Yer sofrasý gerçekten hoþ oluyo.....Biz evde masada yiyoruz ama,yerin zevki baþkadýr valla...
Yer sofrasý gerçekten hoþ oluyo.....Biz evde masada yiyoruz ama,yerin zevki baþkadýr valla...
Selam olsun the imam hatip mezunlarýna...
** Bizi güçlü yapan yediklerimiz deðil, hazmettiklerimizdir. Bizi zengin yapan kazandýklarýmýz deðil, muhafaza ettiklerimizdir. Bizi bilgili yapan okuduklarýmýz deðil, kafamýza yerleþtirdiklerimizdir.
Oðlanla sömestrede antepe geldik, tabiiki yer sofrasý ben biraz daha alýþkýn olduðum için zorlanmýyorum, ama oðlan bir eðiliyor yiyor yior yiyor sonra düzeliyor bekliyor, "oðlum niye yemiyon deyincede" verdiði cevap jachal carlos gibiydi " aþaðý düþmesini bekliyorum dedi"
bizim buralarda yer sofrasý kuruyoz bazende tabiiki sýfýr kod olarak deðil. sofra tahtasý üzerinde kuruyoz biraz daha yüksek oluyor,
hani orhan kardeþ bana geldiðinde görmüþtün bacaklarý katlanabilir bir yer sofrasý vardý iþte o
Selamlar
ilker
** Bizi güçlü yapan yediklerimiz deðil, hazmettiklerimizdir. Bizi zengin yapan kazandýklarýmýz deðil, muhafaza ettiklerimizdir. Bizi bilgili yapan okuduklarýmýz deðil, kafamýza yerleþtirdiklerimizdir.
Hiç yoktan iyidir abi en azýndan o da yere yakýn
HALKA HÝZMET HAKKA HÝZMETTÝR ÇEVRE DOSTLARI GELÝYOR
MENGER
Ýlker abi Bursa'da iken anlattýðýn bazý þeyler aklýma geldikçe gülmekten ölüyorum.
Ben kimim..?
HER IRK IRKIM OLMUÞ…HER RENK RENGÝM, HER DÝL DÝLÝM OLMUÞ…IRKÇILIÐIN GÝREMEDÝÐÝ YÜREÐÝMDEN SOR BENÝ..KÝM OLDUÐUMU MERAK EDÝYORSAN KAFKAS KARTALI ÞEYH ÞAMÝLDEN,
KUDÜS FATÝHÝ SELAHADDÝN EYYÜBÝDEN SOR BENÝ..
orhancelik27@windowslive.com
Ben kimim..?
HER IRK IRKIM OLMUÞ…HER RENK RENGÝM, HER DÝL DÝLÝM OLMUÞ…IRKÇILIÐIN GÝREMEDÝÐÝ YÜREÐÝMDEN SOR BENÝ..KÝM OLDUÐUMU MERAK EDÝYORSAN KAFKAS KARTALI ÞEYH ÞAMÝLDEN,
Abi bol acýlý olsun yemekler birde güzel çið köfte yoðuralým
HALKA HÝZMET HAKKA HÝZMETTÝR ÇEVRE DOSTLARI GELÝYOR
MENGER
selam orhancýðýma seni altýn kafesede koysak kültürünü unutmayacaðýný bilirirm.Çünkü yer sofrasýnýn kültürü ile büyüdün abiciðim.
Selam ve dua ile
Karanlýk gecelerin nurlu sabahý
Fecrisadýk abim,nerdesiniz yahu ? Mesajýnýzý gören cennetlik,bu kadar uzun süre kaybolunurmu yaVallahi özledik sizi. Umarým artýk sýk sýk gelirsiniz.
Ben kimim..?
SADECE BÝR ÞARTLA.oturma odasý ve yer sofrasý ayný odada olmamalý die düþünüyorum..saðlýk açýsýndan.birde yer sofrasýnýn saðlýða zararlý olduðunu duymuþtum.benim bildiðim yemek mutfakta yenir.ve bir yemek massaý vardýr.bu kültür eskiye dayanan bir kültür .hatta o yýllarda bile bizmki gibi tam yere deðil.en azýndan tahta bir yer masasýýnýn üstüne konurmuþ geniþçe bir tepsi.onda yenirmiþ.ben denedim çorba içerken sofra ile aðzýmýn mesfesinin arasýna kadar baya bir çorba içmekte veye sulu yemekte zorlandým açýkçasý.mide ve baðýsak katlandýðý için hazým zorlanýymuþ.yani tamam kültürümüz de o kadarda övmeyelim![]()
Yerde yemek yemenin zevkine yeni yeni varýyorlar. Ama geliþen ve deðiþen hayatýn gerksininmlerini göz ardý etmemek lazým gelir.
YER SOFRASI DAHA ZEVKLÝ VE GÜZEL
KANIMIZLA YÜKSELECEKSE MUHAMMED (S.A.V) DÝNÝ DURMAYIN KILIÇLAR DOÐRAYIN BÝZÝ