“Oðlum Þýrnak’ta vatani görevini yapýyor hocam bende baba olarak onu dualarýmla yad ederken ayný zamanda Nizip Çayýný hemen altýndaki bir dönüm tarlamda yetiþtirmeye çalýþtýðým maydanoz ve marullarýn geliriyle çocuðuma harçlýk göndermeye çalýþýyorum. Ama olmuyor gönderemiyorum bir türlü. Çünkü onlara verdiðim su tamamen zehir, tamamen bitki düþmaný.
Bütün ürünlerimiz zaten yetiþemediði gibi ayný zamanda pislik ve mikrop yuvasý. Ýnanmazsanýz Allah aþkýna gelin Nizip çayýnýn o iðrenç rengini ve kokusunu gözlerinizle görün”
Zaten biliyordum ama, balýkçýlýða meraklý olup o çayda balýk tutmayý hayal eden simitçi Burhan’ýnda ýsrarýyla bir daha bakmata gittik. Çayýmýza koyu kahverengi bir su, ve
burnumuzun direðini kýracak kadar bir pis koku yayan o malum görüntüydü bizi karþýlayan.
“Daha bu bir þey deðil hocam. Sen bir hele bir de bu suyun döküldüðü Hancaðýz Baraj Gölüne git, vallahi ikiyüz metreden yanýna yanaþamazsýn pis kokudan” diye genel çerçevesini çizdi görüntüsünü esnaf arkadaþýmýz. Köyleri ile beraber Nizip topraklarýný boydan boya kateden çayýmýzý zehirleyen bu kimyasal atýklar, hepimizin bildiði gibi Gaziantep’teki Organize Sanayi Bölgesindeki 8-10 fabrika sahibinin eseri. Güya arýtma tesisi kurmuþlardý.
Öyleyse bu iðrenç görüntü neyin nesi? Çok mu zor bu pisliði ortadan kaldýrmak.
Yoksa 21.yüzyýlýn teknolojisi bu kadar mý aciz. Deðilse aciz olan biz miyiz, onlar mý, baþkalarýmý?
Sayýn valim
Yýllardýr kanýyan bu yaramýzý sarmak lütfen size kýsmet olsun. Bekliyoruz efendim, hemde dört deðil, 120 bin gözle.
Aslýnda ben bugün omuzdaki iki dakikada vurulacak bir iðne için (bizden önceki hastayý olduðu gibi) bizide özel muayenehanesine çaðýran Nizip Devlet Hastanesine çaðýran Nizip Devlet Hastanesi Fizik Tedavi Doktorunun bu anlaþýlmaz (!) Davranýþýndan söz edecektim
ama çayýn pisliði daha aðýr bastý oda baþka bir güne kaldý.
Daha güzel yarýnlarda buluþmak umuduyla.
Kalýn saðlýcakla
Selam verdim, rüþvet deðildir diye
almadýlar.
=Fuzuli=
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Yorumlayan: ibrahim þimþek tarih 08.05.2006
COÐRAFYA ÖÐRETMENÝ OLARAK COÐRAFYACILAR OLARAK ÇOK ÞEYLER SÖYLENDÝ ZAMANINDA KÝMSELER DÝNLEMADÝ(DÝNLEYEN DE YOK)... AMA DOÐA DENGESÝNÝ SAÐLADI VE SAÐLAYACAK...ÖNCE ÝNSAN KÝRLENDÝ-SU KÝRLENDÝ-HAVA KÝRLENDÝ-TOPRAK KÝRLENDÝ-BÝTKÝLER YÝYECEKLER KÝRLERDÝ-ÝNSANLAR KÝRLENDÝ...-VE BÝR YERLERDEN BAÞLAMAK GEREKÝYOR...***BU MEMLEKET BÝZÝM KÝRLETMEYELÝM BÝRBÝRÝMÝZE ZEHRETMEYELÝM***