Huzeyfe sen hiç pirpirimin çorbasýný içtin mi? Abi dünyanýn eski tadý yok bence teknoloji geliþtikçe herþeyin tadý kaçýyor insanlýðý bile...
Huzeyfe sen hiç pirpirimin çorbasýný içtin mi? Abi dünyanýn eski tadý yok bence teknoloji geliþtikçe herþeyin tadý kaçýyor insanlýðý bile...
HALKA HÝZMET HAKKA HÝZMETTÝR ÇEVRE DOSTLARI GELÝYOR
MENGER
NÝZÝP'in marululun da tadý bir baþka saolsunlar her sene Ben Turizm aracýlýðýyla bir çuval marul Nizip ten yolluyorlar akrabalarýma ve Ben Turizme teþekkür ederim.
okulun önünde araba araba has satarlardý hepsi de elde yenirdi yani eve götürülenler dýþýnda attarali esnafý ve bizim okulun öðrencileri köme stoku tüketirlerdi... hey gidi günler hey..
Mühendishane-i Berri-i Hümayün -:--:- Ýstanbul
Taþtýn yine deli gönül sular gibi çaðlar mýsýn? Akdýn yine kanlý yaþým yollarýmý baðlar mýsýn?
Nidem elim ermez yare bulunmaz derdime çare? Oldum ilimden avare beni bundan eðler misin? (Yunus Emre)
"Has kimi.." diye bir deyim vardýr Nizip'te. Böyle cafcaflý, dikkat çeken nesneler için kullanýlýr.
bireysel emekli, sadece üye...
eskiden culluðun pýnarý vardý yani dutluk denilirdi sabahlarý kahvaltý yapmaya gidilirdi,haslerin en güzelleri oralarda yetiþirdi,göbekli sarý burma haslar nerede adý kaldý geride sadece..
Merhabalar,
Haklýsýnýz, her þeyimiz naylon oluyor! Beraberinde de bilinmez hastalýklarla tanýþýyoruz! Ne acý bir durum...
Aðzýmýzýn tadý kalmadý maalesef.
Bilenler mutlaka vardýr ama ben yine de hatýrlatmak istedim:
Birçok sebze ve meyvenin genleri ile oynanýyor.Domatese, soðuklara dayansýn diye balýk geni enjekte edilmiþ durumda. Siz, o eski domateslerin tadýný bulabiliyor musunuz?
Pateteslerin þekilleri eskiden yamuk yumuktu.Ama tatlarý müthiþti.Ya þimdi? Hemen hemen bütün patateslerin tohumluklarý Hollanda'dan geliyor.Ýlginç olan nedir biliyor musunuz? Çiftçimiz o patateslerden maalesef tohumluk elde edemiyor! Düþünsenize, bitkinin genleri ile nasýl oynanmýþ!
Benim buradan bir çaðrým olacak:
Lütfen yediklerinize ve içtiklerinize dikkat edin! Mevsiminde yetiþmeyen sebze ve meyveleri yemeyin! Çünkü
inanýn bir faydasý yok! Genetik yapýmýzla oynanýyor, gelecek nesillerimizi düþünerek, lütfen uyanýk olun!
Çünkü Avrupa 20-30 yýl sonra sizi aramýza alacaðýz diyor.Bunda ne var diyeceksiniz belki! Unutmayýn ki biz,tarýmsal ürünlerimizin tohumluklarýný özellikle Ýsrail ve Avrupa'dan alýyoruz.
Belki de bir kuruntudur benimki! Olsun! Korkulu rüya görmektense uyanýk kalmak en iyisi deðil mi?
Selamlar,saygýlar...
MUHARREM
Az önce bir kaç tane aldým ama maalesef bizim yerli marulun tadýný vermiyor. Arkadaþlar iþin þakasý bir yana,gerçekten hatýrlayan varmý bilmem,arýk kenarýnýn etrafýnda marul bahçeleri olurdu,iþte o marullarýn tadý þimdiki yerli marullarda bile yok. Hele o küçük çocuklarýn zembillere koyarak haaaaaaaaaaaas haaaaaaaaaaaaaaaas diye baðýrmalarý yokmu,hey gidi günler heeey !
Ben kimim..?
HER IRK IRKIM OLMUÞ…HER RENK RENGÝM, HER DÝL DÝLÝM OLMUÞ…IRKÇILIÐIN GÝREMEDÝÐÝ YÜREÐÝMDEN SOR BENÝ..KÝM OLDUÐUMU MERAK EDÝYORSAN KAFKAS KARTALI ÞEYH ÞAMÝLDEN,
KUDÜS FATÝHÝ SELAHADDÝN EYYÜBÝDEN SOR BENÝ..
orhancelik27@windowslive.com
Karþýyakadan gelen marullar hala var mý acaba bilen var mý![]()
Kaybettiðimiz her deðer, saðlýðýmýzdan çalýnan bir parçadýr.
MUHARREM
her söze cevabým var ama bir söze bakarým sözmü
diye birde söyleyene bakarým adammý diyehttp://www.nizip.com/signaturepics/sigpic2750_5.gif
Abi afiyet olsun daha bizde gönderceðiz aðýz tadý ile bir bunlarý bitirde
HALKA HÝZMET HAKKA HÝZMETTÝR ÇEVRE DOSTLARI GELÝYOR
MENGER
bu hasý kim nereye gönderdi bilinmiyor 1 aydýr osman arýyor bulamadý biz burada eksek olurdu desem inanmayýn ayný tadý vermiyor