimin, Kulaklarý çiniler
Karyolanýn yaylarý, Sayýyorum aylarý, Yarim gelecek diye, Sayýyorum aylarý
Makarada ipliðim, Asýyada benim kekliðim, Hiç aklýmdan çýkmýyor, Kel satýdan çektiðim
Made Ýn NizipLi
Kiremit, kiremit gezerim Kiremitleri ezerim Çok konuþma kaynana Patates gibi ezerim
Dama çýktým dam iki, Yýldýz saydým oniki, Ellerin yâri gelmiþ, Hani bizim kör tilki
San kavun dilimi, Kim dokudu kilimi, Vallah billâh olacam, Mülazýmýn gelini
Mani benim ezberim, Kan aðlýyor gözlerim, Ben o yârin yolunu, Ölüne dek beklerim
Dereler akmasaydý, Gün gibi doðmasaydý, Ölüm Allah'ýn emri, Ayrýlýk olmasaydý
Hay aparýz, aparýz, Gökten yýldýz kaparýz, Oruç tutmayanlarý, Kümeslere týkarýz
Meþe meþeye benzer, Meþe kamýþa benzer, Þu Burunoba kýzlarý, Gümüþ kâseye benzer
Tarlaya soðan ekerler, Ekerler de biçerler, Gurbete giden kýzýn, Gözüne sürme çekerler
Karadað’da kar kalmadý, Yüreðimde yað kalmadý, Daha yazacaðým çok idi, Mektubumda yer kalmadý
Oðlan gider oduna, Ali derler adýna, Ali'ye bir kýz bulduk, Ayþe derler adýna
Aþ yedim dilim yandý, döküldü kilim yandý, Ben kilimde deðilim, Bahçede gülüm yandý
Karþýdan gelen oðlan, Kakülü sarkan oðlan, Gece gelme gündüz gel, Horozdan korkan oðlan
Made Ýn NizipLi
Yayla yolu bükülür gider, Zülüf gerdana dökülür gider, Bir yiðitte sevdiðin olmazsa, Ah çektikçe beli bükülür gider
Ev üstünde kedi gezer, Gezdikçe kiremit ezer, Mecik vurdum kafasýna, Gözlerini bana süzer
Tokatýn direði burmalý Altýnda divan kurmalý Bu evden bir çevre çýkacak Dört ucu birden sýrmalý
Davuluma vurdum zýrladý, Elimden mecik fýrladý, Daha çok mani söyleyecektim, Arkadaþým beni zorladý
Kara koyun kuzuludur, Boynuzlarý yazýlýdýr, Çok söyleyeceðidim amma, Dizlerim sýzýlýdýr
Çeþmeye kova koydum, Damla damla dolacak, Benim sevdiðim yârim, Þoför oðlan olacak
Bezeyi bezeledim, Siniye dizeledim, Anneciðim gözün aydýn, Ben yâri tazeledim
Mani demeye geldim, Kaymak yemeye geldim, Meramým kaymak deðil, Yâri görmeye geldim
Çini tabakta badem, Sarardým soldum neden, Çýktým yollara baktým, Ne gelen var, ne giden
Karþýdan gelen atlý, Altýnda kilim katlý, Annen baban sað olsun, Hepsinden yer tatlý
Daldan dala atladým, San çiçek topladým, Çiçeklerim döküldü, Dere aldý götürdü
Dere boyu çalýlýk, Derede olur balýk, Gel güzelim buraya, Bakma yüzüme alýk
Eriði dalda koyan, Gözümü yolda koyan, Cennet yüzü görmesin, Bizi bu hale koyan
Arpa ektim biçemem, Yolum dardýr geçemem, Yýldýz kadar kýz olsa, Gene senden geçemem
Köprüden geçemedim, Az doldur içemedim ,Sen benden geçtin amma, Ben senden geçemedim
Made Ýn NizipLi
Bir teneke aðýzým var, Yazýlacak yazým var, Demeye utanýyom, Þu oðlanda gözüm var
Balý pekmez mi sandýn, Küpünden çýkmaz mý sandýn, Büyüðün durur iken, Küçüðün gitmez mi sandýn
Evimizin ardý yoldur, Gel testini burda doldur, Ayda yýlda selam göndür, Kayýl oldum arkadaþým
Evimiz önü pýnar, Dallarýnda bülbül oynar, Eyi geçin arkadaþým, Sonra eller seni kýnar
Yaylalarýn çimen özü, Etrafý palaz izi, Bu ellerin kötü sözü, Ne deyelim a kardaþým
Evimizin önü asma, Asmanýn dalma basma, Ben etmedim Allah etti, Gadýn abam bana küsme
Irafa fincan koydum, Ýçine mercan koydum, Kaynanamýn adýný, Kuyruklu sýçan koydum
Yayladan geldim yorgunum, Ben bu feleðe dargýným, Yorgun deðil ýrgýným, gel güzelim oynayalým
Aþ dediler, aþtým daðý Ýç dediler, içtim aðý Yýkýlasý gurbet daðý, Bizi birem, birem etti
Keçi baðladým meþeye, Týkýr týkýr gevþeye, Benden aðýr selam söylen, Güzel gözlü Ayþe'ye
Made Ýn NizipLi
herkese tsk ederým
Aþký Ya Yaþarsýn Yada Yazarsýn...
