Birgün bana soracaksýn,beni mi yoksa hayatý mý daha çok seviyorsun diye. hayatý diyeceðim, küsüp gideceksin ama hiçbir zaman bilmeyeceksin ki benim hayatým sensin.
Birgün bana soracaksýn,beni mi yoksa hayatý mý daha çok seviyorsun diye. hayatý diyeceðim, küsüp gideceksin ama hiçbir zaman bilmeyeceksin ki benim hayatým sensin.
sen aþýksýn galiba miksam kardeþallah kavuþtursun
AÞK,Acýný içine alýp,gözyaþlarýný tutup ,bir gün gelecek umuduyla yaþamaktýr...![]()
Gidenlerden Bir Tek SENÝ Bana Ekledim,Seni Deli Gibi Bekledim...
Aþk bambaþka bir duygudur onu yaþamak beraber yaþatmak ellerini avucunun içine alarak korkusuzca seni seviyorum diyebilmek vücutlarýn sýcaklýðýný birbirinde hissetmesi onun yanýnda olduðunu bilmek bambaþka bir olay bunu anlatamam bu þey gibi bir þey yav neyse boþverin söyletmeyin beni yav
HALKA HÝZMET HAKKA HÝZMETTÝR ÇEVRE DOSTLARI GELÝYOR
MENGER
ben içersem susarým içmesemde susarým ikisinin aralýgýndaSendenBendenBizden bile cayarýmNe yapayým kýzma banaBeni böyle senYaptýn
Made Ýn NizipLi
Kardeþ þu aþký meþki bir köþeye býrakalým artýk ne dersiniz
MENGER
yýlmaz burasý ask bolumu sana yaramýyorsa sen bu bolume gýrme
Aþký Ya Yaþarsýn Yada Yazarsýn...
Diyen Þair Sonra da
Ne Yaza Bildik... Ne de Yaþayabildik...
Demiþ...
SaRýma LaRciverRt Ol...
bu formu bunun ýcýn actým yýlmaz burasý ask ýcýn
Diyen Þair Sonra da
Demiþ...
SaRýma LaRciverRt Ol...
Çünkü:
Aþk, görme engelli bir coþku, görmezlikten kaynaklanan bir baðdýr.
Oysa sevgi, bilinçlice bir bað; apaçýk, duru bir görmenin sonucudur.
Aþk, genellikle içgüdüden su içer, içgüdüden kaynaklanmayan baþka bütün olgular deðersizdir.
Oysa sevgi ruhun içinden doðar, bir ruhun yükselebileceði bütün yerlere, sevgi de onunla birlikte doruða týrmanýr.
Aþk, gönüllerin genelinde benzer biçimler ve renklerde gözlenmekte olup, ortak nitelik, durum ile nitelikler taþýr.
Oysa sevgi her ruhta kendine özgü bir albeni taþýr.Ruhun kendinden rengini alýr. Ruhlar da içgüdülerin tersine kendilerine özgü ayrý ayrý renk, týrmanýþ, boyut, tat ile kokular taþýdýðýndan; ruhlarýn sayýsýnca sevgiler olduðu söylenebilir.
Aþk, kimlikle iliþkisiz deðildir. Dönemlerin ve yýllarýn ilerleyiþinden etkilenir.
Oysa sevgi; yaþ, zaman ve kiþiliðin ötesinde yaþar. Onun yüksek yuvasýna günün, çaðýn eli yetiþmez.
Aþk, her renkte, her düzeyde, somut güzellikle, gizli-açýk baðlantýlýdýr. Schopenhauer'ýn deyiþiyle: "Sevgilinizin yaþýna bir yirmi yýl daha ekleyin de onun duygularýnýzda býraktýðý doðrudan etkileri gözlemleyin."
Oysa sevgi, ruhun içine öyle bir dalgýnlýkla dalar; ruhun güzelliklerine öyle tutulup kendinden geçer; somut güzellikleri bambaþka bir biçimde görür.
Aþk; tufan, dalga, coþku, hindi niteliðindedir.
Oysa sevgi durgun, dayanýklý, aðýrbaþlý, arýlýkla dolup taþar bir durumdadýr.
Aþk, uzaklýk ve yakýnlýða göre deðiþir.Uzaklýk uzun sürecek olursa azalýr.Ýliþki sürecek olursa deðerini yitirir.Ancak korku,umut,sarsýntý ile acý çekimin yanýsýra "görüþüm-uzaklaþým"la diri,güçlü kalabilir.
