Emniyet Teþkilatý'nýn 162. Kuruluþ Yýldönümü tüm yurtta olduðu gibi Nizip'te de coþkuyla kutlandý. Kutlamalarda polis-vatandaþ dayanýþmasýnýn en güzel örnekleri yaþandý.
Sabah saat 10:00'da tören alanýna bando ekibi ile kortej eþliðinde yürüyerek gelen Nizip Ýlçe Emniyet Teþkilatý Nizipli vatandaþlar tarafýndan yol boyu alkýþlandý. Saygý Duruþu ve Ýstiklal Marþý'nýn okunduðu kutlamalarda Atatürk Anýtý'na çelenk býrakan Ýlçe Emniyet Müdürü Hayri Ceylan günün anlam ve önemini belirten konuþmasýnda Nizip'te polis-vatandaþ iþbirliðinin her geçen gün arttýðýný ve Nizip'teki asayiþ olaylarýnýn geçen yýllara göre yarý yarýya düþtüðünü söyledi. Ceylan 3 yýldýr Nizip'te görev yaptýðýnýn altýný çizerek, Emniyet Teþkilatý'nýn kuruluþunun kutlama törenlerine vatandaþlarýn katýlýmýnýn arttýðýný söyleyerek "Nizipli vatandaþlara Polis Teþiklatýmýza verdiði desteklerinden dolayý teþekkür ediyorum. Görevinde hiç bir fedakarlýktan kaçýrmayan Emniyet Teþkilatýmýza da teþekkür ediyorum" dedi.
Kutlamalar çerçevesinde tertip edilen þiir ve kompozisyon yarýþmasýnda derece elde eden öðrencilere ödüller verilirken, Halk Eðitim Merkezi Müdürlüðü tarafýndan eðitilen Ýslim Marufoðlu Ýlköðretim Okulu Folklor ekibi yaptýðý gösteri ile töreni renklendirdi. Kutlamalara özel gerçekleþen maratonda derece elde eden öðrencilere de ödüller verildi. Kutlamalarýn ardýndan Nizip Ýlçe Emniyet Müdürlüðü'nde misafirlere ikramlarda bulunuldu. Emniyet Müdürlüðü bahçesinde çalýnan davullar ve zurnalar ile emniyet teþkilatý halaylar çekerek doyasýya eðlendi.