Hepimiz için yaþadýðýmýz yerin önemi büyüktür. Ancak sanýrým þimdiye kadar hiç kimsenin yaþadýðý yere sevginin duyduðu sevgi sevgi’ninki kadar olmamýþtýr.Bir varmýþ bir yokmuþ þimdiki zamanlarda Nizip adýnda bir yerde sevgi diye bir kýz yaþarmýþ .Çoçukluðundan beri Nizip dýþýna çýkmamýþ olan sevgi Nizip,i çok severmiþ.Okuldayken sürekli Nizip’le ilgili araþtýrmalar yapar aldýðý sonuçlarý arkadaþlarýyla paylaþýrmýþ .Nizip,in en eski çaðlar olarak bilinen tarih öncesi (yontmataþ devri ) dönemden itibaren önemli yerleþim yerlerinden biri olduðunu Tarihinin (m.ö )3000 yýlýna dayandýðýný Grek Bizans ,Hitit gibi birçok kültürü barýndýrdýðýný ,Türk Ýslam devletlerinin ( Tolunoðullarý,Memlüklar ,Dulkadiroðullarý ,Eyyübiler..) ilk yerleþim yerlerinden biri olduðunu Osmanlý devletine ne zaman kim zamanýnda katýldýðýný (Yavuz sultan selim 1517) ne zaman ilçe haline geldiðini (1926) ve daha bir çok þeyi öðrenir ve bunlarý dersleriyle buluþturur.Örneðin: coðrafya dersinde plato deyince Nizip,in doðuya doðru açýlan bir plato olduðunu ova deyince Nizip,in güneyden bakýlýnca bir ova olduðu aklýna geliyormuþ.tarihte is Türk Ýslam devletlerinin Nizip,te yaþamýþ olduklarý için unutmuyormuþ .Sevginin öðretmenlerti onun bu halini çok beðenirlermiþ.sevgi bu denli güzel bir yerde yaþadýðý için çok mutlu olur ve yaþadýðý yerle övünürmüþ.Bir gün Sevgin,in bir sýnýf arkadaþý ‘’ Bu Nizip,in nesini seviyorsun ‘’ ?diðer yerlere gitsen ne kadar güzel yerler var ‘’ demiþ. Bu söz karþýsýnda çok üzülen sevgi arkadaþýna þöyle bir cevap vermiþ. ‘’ sen acaba gözünün önündeki güzellikleri görebiliyor musun .? Yaný baþýnda dünyanýn en büyük ikinci mozaikleri (Zeugma ) duruyor gidip bi kerecik olsun baktýn mý?hiç kimse buranýn reklamýný yapmýyor diye Nizip,in zeugmanýn önemi bilinmiyor .Yabancý tasrihçiler bile bu antik kent hakkýnda kazýlar yapmaya çabalýyor ama bizim devlet yöneticilerinin kýlý kýpýrdamýyor.ve senin gibi Nizip,e sahip çýkmayan yüzü hedik suyuyla yunmuþlar olduðu sürece bizim Nizip imizinde kalkýnacaðý yok.Çevresindekiler hiç böyle görmemiþ Sevgi,yi o ana kadar sevgi kendisini öylesine kaybetmiþ bir þekilde konuþuyor ve konuþurken de aðlýyormuþ.herkes sevginin Nizip,i çok sevdiðini biliyormuþ ama onun bu kadar hassas olduðunu görünce çok þaþýrmýþlar .Sevgi O günden sonra kendi kendine bir söz vermiþ. Nizip, i hak ettiði yere getirmek için kendi kendine söz vermiþ. O artýk gecesini gündüzüne katýp Nizip hakkýnda makaleler yazýp internette yayýnlamaya ve makaleler okuyormuþ daha sonrada yazdýðý ve okuduðu makaleleri arkadaþlarýna anlatýyor. onlarýnda bu tür çalýþmalara teþvik edici sözler söylüyormuþ. Sevginin arkadaþlarý onun bu sözleri karþýsýnda hayrete düþüyorlar. kendi kültürlerini yeni yeni tanýyorlarmýþ.Sevgi her hafta sonu zeugmaya gidiyor fotoðraflar çekiyor ve araþtýrma yapýyormuþ. Bir yandan da birilerinin Zeugmaya sahip çýkýp Nizip’i görmeleri onu çok sinirlendiriyormuþ Çünkü Sevgi Nizip,i bir ilçe olarak deðil baþlý baþýna kendine yetebilecek bir il, büyük bir yöre olarak .
