"Bu Benim Eserim" Yarýþmasý Sonuçlandý
Milli Eðitim Bakanlýðý'nca ilköðretim öðrencileri arasýnda düzenlenen "Bu Benim Eserim" adlý proje yarýþmasýnýn bölge finalistleri belli oldu.
Matematik ve fen bilimleri dallarýnda düzenlenen ve Gaziantep, Niðde, Osmaniye, Mersin, Hatay, Karaman, Kahramanmaraþ ve Adana'dan 280 projenin katýldýðý yarýþmada ilk elemenin ardýndan belirlenen 89 proje, Çukurova Elektrik Endüstri Meslek Lisesi Spor Salonu'nda sergilendi. Yapýlan ikinci elemede belirlenen 9 proje ise açýklandý.
Törende konuþan Milli Eðitim Müdür Vekili Atilla Gülsar, ilköðretim öðrencilerinin çok iyi projeler ürettiklerini söyledi.
Yarýþma Bölge Koordinatörü ve Milli Eðitim Müdür Yardýmcýsý Muharrem Gelen ise, baþarýnýn tesadüfler neticesinde elde edilmediðini belirterek, "Kazanýlan her baþarýnýn ardýnda bir plan, program vardýr" dedi.
Yarýþmanýn bölge finalistleri ise þu þekilde:
Adana Bilim Sanat Merkezi'nden "Buren Sayýlarý" konulu projeyle Burca Kanay, Ceren Ýncesoy, ayný okuldan "Hoþgörü Araçlarý" konulu projeyle Doðuþ Birbiri, Yiðit Þabanoðlu, "Ful Mikroskop Paylaþým" projesiyle Simge Genç, Serap Kýzýleroðlu, Hatay Reyhanlý Ýlköðretim Okulu'ndan "Hangi Tür Akraba Evliliði Daha Sakýncalý" konulu projeyle Yasemin Dai, Hakký Karakaya, Gaziantep Kazým Karabekir Ýlköðretim Okulu'ndan "Satranç Tahtasýndaki Karelerin Matematiksel Deðerleri" konulu projeyle Mahmut Çimendað, Zeynep Arslan, Gaziantep Ýslahiye Özel Gültepe Ýlköðretim Okulu'ndan "5'in Sihirli Katlarý" projesiyle Dilek Acar, Kahramanmaraþ Özel Özderya Ýlköðretim Okulu'ndan "Renkli Sývýlarýn Perde Olarak Kullanýlmasý" konulu projeyle Muhammed Kýrmýzýkaya, Abdullah Demir, Kahramanmaraþ Çýrçýrlar Ýlköðretim Okulu'ndan "Japon Yapýþtýrýcýya Alternatif Türk Yapýþtýrýcý" projesiyle Mustafa Saðlýk, Ramazan Karapýnar ve Gaziantep Nizip Adile Altýnbaþ Ýlköðretim Okulu'ndan Kübra Bayýrlý, Ebru Demirel.