Yirmi birinci yüzyýla girdiðimiz þu günlerde hýzla geliþen teknoloji ve her gün giderek hayran kitlesini arttýran globalizm düþüncesine paralel olarak dünyanýn her yerinde günlük düzenler kuruluyor,sürekli ticaret ve ham madde arayýþý deðiþiyor,ürünlere olduðu kadar bu ürünlerin iç ve dýþ pazara sokulmasýnýn da üzerinde duruluyor ve toplumun her kesimine yönelik ticaret faaliyeti gösteren kurumlar çoðalýyor ve bunlarýn göstergesi olarak alýþ veriþ merkezleri plazalar sosyal ve kültürel mekanlar arttýrýlmakta ve þehirleþmede görsellik ön plana çýkarýlmaktadýr.Bunu NÝZÝP'imize indirgiyecek olursak ben Ülke ekonomisinde önemli ticari kimlikleri bulunan iþ adamlarýmýzý ve Antep Fýstýðý gibi hazinemizi düþünerek þöyle bir kanýya varýyorum... Þu an için böyle etkileþimlerin gerisinde kaldýðýmýzý düþünerek üzülüyorum ve aslýnda bu konuyu aþacak gücümüz olduðunu düþündüðümde ise kahroluyorum. Tabiki Nizip'te hafife alýnmayacak kadar önemli bir ticaret merkezi ama ben bunun yeterli olmadýðýný düþünüyorum sizcede daa güzelini yapamazmýyýz