ÖÐRENCÝNÝN:
ADI :SÖNGÜL
SOYADI :ÖZ
SINIFI : 9/A
NOSU :22
OKULU : MARUF MARUFOÐLU ANADOLU LÝSESÝ
Gönderen:Ramanzan Tarhan
Yorumlayan: Tarhan tarih 26.05.2006
Göstermiþ olduðunuz baþarýdan dolayý sizi tebrik ediyorum.Ýnþaallah,çevremize,tarihimize ve degerlerimize sahip çýkan yeni nesillere öncülük edersiniz.
Yorumlayan: ibrahim þimþek tarih 26.05.2006
ÖÐRENCÝMÝ CANI GÖNÜLDEN KUTLAR DAHA NÝCE BAÞARILARA ÝMZA ATMASINI ÝSTERÝM.GELECEK GÜZEL GÜNLER SÝZLERLE AYDINLANACAK... -HER AN KEÞFETMEK UMUDUYLA YAZALIM-
Yorumlayan: murat_uygur27 tarih 26.05.2006
zoru baþarmak zordur ama songül arkadaþýmýz baþarmýþ onun bu baþarýlarýný devamýný dilerim inþallah bize de bulaþýr
Yorumlayan: matematikçi tarih 26.05.2006
Nizipli deðilim ama bu ilçeyi seviyorum.kendi deðerlerine sahip çýkanlara sonsuz saygýlarýmý sunuyorum. baþarýlarýnýzýn devamýný diliyorum.
Yorumlayan: top_ tarih 29.05.2006
ARKADAÞ BÝZÝ TANIRMI BÝLEMEM ANÇAK BEN KENDÝNÝ ÝYÝTANIRIM KENDÝDE BENÝ ÝYÝ MÝ BÝLÝR KÖTÜMÜ ONU BÝLEMEM ANÇAK BÝZ KENDÝNÝ ÇOK SEVERÝZ VE BU BAÞARISINDA YANINDA OLMAKTAN GURUR DUYARIM ARKADAÞIM SEN ÇOK ÝYÝ BÝR ÝNSANSIN SENÝN BU BAÞARININ DEVAMINI DÝLERÝM ÝNÞALLAH BU BAÞARILARIN DEVAM EDER SEN DOGAL VE ÇEVRENE MUTLULUK SAÇAN BÝR ÝNSANSIN SEN BÝZÝM GÖNLÜMÜN SULTANISIN BAÞARILARIN DEVAMINI CANÝ YÜREKLE KUTLARIM BÝRÝNÝ ANLAMAK ÝÇÝN ÖNCE ONU SEVMEK GEREKÝR
Yorumlayan: yusuf tarih 31.05.2006
bu yazi biraz daha edebi 'satir' e guzel, hos bir ornek, valla montaigne'yi bile kiskandirir ama jonothan swift en hafifiyle uzulurdu.... biraz cocuksu ve imlada zafiyet var ve bunlarin sorumlulari ( sevgili! ogretmenlerimiz ) bunlara dikkat etse...
hulasa bu yazi edebi olarak 1.cilige daha layik geldi (ya da 2.cilik artik siralama nasilsa ).. burda duygu fazla dramatize edilmedigi icin digerine gore dikkati azaltmis...
ayni dilek, ideal ve hakkaniyet yureginde nus olsun...
Yorumlayan: arifem tarih 31.05.2006
ben senin eski sýnýf arkadaþýným songül öz baþarýlarýnýn devamýný dilerim Akþamý son bulan ufuklarda..güneþ damla damla erirken..hayatta kalan duygularýmla..sana iki kelime söylüyorum..."SENÝ SEVÝYORUM" sen benim en iyi arkadaþýmsýn seni çok seviyorum bu sözünü unutma seni sevenleri üzme eski okuluna bir gün gel artýk seni seviyorum arkadaþým bu sözü unutma olurmu?