Boþ zaman yoktur boþa geçen zaman vardýr
Yirmi yaþýndaki bir insan, dünyayý deðiþtirmek ister . Yetmiþ yaþýna gelince , yine dünyayý deðiþtirmek ister, ama yapamayacaðýný bilir.
Made Ýn NizipLi
Gökyüzü Neden Mavidir?
Gökyüzünün mavi görünmesinin tek sebebi kýrýlma hadisesidir.
Güneþ ýþýnlarý atmosfere girdiðinde atmosferdeki gaz moleküllerine ve toz parçacýklarýna çarparak saçýlýr. Gün ýþýðý deðiþik dalga boylu birçok ýþýndan oluþur. En kýsa dalga boylu mavi ýþýnlar atmosferin üst tabakalarýndaki küçük parçacýlar tarafýndan hemen saçýlýrlar. Fakat kýrmýz ýþýk (ki en büyük dalga boylu ýþýktýr!) saçýlmak için daha büyük parçacýklara çarpmak zorundadýr.
Gökyüzü açýk olduðunda, mavi ýþýk diðer ýþýklara oranla en fazla saçýlan ýþýktýr. Bu yüzden de gökyüzü mavi görünür. Mesela gökyüzü yoðun bulutlarla veya dumanla dolu olduðunda, tüm ýþýnlar nerede ise ayný oranda saçýlýr. Bu da gökyüzünün gri renkte görünmesine sebep olur.
Made Ýn NizipLi
Konu miksam1988 tarafýndan (03.05.07 Saat 14:31 ) deðiþtirilmiþtir.
Made Ýn NizipLi
insanoðlu bir gül için koþarken ezdikleri papatyalarý düþünmezler
K----- CAN DEMEK, SEN DEMEK-----M
SEVMEK ,keman çalmak gibidir;onu çalmasýný bilmeyen kötü sesler çýkarýr..
K----- CAN DEMEK, SEN DEMEK-----M
Herþeye karþýn herkes sevdiðini öldürür. Kimi bunu sert bakýþýyla yapar, kimi de yüze gülen bir sözcükle, korkak kiþi bunu bir öpücükle, cesur adam bir kýlýçla
Made Ýn NizipLi
GÜZEL GÖREN GÜZEL DÜÞÜNÜR GÜZEL DÜÞÜNEN HAYATINDAN LEZZET ALIR
BEDÝÜZZAMAN SAÝD NURSÝ (R.A.)
abicim ben seni göremedim senin hakkýndan nasýl güsel düþüneyim
Made Ýn NizipLi
Her kalbin çarpýntýsý kendi ecelinin ayak sesleridir. (Beyazidi Bestami)
Bin sene evvel,iðne ucuyle delindi zar;
Resûlden haber geldi, mezarsýz öldü Sezar!....
Ben hergece sen uyurken dalga olup vuruyorum sahillere rüzgar olup esiyorum sessizce ve sen uyurken yüreðim geliyor üstünü örtmeye bensizken üþürsün diye...
Made Ýn NizipLi
Rahatsýz ediyorsa bakýþlarým Kaparým gözlerimi bir daha bakmam, Kýrýyorsa sözlerim, Susarým bir daha konuþmam, Varlýðým rahatsýz ediyorsa, Ölürüm de bir daha karþýna çýkmam, Ama rahatsýz eden sevgimse Üzgünüm buna engel olamam
Made Ýn NizipLi
Hissedince sana vurulduðumu baharda kuþ olup uçasým gelir, Bakýnca o güzel gözlerine hasreti bir anda silesim gelir. Ama ne çare birtanem ne kuþ olup uçabilirim ne de hasreti silebilirim ama inan bana birtanem seni bir ömür boyu sevebilirim...
Made Ýn NizipLi
Behdanem benim..düþünsene bir kez dahi olsa.Dikenin güle,ipek böceðinin kozasýna olan o büyük sevgisini.Uçurum çiçeklerinin yaþama inat koklanmýcaklarýný bilerek her defasýnda açtýklarýný.Ben de behdanem seni yüreðime can yazdým bir kere.O muhteþem sevgi ile yaþama ve sana inat..
Made Ýn NizipLi