Diyen Þair Sonra da
Ne Yaza Bildik... Ne de Yaþayabildik...
Demiþ...
SaRýma LaRciverRt Ol...
Ben az yazarým ama öz yazarým sevdiðim yazarým düþündüðümü yazarým içinde kendim olaný yazarým
HALKA HÝZMET HAKKA HÝZMETTÝR ÇEVRE DOSTLARI GELÝYOR
MENGER
EGER GELINIM IYI OLURSAN BIZDE SENI OVERIZ KOTU OLURSAM GELINIM HEPIMIZDE DOVERIZ
![]()
ucan bir arýdýr
Kanatlarý sarýdýr
Bizi tanýþtýran
Yeniforum sayfalarýdýr
Giderken bize ugra
Kebabý köze dogra
Benden baþka yari seversen
Dermansýz derde ugra
mehmet merak etme hareketlendiririz iki günde burayý sen þiirlerini eksik etme.....
Aslýnda söylediklerimden çok sakladýklarýmda gizliyim ben bu yüzden anlamak için konuþtuklarýmdan çok sustuklarýma kulak ver!!!
Dediðin Olsun
Ey sevdiðim güzel, benle dalaþa
Girme mi diyorsun ? Dediðin olsun...
Öfke oklarýný yay gibi kaþa
Germe mi diyorsun ? Dediðin olsun...
Ne demiþtin bana sen geçen salý,
Kesiyorsun þimdi bindiðin dalý,
Sakýn ha bir daha, yoluma halý
Serme mi diyorsun ? Dediðin olsun...
Sanma ki arzumdu düþmen bu hale,
Ne yapayým sen de kaldý ihâle,
Bundan sonra bana ne gül ne lâle
Derme mi diyorsun ? Dediðin olsun...
Yarýn da var amma, unutma dünü,
Yok yere harcama þu genç ömrünü,
Deðmem ben, kaptýrma bana gönlünü
Verme mi diyorsun ? Dediðin olsun...
Dayanýrsýn elbet kýþa soðuða,
Fakat sýðmaz bu yük iki koltuða,
Sen kim, mesut olmak kim, mutluluða
Erme mi diyorsun ? Dediðin olsun...
Akýntýya karþý çekilmez kürek,
Kolay deðil ki bu, güç kuvvet gerek,
Aþk çile demekmiþ, yok bende yürek
Sevme mi diyorsun ? Dediðin olsun...
Aslýnda söylediklerimden çok sakladýklarýmda gizliyim ben bu yüzden anlamak için konuþtuklarýmdan çok sustuklarýma kulak ver!!!
Benim hiç caným yanmadý anne,
Hep sen sardýn beni
Hep sen sakýndýn…
Ýþte büyüdüm ,acý çekiyorum
Adý sevdaymýþ bu acýnýn
Hep bendim kandýrýlan
Bana kandýrmayý öðretmedin ki….
Gözlerime bak þimdi söndü artýk feri…
Ýnsanlar hep beni yok etti anne
Sen hiç bana yok etmeyi öðretmedin ki….
Hak etmedim be anne hak etmedim..
Sevgi bu mu?
Tutku bu mu?
Ömür bu mu?
Neden sen yoksun
Neden sarmýyor ,sakýnmýyorsun beni?
Hep çocuk olmayý istedim
Ama herseferin de acýmasýzca büyüdüm…