Oysa sevgi bu durumlarý bilmez.Dünyasý baþka bir dünyadýr. .
Aþk,bir yönlü coþkudur.Sevgilinin kim olduðunu düþünmez."Öznel bir özcoþu"dur.Ýþte bu yüzden hep yanlýþlýk yapar.Seçimde hýzlý sürçer.Ya da hep bir yönlü kalýr.Yinede yer yer benzeþmeyen iki yabancýnýn arasýnda bir aþk kývýlcýmlanýr, olay karanlýklar içinde geçip birbirlerini görmediklerini ancak bu yýldýrýmýn düþüþünden sonra onun ýþýgýnda birbirlerini görebilirler.Ýþte burada aþkýn kývýlcýmlaþýmýndan sonra seven ve sevilen birbirlerinin yüzüne bakýnca birbirlerini tanýmadýklarýný anlarlar.-Önemsiz bir sorun olmayan-aþktan sonra gelen yabancýlýklar ile anlaþmazlýklar çoktur.
Oysa sevgi aydýnlýkta kök salar.Iþýgýn gölgesinde yeþerir,büyür.Ýþte hep bu yüzden tanýþýklýktan sonra ortaya çýkar.Gerçekte,baþlangýçta,iki ruh birbirinin yüzünden tanýma çizgilerini okur."biz"oluþlarý ise"tanýþým"dan sonra olur,Ýki ruh,iki kiþi deðil-bir anda iki kiþi nin gerektirimler sonra biz olma duygusunu taþýmalarý olasýdýr.Bu durum ise öyle duyarlý öyle uçucudur;duyumun ve anlayýþýn eli altýndan kolayca kaçabilmektedir.-daha sonralarý;birbirlerine söz ,davranýþ ve konuþma biçiminden yakýnlýðýn tadýný,yakýnlýðýn kokusunu,yakýnlýðýn sýcaklýðýný duyumsarlar.
Aþk, çýlgýnlýktýr.Çýlgýnlýk ise "anlayýþ" ile "düþünüþ"ün bozulmuþ ve yýpranmýþlýðýndan baþka bir þey deðildir.
Oysa sevgi, týrmanýþýn doruðunda, beyin ötesini aþar; anlamayý ve düþünmeyi de yerden çekip, doðuþun doruðuna götürür.
Aþk, sevgilide içinin çektiði güzellikleri yaratýr.
Oysa sevgi; sonsuz, salt, dosdoðru, içten bir doðruluktur.
Aþk, denizin içinde boðulmaktýr.
Oysa sevgi, denizin içinde yüzmektir.
Aþk, görme duyumunu alýr; oysa sevgi verir.
Aþk, kabadýr, þiddetlidir. Bununla birlikte dayanýksýz, güvensidir.
Oysa sevgi, tatlýdýr, yumuþaktýr. Bunun yanýsýra dayanýklý, güven içindedir.
Aþk, hep kuþkuyla bulunur.
Oysa sevgi baþtan baþa kesin inançlýdýr. Kuþkuya yer vermez.
Aþktan içtikçe kanarýz, sevgiden içtikçe susarýz.
Aþk korundukça eskir.
Oysa sevgi yenilenir.
Aþk, sevenin içinde varolan bir güçtür.Kendisini sevgiliye çeker.
Oysa sevgi sevilende varolan bir albenidir. Seveni sevilene götürür.
Aþk, sevgiliye egemenliktir.
Oysa sevgi, sevilende yok olma susuzluðudur.
Made Ýn NizipLi
EEEE biz ne demiþiz Mehmet bey sen okumayýdamý unuttun biz aþk ile ilgili yazmadýkmý
MENGER
yýlmaz gecmýs onemlý degýl onemlý olan sýmdýký zaman
Diyen Þair Sonra da
Demiþ...
SaRýma LaRciverRt Ol...
Öyle olsun kardeþ bölümün senin olsun girmeyiz bizde ozaman miksam kardeþim ne güzel tek baþýna götürüyor zaten konuyu bize ihtiyacýn yok yani
MENGER
yýlmaz yanlýs anlama ya takýlýyorum sana bu sýtede kýmsenýn konusu yok onemlý olan býrlýk beraberlýk çok klasýk býr soz oldu ama soyledýklerýme bakma sen![]()
Diyen Þair Sonra da
Demiþ...
SaRýma LaRciverRt Ol...