PROF.DR.MUHÝTTÝN ÞÝMÞEK’TEN ANLAMLI KONFERANS

“NÝÇÝN GERÝ KALDIK VE NASIL KALKINIRIZ?”

http://www.resimload.com/070610/dAZ_01.jpg[/IMG]

Nizip Eðitim Birsen. sendikasýnca düzenlenen “ Niçin Geri Kaldýk ve Nasýl Kalkýnýrýz?” konulu konferansa Nizipliler yoðun bir ilgi gösterdi.Marmara Üniversitesi öðretim üyesi Prof.Þimþek;”Bu kara tablolara bakýp ümitsizliðe kapýlmayýnýz.Zira istikbal inkýlabatlarý içinde en gür sada sizin sadanýz olacaktýr” dedi.

27/02/2007 Salý günü saat:19:30 da baþlanan konferansa saatler kala 500 kiþilik salonu dolduran Nizipli eðitimciler ve halk ,büyük bir merak ve heyecanla yerlerini aldýlar.Muhittin Hoca’yý ayakta alkýþlayan kalabalýk,Nizipli bir akademisyen ve ilim adamýný dinleme zevkini tattýlar.

Ýstiklal marþýmýzýn okunmasý ile baþlanan programda Eðitim-Birsen.þube temsilcisi Ahmet Çiçek açýlýþ konuþmasý yaptý.Konuþmasýnda;Muhittin Hoca gibi deðerlerin kolay yetiþmediðini ve bunca yoðun programýna raðmen bu daveti kabul etmesinden dolayý kendisine teþekkür etti ve kürsüye davet etti.

Konferansa donanýmlý gelen Prof.Þimþek,bilgisayar destekli anlatýmý ve görsel sunumlarý ile izleyenleri mestetti.Konuþmasýna Nizipli olarak kendi þehrinde ilk defa bir konferans vermenin hem heyecan,hem de hazzýný duyduðunu vurgulayarak baþlayan Þimþek, onlarca karþýlaþtýrmalý tablolarla ülkemizin ekonomik ve eðitim panoramasýný net bir þekilde gösterdi.Bu tablolarý deðerlendiren Þimþek,Türkiyemiz bunca doðal kaynaklara,jeopolitik önemine ve genç insan kaynaklarýna raðmen, neden kalkýnma verilerinde hep son sýralarda? Diye can alýcý soruyu yöneltti.

Bu noktada Prof.Þimþek 1930’lu yýllardan baþlayarak,adým adým,ülkemizin sanayi hamlelerini,uçak,lokomotif ve diðer makine yatýrýmlarýný örnekleriyle anlattý.Tabii bu yatýrýmlarýn nasýl akamete uðratýldýðýný,Avrupalý güçlerce nasýl engellendiðini de acý bir hatýrlatma ile açýkladý.Yeþilköy’de 1937 de kurulan teyyare fabrikasý olayýný,uçuþ okulunu,Etimesgut’ta 1947 de kurulan ,ama daha sonra –ne yazýk ki-pulluk fabrikasýna dönüþtürülen uçak fabrikasýný,1960’lý yýllarda Eskiþehir’de,büyük emek ve fedakarlýkla yapýlan “Devrim “ otomobilinin hazin öykülerini anlattý,gösterdi.Bu yüksek ve kalkýnmamýz için kýymetli olaylarýn neden sonlandýrýldýðýný da seyircilerle paylaþan Þimþek,”her biri dünyaca önemli bir kalkýnma projesi olan bu hamleleri topraða gömenler,indi ilahide elbette hesap vereceklerdir.”Dedi.

Konferansýn Ýkinci kýsmýnda,görsel sunumlar eþliðinde “Nasýl kalkýnýrýz?” sorusuna seyircileri de katarak çözüm yollarý gösteren Þimþek,” kesinlikle ümitsizlik olmamalýdýr.Zira;Ýstikbal inkýlabatlarý içerisinde en gür sada sizin sadanýz olacaktýr” .Ülkemizin nüfusunun yarýsýnýn genç olduðunu,iyi yetiþmiþ beyinlerin olduðunu ve gerekli altyapý ve finansman desteði olmasý halinde ileri ülkeleri çok kýsa bir zamanda yakalamak hayal deðil.Japonya 2.dünya savaþýnýn onca tahribatýna raðmen 20 yýlda ABD’yi sollama baþarýsý göstermiþtir.”dedi.

Dinimizde insanýn var olan kabiliyetlerini kullanmasýnýn farz olduðunu, tembelliðin, miskinliðin haram olduðunu da hatýrlatan Þimþek,son olarak þunu söyledi;”Her þeyimiz var,hiçbir mazeretimiz yok.Eksik olan tek þey;çalýþmak,çok çalýþmak.”

Programý adeta bir ders rahatlýðý içinde tamamlayan Muhittin Hoca,zaman zaman -tanýk insanlarýn da olmasý hasebiyle- ,isimleri ile hitap edip sorular sormasý ortama ayrý bir renk ve samimiyet kattý. Konferans bitiminde hemþehrileri ile hasret gideren Prof.Þimþek,halkýn bu derece ilgi göstermesinden memnun kaldýðýný ve fýrsatý bulduðunda tekrar evine (Nizip) gelmekten büyük mutluluk duyacaðýný ifade etti.Gecenin sonunda Eðitim-Birsen Muhittin Hoca’ya bir sürpriz yaparak,babasýnýn elinden bir plaket takdim etti.Baba-oðulun bu anlamlý buluþmasý dakikalarca alkýþlandý.

--------------------------------------------------------------------------------

Okunma: 92
Oy/Yorum: Rating:10 Votes:4 (Rating Scale: 1 = worst, 10 = best)
Tarih: 02.03.2007
Yazar/kaynak: Ahmet BOZKURT
Yazar iletiþim: n/a
Gönderen: ahmetbozkurt
Yorum: 4 Yorumlar | Oyla ve yorum ekle
Comments:
--------------------------------------------------------------------------------
Yorumlayan: musaeken tarih 02.03.2007
hakikaten çok güzel bir konferans oldu.Muhittin hocanýn akademik derinliðinin altýnda mütevazi ve insan kiþiliðini görebildik ayný zamanda.Böyle depðerlere Nizipimiz mutlaka sahip çýkmalýdýr.Teþekkürler ahmetbozkurt.

Yorumlayan: cengizkrbck tarih 05.03.2007
Deðerli hocamýzý hemþehrileryile nuluþturanlarýn emeðine saðlýk. Keþke biz de orada olabilseydik.
Ahmet bey anlatýmýn için teþekkürler çok hoþ bi þekilde anlatmýþsýnýz..

Yorumlayan: zübeyr tarih 05.03.2007
Sayýn Hocamýza engin bilgi ve tecrübekerini bizimle paylaþtýðý için teþekkür ediyoruz.Tabii ki Eðitim Bir Sen’ e de..

Yorumlayan: mustafabilici tarih 10.03.2007
program çok güzeldi salon doluydu ama bana göre 100 bin nüfusa göre katýlým çok azdý...