arkadaþým öncelikle böyle bir konuyu actýgýn icin teþekürler bu konu Nizip in en büyük sorunu Nizipteki kagýt fabrikasýnýda unutmayalým nerde o eski balýk tuttugum ve yuzdugumuz Nizip cayý Nizipte yeþil yok olmak üzere
arkadaþým öncelikle böyle bir konuyu actýgýn icin teþekürler bu konu Nizip in en büyük sorunu Nizipteki kagýt fabrikasýnýda unutmayalým nerde o eski balýk tuttugum ve yuzdugumuz Nizip cayý Nizipte yeþil yok olmak üzere
geliþen kentleþme ve sanayileþme dogayý yok etmek üzere en vahimide kimsenin kýlýný kýpýrdatmayýþý elinden birþey geleceklerde zaten bu kirlilige sebep olanlar
Gazeteci arkadaþlarýmýz kaðýt fabrikasýnýn toksik atýklarýnýn fotoðraflarýný çekip gazetelerinde yayýnlasalar belki birileri sesimizi duyar...Talip kardeþe burda büyük iþ düþüyor...
evet balýklarý ben bile hatýrlýyorum ama küreselleþme hayatýmýzýn doðallýðýný yok ediyor çare yok ne yazýk ki...
hemen talip ile harekete geçiyoruz kardeþ iþin peþini býrakmýyacaðýz ...
KAðýt fabrikasýndan önce Organize sanayiye gidip çekim yapmalý
Görüþleriniz bizim için önemlidir
0342 5171254
Arkadaþlar bu konu öyle kolayca aþýlacak bir sorun deðil, öncelikle G.Antep OSB atýklarý engellenmeli yada arýtmadan geçirilerek Nizip çayýna býraklýmalý,
Ancak kaðýt fabrikasýnýn atýklarýda çok büyük sorun teþkil ediyor yanlýz bu konuda bir takým ayak oyunlarýda yok deðil bunlarý aþmak için topyekün hareket edilmezse sonuç alýnamayacaðýný düþünüyorum, bu konuda Kýzýlcakent muhtarý ile ayrýca birebir görüþmek yararlý olabilir.
Sadece kaðýt fabrikasýnýn üstüne gitmekte çözüm deðil her ne kadar son dönemde Nizip sanayisi bir durgunluk yaþýyorsa da kaðýt fabrikasý haricindeki diðer sanayi kuruluþlarýda Nizip çayýnýn kirletilmesinde etkili oluyorlarlar.
Son dönemlerde gerek Çevre bakanlýðýna baðlý kuruluþlar gerekse yerel yönetimler çevre kirliliði ve atýk gaz emisyonu ile çok ciddi yaptýrýmlarla sanayi kuruluþlarýný atýklarýný azaltma yada arýtarak doðaya býraklamalarý yönünde kanunlar çerçevesinde sýkýþtýrýyorlar ancak ilçemizde konuyla ilgili kiþiler ve sanayi kuruluþlarý arasýnda ikili iliþkiler !!! sebebiyle bazý noktalar gözardý ediliyor yada çok aðýr hareket edilerek durumun zaman içerisinde alýþýlmýþ bir hal almasý yönünde bilerek yada bilmeyerek kanunlarýn uygulanmasýna engel oluyorlar. Esasen konuya bu açýdan yaklaþýlsa çözüm yollarý zaten belli.
Ýslam'ý kurtarmayý býrakýn, Ýslam'la kurtulmaya bakýn.
Konuya sadece sanayi kuruluþlarýnýn atýklarý kapsamýnda bakmamak lazým. Bugün öyle durumdayýz ki ehr evin deterjan atýðý bir fabrikaya eþ deðer halde. Bu kapsamda da deðerlendirme yapýlmalý. Þu anki Gaziantep Organize sanayideki arýtma tesisi çalýþýyor görünüyor ama bazen çalýþtýrýlmýyormuþ. Bu sadece bir iddia ve gerçekliði araþtýrýlmalý. Bizler gazeteci deðiliz ama memleketini seven kiþiler olarak bu konunun da üzerine gitmeliyiz.
Nizipdeki arýtma ise sadece biyolojik .. Bu nedenle kimyasal arýtma yapamýyor
Görüþleriniz bizim için önemlidir
0342 5171254
arkadaþlar bu konudaki gayretleriniz beni cok mutlu etti hep birlikte yeþil nizibimi istiyoruz her þey yeþil Nizip icin
sevgili kardeþim gökhan,yine iyi bir konu yakalamýþsýn,ALLAH razý olsun.Eski günler geldi aklýma evet Nizip çayýndan balýk tuuttugumuz ve piknik yapmaya giitigimiz
o güzel günlere.Karpuzatanýna karpuz koydugumuz kenarýnda mangal yakýp oturdugumuz o güzel günler.Þu anki durumunu azda olsa tahmin edebiliyorum ve o güzel çayý bu hale getirenleri þiddetle kýnayarak bu yaraya parmak bastýgýn için teþekkür ediyorum.Umarým bir çalýþma yapýlýp azda olsa düzeltilebilir ama iþin dogrusu pek ihtimal vermiyorum.Ýnþallah NÝZÝP'imiz için hayýrlýsý neyse o olur.ALLAH'a emanet olun.
Aslýnda ihtimal verilemeyecek bir durum yok eðer istekli ve kararlý bir çalýþma yapýlýrsa bence bu iþ olur
HALKA HÝZMET HAKKA HÝZMETTÝR ÇEVRE DOSTLARI GELÝYOR
MENGER
arkadaþlar bu iþolurla kalmamalý olmalý Nizipli burokratlar siviltoplum örgütleri ve Nizipi sevenler tekrar yeþil Nizipe destek olmalý saglýgýmýz cocuklarýmýz ve Nizip icin bunu yapmaya mecburuz
haberde sýnýr tanýmayan gazeteci arkadaþýmýz bu bölümde görmek istiyorum ahmet beyinde görüþ ve düþüncelerini bekliyorum
Aslýnda sadece onun deðil Nizip'li olan tüm hemþerilerimizi bu konuda görmek isteriz
HALKA HÝZMET HAKKA HÝZMETTÝR ÇEVRE DOSTLARI GELÝYOR
MENGER
Tüm site sakinleri bu konuda tepkisini gösterip halký bilinçlendirmelidir...
Ve artýk Piknik alanlarýmýzý Nizip çayýnýn kenarlarýna taþýma zamaný geldi...
atýklarý bir yolla oraya akmasýný engellemil yetkililer...
Bu konuda Tüm Nizip Halkýna iþ düþüyor...
Duyarlý bir toplum bilinçini halkýmýza aþýlamalýyýz...
Gerekirse eylemde yapýlmalý Söz konusu olan Nizip Çünkü!!!
Bu konuda Basýna çok iþ düþüyor. Ancak bu konuyu gündeme getirmek biraz objektif gazetecilik anlayýþý ister ve ben inanýyorum ki Nizipteki Gazetecilerimiz bunu layýðýyla yapar... Zeugma gazetesi buna ilk adýmý attý sýra diðer gazetelerde ve NRT de...
saygýlar...