Nüfusu hergün artmaya devem eden ve metropol ilçe olma yolunda hýzla geliþen ilçemiz Nizip''te çalýþmalarda tüm hýzýyla devam ediyor. 28 Mart 2004 yerel seçimleri sonrasý Nizip Belediyesi yerel yönetimine geçen Hacý Fevzi Akdoðan ve ekibinin yapmýþ olduðu hizmetler hepimizi duygulandýrdý. Bazý arkadaþlar þahsýma cevap göndererek eleþtirilerde bulunmuþlar. Neden yerel yönetimi desteklediðimi ve her zaman haklarýnda iyi þeyler yazdýklarýmý sormuþlar? Efendim kim Nizip için birþeyler yapmýþsa ben onlarý her zaman söylerim. Kiþi ve parti ayrýmý yapmadan... Ben 27 yaþýndayým ve doðduðum günden bugüne kadar hep Nizip''te yaþadým. (Tabi 6 yaþýna kadar olan þeyleri hatýrlayamýyorum, bide eðitim için 4 yýl dýþarýda kaldým, tabi eðitim zamanýnda da Niziple iç içe idim. ) Nizip''te yerel yöneticilik yapan baþkanlardan çalýþmalarýný hatýrladýklarým sýrasýyla þöyledir. 1984- 1989 yýllarý arasýnda Ömer Pekmez baþkanlýðýna Nizip ilk kez imarlý alt yapýyla tanýþtý ve bu dönemde yeþil alan çalýþmalarýna hýz verildi.
1989- 1994 yýllarý arasýnda rahmetli Ý.Halil Sayýn döneminde asfalt çalýþmalarýna aðýrlýk verildi ve Nizip''in çevresi geniþletildi, otogar inþaatýna baþlandý. (1994-1999 yýllarý arasýnda Coþkun Özkaya döneminde asfalt alanýnda ataða geçildi, yeni fýstýk hali yapýldý.
1999-2000 yýllarý arasýnda yine Coþkun Özkaya döneminde çevre düzenlemesi ciddi manada bu zamanda baþladý.
2000-2002 yýllarý arasýnda Mustafa Þahin döneminde kaldýrým düzenlenmesi yenilendi.
2002''den sonra H.Fevzi Akdoðan döneminde Nizip Belediyesi tarihinde bir ilk gerçekleþtirilerek 2 yýlda 40''a yakýn araç alýndý.
Tabi bu dönemde yapýlanlarý veya eksik kalanlarý yazmaya kalksam uzun yer tutar. 1904 yýlýnda kurulan Nizip Belediyesi''nde iki dönem üst üste baþkanlýðý sadece Coþkun Özkaya kazanarak bu alanda bir ilki baþarmýþtýr.
Ben konuyu fazla deðiþtirmeden baþlýkta olduðu gibi alt yapý çalýþmalardan bahsedeyim. Ömer Pekmez''in 1989 yýlýnda Nizip Belediye Baþkanlýðý''ný (rahmetli) Ý.Halil Sayýn''a vermesinden sonra Nizip''te alt yapýya hiçbir yerel yönetici el vurmamýþtýr. Sadece 2002-2004 yýllarýnda Mustafa Þahin döneminde bazý mahallelerde boru döþemesi yapýlmýþtýr. Ancak 1989 yýlýndan 2006 yýlýna kadar alt yapý çalýþmalarýnda ciddi manada herhangi bir çalýþma yapýlmamýþtýr. Ýþte bu eksikliðin yerel yöneticilerden kaynaklandýðýný fark eden H.Fevzi Akdoðan ve ekibi bu alanda ataða kalkmaya karar verdi. 2006''lý yýllarda olmamýza raðmen kanalizasyonu olmayan mahalleler bulunuyor. Ýþte bu eksiklik nihayet gideriliyor. 2006 yýlýnýn Haziran ayýnýn ikinci haftasýnda (gelecek hafta) alt yapý çalýþmalarý Atatürk Mahallesi''nden baþlayacak. Nizip''te Atatürk Mahallesi''nin yaný sýra Fatih Sultan, Mimar Sinan, Fýrat ve Belkýs Mahallelerinin bir bölümünde bu eksiklik bulunuyor. Bu eksikliðinin giderilmesi için çalýþmalara baþlayan yerel yönetime þimdiden teþekkür ediyor, bu tür çalýþmalarýnýn devamýný temenni ediyorum.
Saygýlarýmla...
--------------------------------------------------------------------------------
Okunma: 100
Oy/Yorum: Rating:5 Votes:1 (Rating Scale: 1 = worst, 10 = best)
Tarih: 21.06.2006
Yazar/kaynak: Bekir Þen
Yazar iletiþim: www.Nizip.com
Gönderen: bekirsen
Yorum: 1 Yorumlar | Oyla ve yorum ekle
Comments:
--------------------------------------------------------------------------------
Yorumlayan: musaeken tarih 13.06.2006
bekirciðim bu faaliyetleri belediye yetkilileri anlatsalar daha iyi olmaz mý?sevgiler