haber: www.Nizipdenge.com
![]()
Nizip Eðitim Kültür ve Çevre Derneði ve Nizip Belediyesi'nin ortaklaþa hazýrlamýþ olduðu "Kitap Okuma Yarýþmasý" sayesinde Nizipli vatandaþlar hem Peygamberimizin hayatý hakkýnda geniþ bilgi sahibi olacak hemde para ödülü kazanma þansý bulacaklar.
Yarýþmayý Nizipli vatandaþlara tanýtmak amacýyla bir basýn toplantýsý gerçekleþtiren Nizip Eðitim Kültür ve Çevre Derneði Baþkaný Abdullah Alkandað, Kutlu Doðum ayýnýn içerisinde bulunulduðunun altýný çizerek her yýl olduðu gibi bu yýlda Türkiye'de hatta yurt dýþýnda bir çok ülkelerde de kutlu doðum münasebetiyle Peygamberimiz Hz. Muhammed (SAV) Efendimizi anma ve anlatma adýna bir çok program düzenlendiðini söyledi.
Kendilerinin bu seneki programlara ek olarak Nizip Belediyesi ve Nizip Eðitim Kültür ve Çevre Derneði iþ birliði ile bu kutlamalar çerçevesinde ödüllü bir yarýþma tertiplediklerini söyledi. Amaçlarýnýn insanlýðýn gerçek saadet ve mutluluðu yakalamasýnýn kullukta ve sevgide eþsiz bir örnek olan sevgili Peygamberimiz Hz. Muhammed (SAV)'i tanýmaktan geçeceðini inandýklarýný kaydeden Alkandað açýklamasýna þu þekilde devam etti;
"Bu düþünce ve hareket ile Fatih Okumuþ'un kaleme almýþ olduðu Efendimizin "Yaþam Öyküsü" adlý kitabýndan yapýlacak olan yarýþmada 7'den 77'ye herkesin katýlýmýný bekliyoruz. Bu konuda tüm Nizipli hemþehrilerimizin çok duyarlý olmalarýný arzu ediyoruz. Çünkü katýlýma ne kadar çok iþtirak edilirse o nispette insanlara sevgili peygamberimizi anlatan ve onu anlama adýna bir zemin oluþacaktýr.
Bu düþünce ile efendimizin hayatýný bir hikaye tadýnda anlatan kitabýn okunmasýný teþvik amacýyla sembolik para ödülleri konulmuþtur. Nizip Belediyesi ve Nizip Eðitim Kültür ve Çevre Derneði Ýþ birliði ile hazýrlanan kitap okuma yarýþmasý neticesinde ilk 10'a giren yarýþmacý kardeþlerimize toplam 3 bin YTL olmak üzere derecelerine göre para ödülleri vereceðiz." dedi.
Yarýþma baþvurularýnýn 21 Nisan'a kadar devam ettiðinin altýný çizen Alkandað, müracaat yerlerinin FEM dershanelerine ve Sürat Kargo'da yapýldýðýný söyledi. Kitap temin noktalarý konusunda bilgi veren Alkandað vatandaþlarýn Gökkuþaðý, Gençler ve ABC Kýrtasiyelerinden "Efendimizin Yaþam Öyküsü" adlý yarýþma kitabýný temin edebileceklerini belirtti.